۳۰ مهر ۱۳۹۲، ۱۴:۰۵
کد خبر: 80870397
T T
۰ نفر
برنامه ريزي سازمان پدافند غيرعامل براي مقابله باتهديدات زيستي(3وآخر)

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه پدافند زيستي، گفت: در قرارگاه پدافند زيستي در شش حوزه انسان، دام، نباتات، آب آشاميدني، غذا و صنايع و محيط‌ زيست فعاليت مي كنيم.

به گزارش ايرنا، سردار جلالي روز سه شنبه در ادامه گفت و گوي خود با خبرنگاران با بيان اينكه تهديدات عمده ‌اي كه در حوزه انسان وجود دارد بايد مورد توجه قرار گيرد، افزود: به عنوان مثال كشته ‌شدن «ياسر عرفات» توسط كلاه شيميايي يا مرگ «هوگو چاوز» به خاطر سرطان از جمله تهديداتي است كه در حوزه انسان صورت مي‌ گيرد.

وي اظهارداشت: استراتژي جامع براي موضوعات زيستي، طراحي و راه ‌اندازي مركز پدافند زيستي، ايمن‌ سازي و استحكام بخشي‌ نسبي، تجزيه و تحليل راهبردي تهديدات زيستي دشمن، درك اصول راهبردي دكترين تهديدات زيستي دشمن، طراحي استراتژي پدافند زيستي، طراحي و پياده سازي استراتژي پدافند زيستي با تاكيد بر انسان هاي مرزي به سمت مركز، از جمله اقدامات انجام شده در قرارگاه پدافند زيستي و شيميايي است.

سردار جلالي ادامه داد: از ديگر اقدمات صورت گرفته در حوزه پدافند زيستي و شيميايي، طراحي و راه اندازي مراكز پدافند زيستي، ايمن سازي و استحكام بخشي نسبي در دستگاه هاي عمده كشور، راه اندازي مركز عمل كلي پدافند زيستي، سازماندهي تيم هاي واكنش سريع پدافند زيستي در برابر تهديدات خاص است.

رييس سازمان پدافند غيرعامل همچنين با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پدافند پرتويي، گفت: اين قرارگاه مربوط به حوزه هسته ‌اي است و ما بايد مسايل مربوط به نشت ‌هاي هسته ‌اي را براي مردم آموزش دهيم كه رياست اين قرارگاه نيز بر عهده رييس سابق سازمان انرژي اتمي است كه موضوعات را دنبال مي‌ كند.

وي تاكيد كرد: در كشور 12 استان هسته‌اي داريم كه سه استان مركزي، قم و اصفهان در اولويت قرار دارند زيرا ويژگي‌ هاي خاص‌ تري نسبت به ساير استان‌ها دارند.

وي اظهار داشت: از جمله اقدامات انجام شده در حوزه پدافند پرتويي مي توان به رصد و پايش تهديدات پرتويي كشور، سازماندهي و مديريت بحران انسان ها در برابر نوع حوادث هسته اي، صيانت و حفاظت از مردم در برابر حوادث هسته اي، ارتقاي آمادگي سايت هاي هسته اي در برابر مديريت و كنترل حوادث هسته اي، تقويت مركز عمل كلي بعنوان احتياط راهبردي پدافند پرتويي كشور اشاره كرد.

سردار جلالي افزود: طراحي ساختار پدافند پرتويي كشور، اولويت دهي به استان هاي هسته اي(مركزي، قم و اصفهان)، طراحي سناريوهاي تهديدات نشت هسته اي(صنعتي، تروريستي و خصمانه)، تهيه الگوي طرح مديريت بحران هسته اي در استان ها، تمرين و رزمايش حوادث هسته اي و پرتويي در اراك و نظنز، فرهنگ سازي و آموزش عمومي مسوولان استان ها در برابر حوادث هسته اي و راه اندازي اورژانس رفع آلودگي هسته اي در استان هاي مخاطب از ديگر اقدامات صورت گرفته در حوزه پدافند پرتويي است.

وي ادامه داد: در زمينه آموزش پدافند غيرعامل در مقطع ارشد هشت رشته آموزشي داريم كه از سال 84 تاكنون فعاليت مي‌ كنند و رشته‌هايي همچون معماري، مديريت بحران، امنيت ملي و پدافند غيرعامل، پدافند سايبري و رسانه را شامل مي شوند كه تا كنون حدود هزار و 50 نفر دز اين رشته ها فارغ التحصيل شده اند.

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: در حال حاضر چهارمين دوره مديريت استراتژيك در دوره دكتري در حال برگزاري است كه وزير سابق راه و شهرسازي در اين زمينه دكتري مي ‌گيرد.

سردار جلالي افزود: در زمينه پدافند غيرعامل در موضوعات مهندسي300 شركت را سازماندهي كرديم كه به صورت علمي و آموزشي و امنيتي فعاليت مي‌ كنند و براي هر استاني يك شركت مشاور را در نظر گرفتيم.

وي اظهارداشت: تربيت و آموزش كارشناسان فني و مهندسي شركت ها، طراحي نظامنامه فني و مهندسي پدافند غيرعامل، ابلاغ شيوه نامه ماده 215 برنامه پنج ساله، انتخاب و سازماندهي شركت هاي مشاور براي استان ها، تدوين نظامات و آيين نامه و استانداردهاي فني و بومي مهندسي پدافند غيرعامل در حدود 90 آيين نامه ابلاغي و اعمال ملاحظات فني پدافند غيرعامل در طرح هاي ملي و استاني از جمله اقدامات انجام شده در حوزه فني و مهندسي پدافند غيرعامل است.

سردار جلالي خاطرنشان كرد: در حوزه تدوين اسناد راهبردي پدافند غيرعامل، بازمهندسي سند راهبردي و ملي پدافند غيرعامل كشور، تدوين سند راهبردي پدافند غيرعامل در حوزه هاي سلامت، شهري، اقتصادي، مقاومتي، انرژي، صنعت، آب، ارتباطات، بسيج، استان ها، سايبري، زيستي و آب را داشته ايم.

وي ادامه داد: تدوين و ابلاغ دستوالعمل رزمايش هاي پدافند غيرعامل در دستگاه هاي اجرايي كشور، آموزش تخصصي دستگاه ها در حوزه رزمايش، طراحي نظامات خاص در حوزه زيستي، سايبري و پرتويي، ارزيابي مداوم از آمادگي دستگاه ها، تهيه تقويم سالانه رزمايش هاي دستگاه هاي اجرايي، اجراي رزمايش هاي تخصصي در طول سال و ارزيابي بازخورد آن از جمله اقدامات انجام شده در حوزه رزمايش هاي پدافند غيرعامل است.

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: در 10 سال گذشته مفهومي به نام پدافند را در كشور زنده و مفاهيم جديدي را بازتوليد كرديم كه كاملا بومي، علمي و تخصصي است.

سردار جلالي اظهارداشت: امروز جمهوري اسلامي ايران جايگاه يكم تا پنجم را در حوزه‌هاي مختلف پدافندي در دنيا دارد و رويكرد ما در اين زمينه الگوي بومي است.

وي افزود: امروز مي ‌توانيم ادعا كنيم كه مرجع منطقه ‌اي و جهاني در حوزه پدافند غيرعامل هستيم و اقدامات خوبي را انجام داده ‌ايم.

سردار جلالي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا تا كنون با اعضاي دولت يازدهم درباره پدافند غيرعامل جلسه اي داشته ايد؟ تصريح كرد: يكي از تدابير ابلاغ شده از سوي رهبر معظم انقلاب به سازمان پدافند غيرعامل اين بود كه مسوولان و وزرا را چهره به چهره درباره پدافند توجيه كنيم.

وي ادامه داد: در دولت گذشته با برخي از وزرا 10 جلسه برگزار و آن ها را با سازوكارهاي اجرايي پدافند غيرعامل آشنا كرديم.

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: در دولت جديد نيز قطعا اين برنامه را خواهيم داشت اما به خاطر اينكه دولت جديد در حال استقرار است فقط با چند تن از وزرا صحبت كرده‌ ايم.

سردار جلالي افزود: البته خود رييس‌ جمهوري زماني كه دبير كميسيون دفاعي مجمع تشخيص مصلحت نظام بود سياست‌ هاي پدافند غيرعامل را خودش تهيه و ابلاغ كرد و خوب با اين مسايل آشناست و ما نيز تلاش خواهيم كرد تا با همه وزرا ديداري چهره به چهره داشته باشيم.

وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره وضعيت موجود كشور در زمينه مسايل پدافند غيرعامل، اظهارداشت: سال گذشته كه در خدمت رهبر معظم انقلاب بوديم، معظم له دو مساله مصون ‌سازي بدن در برابر تهديدات و مصون‌ سازي كشور در برابر تهديدات را اعلام كردند، يعني اگر دشمن تلاش كرد تا ضربه اي به ما بزند بدن آسيب ‌ناپذير باشد و همچنين كشور در برابر انواع تهديد مصون باشد.

رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور همچنين در پاسخ به سوالي درباره حملات سايبري به سايت هاي داخلي، گفت: در اين زمينه اقدامات خوبي صورت گرفته است به طوري كه خود آمريكايي‌ ها نيز اذعان كرده ‌اند كه ايران با اقدامات سايبري مناسب در برابر حملات سايبري آسيب ‌ناپذير شده است و ما شاهد قطع حملات سايبري آمريكا و ديگر كشورها هستيم.

سردار جلالي اظهار داشت: ما پدافند هستيم و فقط دفاع مي ‌كنيم و هكر تربيت نمي ‌كنيم البته ما از هكرها براي برگزاري رزمايش‌ هاي مختلف استفاده مي ‌كنيم.

سردار جلالي همچنين در ادامه در پاسخ به سوالي ميني بر اينكه آيا پدافند غيرعامل آمادگي مقابله با تهديدات زيستي را دارد؟ تصريح كرد: تهديد زيستي خطرناك است و در واقع از آن به عنوان تهديد خاموش ياد مي‌ شود و اميدواريم به آن نقطه يعني استقلال و خوداتكايي در پدافند زيستي برسيم تا در برابر اينگونه تهديدات نيز واكسينه شويم.

سيام(3)**9254**/1535