دكتر 'قاسم فدوی' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: تحقیقات نشان می دهد كه آلاینده هایی مانند سرب ، آرسنیك ، جیوه و فلزات سنگین كه برای بدن ضرر دارد در نمك دریای تصفیه نشده وجود دارد.
فدوی با بیان اینكه نمك ازموادی است كه به طور روزانه درصنایع مختلف مرتبط با غذا و نیز غذای خانگی استفاده می شود، خاطر نشان كرد : نمك معمولی حاوی ید كه خانواده ها تهیه می كنند، از سموم و ناخالصی هایی مانند شن، ماسه، خاك، گچ و مواد آلوده كننده و همچنین از آلاینده هایی مانند فلزات سنگین نیز عاری شده است.
به گفته فدوی در سال های اخیر تبلیغات گسترده ای در مورد استفاده از نمك دریا صورت گرفته است و به نوعی افراد را تشویق به استفاده از این نمك به جای نمك معمولی كرده اند .
به گفته وی نمك دریا به نمك حاصل از تبخیر آب دریا گفته میشود.
این متخصص علوم و صنایع غذایی گفت: نمك دریای تصفیه نشده حاوی مواد محلول سخت از جمله كلسیم و منیزیم و فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، آرسنیك و كادمیوم است كه برای بدن مضر هستند .
فدوی خاطر نشان كرد : استفاده از نمك دریا به جای نمك های ید دار تاثیر
نا مطلوبی بر سلامتی افراد بر جای می گذارد و در برخی موارد حتی می تواند منجر به مسمومیت شود .
وی همچنین گفت: نمك دریا علاوه بر ناخالصی فاقد ید است و مصرف آن در افراد منجر به كمبود ید خواهد شد كه فراگیر شدن این موضوع درواقع بر خلاف سیاست سلامتی كشور است .
این متخصص علوم و صنایع غذایی درعین حال توصیه كرد: پرهیز از انواع فست فودها و غذاهای آماده، حذف نمكدان از سر سفره ها و كاهش مصرف انواع غذاهای شور برای سلامتی افراد ضروری است.
علمی (4)**1354**1599
متخصص علوم و صنایع غذایی :
استفاده از نمك دریا برای سلامتی مضر است
۱۴ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۳۷
کد خبر:
80891192
تهران - یك متخصص علوم و صنایع غذایی هشدار داد: استفاده از نمك دریایی برای سلامتی مضر است زیرا این گونه نمك ها معمولا تصفیه نشده و حاوی آلاینده هایی مانند سرب ، كادنیوم ، جیوه و آرسنیك است .