خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۰:۳۷
کد خبر: 80893002
T T
۰ نفر
امكانات درماني تامين اجتماعي دزفول جوابگوي خيل بيمه شدگان نيست

دزفول - شهرستان 500 هزار نفري دزفول با بيش از 200 هزار نفر بيمه شده اصلي و تبعي از نظر امكانات درماني سازمان تامين اجتماعي در محروميت بسر مي برد.

به گزارش ايرنا،درمانگاه تامين اجتماعي دزفول واقع در هسته مركزي اين شهر به عنوان درمانگاه اصلي تامين اجتماعي در اين شهرستان روزانه شاهد خيل بيماراني است كه با در دست داشتن دفترچه درمان تامين اجتماعي چشم انتظار دريافت خدمات درماني رايگان هستند.

كمبود امكانات،كمبود پزشك متخصص ، عدم ارائه برخي داروها ،محدوديت فضا ، شلوغي و ازدحام بيماران موجب شده تا بسياري از بيماران تحت پوشش تامين اجتماعي در اين شهرستان قيد حضور در اين درمانگاه و دريافت تسهيلات رايگان را زده و براي درمان خود به مطب پزشكان و ساير درمانگاهها مراجعه كنند.

يك بيمار مراجعه كننده به درمانگاه تامين اجتماعي دزفول گفت: خدمات درماني ارائه شده در اين درمانگاه جوابگوي نياز بيماران نبوده و بيماران براي ادامه و يا تكميل درمان خود ناچار به مراجعه به پزشكان خصوصي و يا ساير درمانگاهها مي باشند.

وي افزود: به علت شلوغي درمانگاه و ازدحام بيماران ، مراجعه كنندگان براي ويزيت پزشك عمومي ، معطل شده ضمن اينكه مدت زمان اختصاص يافته براي معاينه يك بيمار از سوي پزشك بسيار كوتاه و كمتر از زمان استاندارد مي باشد.

يكي ديگر از بيماران مراجعه كننده به درمانگاه تامين اجتماعي گفت:مقدار داروي تجويز شده براي يك بيمار از سوي پزشكان اين درمانگاه براي تكميل دوره درمان كافي نبوده و محدوديت اعمال شده مانع از تجويز مقدار داروي مورد نياز يك بيمار از سوي پزشك شده است.

وي گفت: پزشكان از تجويز برخي داروها به بهانه خارجي و يا موجود نبودن در داروخانه درمانگاه خودداري كرده و به بيماران توصيه مي كنند اينگونه داروها را از داروخانه هاي سطح شهر تهيه كنند.

مدير درمانگاه تأمين اجتماعي شهرستان دزفول نيز در خصوص عملكرد اين درمانگاه و خدمات رساني در دو نوبت صبح و عصر به بيماران گفت:درمانگاه تامين اجتماعي شهرستان دزفول روزانه به يكهزار بيمار خدمات درماني ارائه مي كند.

'نسرين نجابتي' افزود:درمانگاه قمر مركز شماره دو تامين اجتماعي واقع در منطقه پانصد دستگاه دزفول نيز وظيفه خدمات رساني به بيماران را بر عهده دارد.

نجابتي گفت:هشت پزشك عمومي در نوبت صبح و چهار پزشك عمومي در نوبت عصر در اين دو مركز فعال هستند ضمن اينكه متخصص داخلي و متخصص اطفال و ماما به صورت روزانه و متخصص زنان روزهاي يكشنبه و دوشنبه و متخصص قلب نيز دو روز در هفته در اين مراكز حضور دارند.

مدير درمانگاه تامين اجتماعي دزفول راديولوژي ،داروخانه ،آزمايشگاه و تزريقات را از ديگر بخش هاي اين درمانگاه عنوان كرد وگفت:كليه خدمات ارائه شده در اين درمانگاه به غير از بيمه برخي مشاغل آزاد كه هزينه جزيي پرداخت مي كنند رايگان به بيماران تحت پوشش تامين اجتماعي ارائه مي شود ضمن اينكه داروهاي تجويزي پزشكان نيز توسط داروخانه درمانگاه به صورت رايگان در اختيار بيماران قرار مي گيرد.

نجابتي افزود:در ماه گذشته حدود 14 هزار نسخه دارو در اين دو مركز به صورت رايگان به بيماران ارائه شده است.

مدير درمانگاه تأمين اجتماعي دزفول با اشاره به مراجعات گسترده مردم به اين مراكز گفت:با توجه به بالارفتن هزينه هاي درماني ، هجوم بيماران به مراكز دولتي و ارائه دهنده خدمات رايگان بيش از پيش شده به گونه اي كه هر پزشك در اين مراكز يك ونيم برابر حد استاندار كار مي كند.

وي افزود:در گذشته خدمات دندانپزشكي نيز در اين مركز ارائه مي شد ولي پزشكي كه با اين مركز همكاري مي كرد به دليل اينكه كار دندانپزشكي در مطب ها درآمد بيشتري دارد از كار در اين مركز استعفا داد و در حال حاضر خدمات دندانپزشكي تا جذب يك دندانپزشك ديگر انجام نخواهد شد.

دكتر نجابتي گفت:مراجعه بيماران به اين مراكز بسيار زياد است و كمبود فضا احساس مي شود به همين دليل براي رفاه حال بيماران به دنبال افزايش فضاي پذيرش هستيم ودر نظر داريم پذيرش جداگانه اي به افراد سالمند و بيماران مزمن اختصاص دهيم .

وي با بيان اينكه برخي بيماران خواستار تجويز دارويي خاص از سوي پزشك مي باشند افزود:در صورت عدم تجويز داروي مورد درخواست بيمار كه بعضا براي درمان وي از سوي پزشك تاييد نمي شود ، ابراز ناراحتي و نگراني مي كنند.

مدير درمانگاه تأمين اجتماعي دزفول ابراز داشت:بيماران بايد به پزشك خود اعتماد كنند و پزشك را در تشخيص بيماري و تجويز دارو آزاد بگذارند تا خدمات به بهترين نحو ارائه شود.

نجابتي گفت:در گذشته برخي داروها مانند آموكسي كلاو و آريترومايسين بر حسب صلاحديد مدير پيشين در داروخانه اين مركز خريداري نمي شد ولي اكنون با تغيير مديريت اين داروها نيز ارائه مي شود.

وي گفت:ارائه برخي داروها مانند داروهاي خارجي و برخي آمپول هاي تقويتي در تعهدات ما نيست وارائه نمي شود.

مدير درمانگاه تأمين اجتماعي دزفول با اشاره به تحريم اخير در حوزه دارو افزود:اين درمانگاه به علت تحريم بعضا در ارائه خدمات دارويي با مشكل مواجه شد كه خوشبختانه با مديريت اعمال شده خللي در ارائه خدمات درماني به بيماران ايجاد نشد ضمن اينكه در حال حاضر هيچگونه مشكلي در اين خصوص وجود نداشته و داروها در حد توان در اختيار بيماران قرا مي گيرد.

نجابتي اظهار داشت:هرچه گراني خدمات پزشكي در سطح شهر بيشتر مي شود هجوم بيماران به مراكز رايگان نيز بيشتر مي شود لذا هم مسوولان و هم مردم بايد محدوديت بودجه و محدوديت ارائه خدمات اين مراكز را در نظر داشته و مردم توجيه شوند كه ارائه خدمات رايگان پزشكي بي نهايت نيست و محدوديت هايي نيز در اين حوزه وجود دارد.

مدير درمانگاه تأمين اجتماعي دزفول با اشاره به ديگر مشكلات و موانع اين مركز گفت:اين مركز به دليل كمبود فضا وامكانات توانايي بستري كردن بيمار و انجام عمل جراحي را ندارد و بيماراني كه نياز به عمل جراحي دارند به شهرهاي ديگر از جمله اهواز،شيراز،تهران و اصفهان اعزام مي شوند.

وي افزود:هزينه رفت وآمد و حتي اقامت اين بيماران نيز توسط سازمان بيمه تأمين اجتماعي پرداخت مي شود.

نجابتي اظهار داشت:در ماه گذشته 110 بيمار به خارج از استان اعزام شدند كه 15 مورد جراحي قلب باز،دو مورد جراحي تومور مغزي ،پنج مورد جراحي ديسك كمر ،دو مورد پيوند كليه ،سه مورد شيمي درماني و يك پيوند مغز استخوان بوده است.

مدير درمانگاه تأمين اجتماعي دزفول گفت:سالانه افزون بر يك هزار و500 بيمار از اين درمانگاه به بيمارستان هاي خارج از استان اعزام مي شود و درمان هر بيمار بابت جراحي افزون بر 100 ميليون ريال براي سازمان هزينه در بر دارد.

وي ابراز اميدواري كرد با ساخت بيمارستان تامين اجتماعي در دزفول مشكلات درماني بيماران تحت پوشش سازمان تامين اجتماعي كاهش يافته و خدمات درماني بهتر و بيشتري به بيمه شدگان ارائه شود.

نجابتي افزود:خوشبختانه با همكاري و پيگيري مسوولان دزفول سند زمين بيمارستان تامين اجتماعي دزفول به نام سازمان صادر شده و در آينده نزديك عمليات احداث اين بيمارستان در جاده شوشتر آغاز خواهد شد.

مدير درمانگاه تامين اجتماعي دزفول افزود: با احداث بيمارستان تامين اجتماعي دزفول مشكل تردد و اعزام بيماران به ساير شهرها براي ادامه درمان مرتفع خواهد شد.

در شرايطي كه ساخت بيمارستان تامين اجتماعي در دزفول با بيش از 200 هزار نفر بيمه شده همچنان در پيچ و خم اداري و احتمالا كمبود اعتبارات مالي گرفتار شده ، بيمه شدگان تامين اجتماعي اين شهرستان تاوان كمبود امكانات درماني سازمان تامين اجتماعي را از جيب خود پرداخت مي كنند. ك/4 7278/648