غلامحسين ميري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هم اكنون هر كيلو زعفران بين 39 ميليون تا 43 ميليون ريال خريد و فروش مي شود.
وي گفت: در زمينه قيمت زعفران، نرخ شاخصي وجود ندارد و دلال ها تعيين كننده مي باشند.
وي اظهار داشت: با توجه به نوسانات بسيار بازار، براي آنكه بتوانيم در بازارهاي بين المللي حضور موفق داشته باشيم بايد در بازار داخلي ثبات حاكم شود.
وي افزود: اين در حالي است كه برخي مواقع در يك روز تا شش ميليون ريال افزايش قيمت در هر كيلو زعفران داشته ايم.
ميري گفت: در شرايط كنوني بايد كميته اي متشكل از شوراي ملي زعفران و تشكل هاي توليدي و صادراتي زعفران فعال شود و دولت نيز از طريق بانك ها، تسهيلاتي با بهره كم در اختيار آنان قرار دهد تا زعفران را به قيمت كارشناسي خريداري و نگهداري نموده و از آن براي ساماندهي بازار زعفران استفاده نمايند.
وي افزود: توليد كننده و صادركننده زعفران تاكنون ابزاري براي ساماندهي وضعيت موجود زعفران و نوسانات شديد قيمت آن در اختيار نداشته و دولت هم در گذشته توجه جدي به اين موضوع ننموده است.
وي گفت: اگر ابزار لازم در اختيار توليد كننده و صادر كننده زعفران كشور گذاشته شود، هيچ كشوري توان رقابت با ما را نخواهد داشت.
وي اظهار داشت: در اين زمينه دولت جديد اقداماتي را براي حمايت از اين بخش آغاز كرده كه اميدواريم به پيشنهادات ارائه شده توسط تشكلها و فعالان بخش خصوصي در حوزه زعفران توجه شود.
ميري افزود: حذف عوارض صادرات فله و بسته بندي بيش از 30 گرم زعفران از جمله اقدامات دولت جديد در رفع محدوديت ها است و مشكل گرفتن تعهدات ارزي از صادركنندگان نيز در حال حل شدن و تعليق است.
وي گفت: در صورتي كه بازار ثبات نسبي يافته و دست دلال ها كوتاه شود، با توجه به حذف برخي محدوديت ها توسط دولت، اميدواريم امسال صادرات زعفران 25 درصد افزايش يابد.
وي افزود: برداشت زعفران نيز تا 15 آذر ماه ادامه دارد و پيش بيني مي شود امسال محصول بيشتري نسبت به سال گذشته برداشت شود./3
2713 /664
مشهد - نايب رئيس شوراي ملي زعفران خراسان رضوي گفت: با آغاز برداشت زعفران از اوايل ماه جاري، قيمت آن در اين استان حدود 20 درصد كاهش يافت.