'محمد جواد شرافت ' روز سه شنبه درگفت وگو با ايرنا افزود: شعر آييني مناسب دو وجهه دارد كه بايد علاوه بر جنبه هاي ادبي، ساختاري، فرمي و كلامي از نظر معرفتي نيز صحيح، مستند و معتبر باشد.
وي با اشاره به اينكه ممكن است يك شعر خيلي خوب باشد ولي شعر خوب آييني نباشد،گفت: يك شاعر خوب آييني بايد با ادبا و شاعران معاصر انس داشته و حضور پيوسته درمحافل ادبي و جلسات نقد شعر داشته باشد.
وي آشنايي و آگاهي از آيات و روايات را از ديگر ويژگي هاي شعر آييني عنوان كرد و افزود: اشعار آييني برگرفته از آيات و روايات معتبر و متقن در صورت رعايت اصول ادبي و فرمي، تاثيرگذاري بالايي نيز خواهند داشت.
شرافت درادامه با تاكيد بر آشنايي با تاريخ و سيره اهل بيت(ع) گفت: شاعر بايد هميشه به سندهاي دست اول رجوع كند و نيز بايد با مقتل انس داشته، آنرا بخواند و بفهمد.
وي تصريح كرد: تاريخ سيره اهل بيت(ع) و مباحث اسوه شناسي هم كمك زيادي به شاعران فعال در اين عرصه ميكند.
وي با اشاره به اينكه هر شعري كه بتواند ارزشهاي انساني و الهي را در خودش جا دهد شعر آييني است، افزود: با اين تعريف از مباحث ديني و مذهبي گرفته تا مباحث مختلف اخلاقي و اجتماعي زير مجموعه شعر آييني است و به همين دليل شعر حافظ را هم توان آييني دانست.
شرافت ، اشعار ولايي با موضوعات مهدوي، عاشورايي، رضوي، نبوي، علوي و شعر فاطمي را اوج شعر آييني دانست و افزود: منظور از شعر آييني شعري است كه ارزشها و آرمانهاي اخلاقي الهي و انساني در خودش دارد. ك/3
/7402/ 550/
قم- ايرنا- دبير انجمن شعر طلاب درقم گفت: شعر آييني بايد از لحاظ معرفتي و ساختاري در اوج باشد.