«اكبر غمخوار» در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا به تشكیل كارگروه تعیین كشورهای هدف توسعه گردشگری خارجی در دولت اشاره كرد و افزود: برای انتخاب كشورها ابتدا باید كشورهای هدف گردشگری ایران مشخص شود.
فعال صنعت گردشگری تاكید كرد: گردشگران زیارتی، فرهنگی و علاقه مندان به تاریخ و تمدن ایران، بخش عمده گردشگران ورودی به ایران را تشكیل می دهند و بهتر است با توجه به این علاقه مندی ها كشورهای هدف گردشگری تعیین شوند.
غمخوار یادآور شد: امروزه بخش قابل توجهی از گردشگران ورودی به ایران بویژه در یكسال اخیر شامل گردشگرانی از كشورهای حوزه خلیج فارس و همسایگان ایران است.
وی توضیح داد: در مراحل بعدی، كشورهای آسیای میانه و جنوب شرق آسیا از جمله مالزی، اندونزی و چین این قابلیت را دارند كه لغو روادید با آنان صورت گیرند زیرا به لحاظ فرهنگی نیز با فرهنگ ایران قرابت بیشتری دارند.
فعال صنعت گردشگری با یادآوری اینكه نمی توان از بازار چین برای رونق بخشی به صنعت گردشگری ایران غافل شد، ادامه داد: جمعیت 100 میلیونی گردشگران چینی رقم قابل توجهی است كه حتی اگر یك درصد آن جذب ایران شود، می توان انتظار تحول در گردشگری را ایران را داشت.
غمخوار تاكید كرد: البته گردشگری با سیاست آمیخته بوده و در بسیاری از موارد لغو روادید بین كشورها بر اساس مناسبات سیاسی صورت می گیرد.
وی افزود: با این حال می توان در كنار این مناسبات سیاسی، با رویكرد رونق ورود گردشگر به كشور نیز لغو روادید انجام داد و حتی اگر امكان آن میسر نبود، تسهیلاتی در صدور ویزا برای گردشگران قائل شد.
عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران یادآور شد: برای نمونه تركیه كه یكی از مقاصد گردشگری به شمار می رود با 140 كشور لغو روادید كرده است و كشورهای دیگری چون سنگاپور و مالزی نیز برای جذب گردشگر بیشتر همین سیاست را در پیش گرفته اند.
غمخوار در عین حال تاكید كرد: در صورتی كه لغو روادید نیازمند طی شدن مراحل تشریفاتی طولانی باشد، دولت می تواند تسهیل روادید را برای گردشگران اعمال و ویزای فرودگاهی برای آنان صادر كند.
به گفته وی،این سیاست اكنون در بسیاری از كشورهای صاحب نام در صنعت گردشگری اجرا می شود و كشورهایی چون مالزی، گرجستان و تركیه به گردشگران ویزای آنی فرودگاهی می دهند كه 14 روز اعتبار دارد.
غمخوار گفت: بسیاری از شهروندان كشورهای همسایه با هدف درمان و زیارت راهی ایران می شوند كه می توان برای این گروه ویزاهای فرودگاهی پیش بینی كرد.
وی یادآور شد: صدور ویزای فرودگاهی چند سال پیش در دولت تصویب و وزارت امور خارجه ملزم شد تا ساز و كارهای لازم را در فرودگاه های بین المللی كشور برای صدور این نوع ویزا فراهم كند كه در مسیر اجرا با مشكلاتی رو به روست كه باید رفع شود.
فراهنگ**2025
تهران - ایرنا - عضو انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان تهران پیشنهاد كرد كه كشورهای همسایه و جنوب شرق آسیا در اولویت لغو روادید گردشگری ایران قرار گیرند.