به گزارش ايرنا از خانه موسيقي،«حميدرضا نوربخش» در نشست ماهانه اين مجموعه كه به موضوع «نگاهي ويژه به مبحث موسيقي مذهبي، تعزيه، مداحي» اختصاص داشت، افزود: ما در بحث موسيقي عزا و مناسبت هاي مذهبي خلا هايي داريم كه بايد در اين مباحث به آن پرداخته شود. در مورد مبحث مداحي هايي كه در سالهاي اخير باب شده است بايد بگويم گوش همه ما را آزار مي دهد. اين مساله آنقدر مصيبت بار بوده كه مسوولان كشور هم به اين مساله پرداخته اند.
مدير عامل خانه موسيقي ادامه داد: ما بايد تاريخچه مداحي را بررسي كنيم و ببينيم مداحان مرثيه خوان ها در گذشته از نظر توان صدا، تعليمات هنري و موسيقي چه ويژگي هايي داشتند و امروز به چه شكلي است، آيا مي توان نام اين چيزهايي كه امروز خوانده مي شود مداحي گذاشت و نسبتي با موسيقي را با آن برقرار كرد؟
مدرس آواز و خواننده گفت: اگر شرط داشتن صداي خوب را بپذيريم، آيا امروز براي كساني كه در اين عرصه وارد مي شوند، اين شرط وجود دارد؟ متاسفانه مي بينيم رسانه ملي هم به اين مساله دامن مي زند و اينگونه صداها را پخش مي كند.
نوربخش افزود: فكر مي كنم در خانه موسيقي جاي اين مباحث هم هست و بايد بطور گسترده و شايسته به آن پرداخته شود. تا آسيب شناسي صورت گيرد و به سمتي حركت كنيم كه براي اين مسايل مراكزي ايجاد شود.
مدير عامل خانه موسيقي توضيح داد: اكنون هم مراكزي وجود دارد و جسته گريخته مي شنوم، ولي فكر نمي كنم تمام كساني كه در آن كلاس ها شركت مي كنند، شرط اوليه اين موضوع را داشته باشند.
* ارتباط بين فقها و هنرمندان به نفع جامعه است
نوربخش همچنين در مورد پرسش يكي از اعضا درباره سخنراني «داريوش پيرنياكان» در مراسم جشن خانه موسيقي گفت: پرداختن به موضوع هاي فقهي بايد از سوي متخصصان باشد. گرچه برخي سوء تعبير ها بوجود آمده است، جناب پيرنياكان هم در آن مراسم به هيچ عنوان وارد حيطه تخصصي فقهي نشدند. طرح موضوعي كه وي كرد اميد را ايجاد مي كند كه به اين سمت برويم كه حوزه هاي علميه هم به اين زمينه وارد شوند.
وي توضيح داد: در يكي از ميزگرد هاي تخصصي كه وجود داشت اين نكته را گفتم كه شرط اينكه فقهاي گرامي در موضوعي وارد شوند طبيعتا بايد به همه جوانب موضوع اشراف داشته باشند و خوشبختانه در حوزه به طور تخصصي به اين حيطه وارد شده اند و اميدوارم جدي تر و از متخصصين موسيقي نيز براي مباحث شان دعوت كنند.
نوربخش همچنين گفت: متاسفانه برخي موسيقي را با آلات موسيقي اشتباه مي گيرند و فكر مي كنند قاري قرآن كه با صوت گوشنواز و به زيبايي قرآن تلاوت مي كند ربطي به موسيقي ندارد.
وي افزود: موسيقي در كشور ما ساري و جاري است و درصد زيادي از وقت مردم با موسيقي مي گذرد پس نبايد بخشي از مردم احساس كنند كه دارند مرتكب گناه مي شوند.
فراهنگ** 1418
مديرعامل خانه موسيقي: ارتباط بين فقها و هنرمندان به نفع جامعه است
۲۹ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۵۲
کد خبر:
80912688
تهران- ايرنا-مديرعامل خانه موسيقي گفت: ايجاد پيوند و ارتباط مناسب هنرمندان موسيقي با حوزه علميه و بوِِيژه علما و فقها سبب ارتقاي هنر موسيقي و در نهايت به نفع جامعه خواهد بود.