۳۰ آبان ۱۳۹۲، ۱۶:۱۸
کد خبر: 80914854
T T
۰ نفر
مرحله نخست طرح آبرساني غدير به شهر اهواز,امسال به بهره برداري مي رسد

اهواز- ايرنا - مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: مرحله نخست آبرساني به شهر اهواز در قالب طرح غدير, در صورت تامين اعتبار مورد نياز امسال به بهره برداري مي رسد.

به گزارش روابط عمومي سازمان آب و برق خوزستان' عليرضا رضانيا' روز پنجشنبه افزود: طرح آبرساني به شهر اهواز, از مخازن متعادل كننده فلزي در ام الدبس آغاز و به تصفيه خانه كيان آباد اهواز منتهي مي شود.

با بهره برداري از اين طرح مشكل ديرينه مردم اهواز در تامين آب آشاميدني سالم و با كيفيت رفع و خوشحالي ساكنان اين كلان شهر را موجب خواهد شد.

وي در تشريح اين طرح عظيم آبرساني افزود: اين بخش از طرح شامل احداث يك تلمبه خانه به ظرفيت 10 مترمكعب در ثانيه, احداث يك مخزن متعادل كننده فلزي به ظرفيت 42 هزار متر مكعب, احداث يك رشته خط انتقال فولادي به قطردو هزار ميلي متر و طول 75 كيلومتر و جاده دسترسي است كه با تكميل آن 5/5 مترمكعب در ثانيه آب آشاميدني سالم و بهداشتي با كيفيت بالا به شهر اهواز منتقل مي شود.

مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اينكه اين بخش از طرح درادامه طرح آبرساني غدير است گفت: طرح آبرساني غدير با هدف تامين آب آشاميدني با كيفيت مناسب براي شهرهاي مركزي، جنوبي وغربي استان خوزستان در آذر ماه سال 1387 با حضور رييس جمهوري وقت آغاز شد.

وي اظهاركرد: با توجه به مشكلات و حساسيت هاي آب آشاميدني شهرهاي خوزستان براي اين طرح سه فاز اجرايي با هدف رفع مشكلات كوتاه مدت در نظر گرفته شد.

وي گفت: در فاز اول اين طرح بهبود كيفيت آب آشاميدني شهرهاي آبادان و خرمشهر در دستور كار قرار گرفت كه در سوم خرداد سال 1389 براي خرمشهر و در پنجم مهرماه همان سال براي آبادان طرح انتقال آب با حجم190 هزار متر مكعب در شبانه روز از محل رودخانه كرخه و از طريق كانال آبياري mc1 و ايستگاه پمپاژ قيصريه به بهره برداري رسيد.

رضانيا افزود: در اين فاز بيش از 130 كيلومتر لوله گذاري،احداث ايستگاه پمپاژ به ظرفيت 2/2 متر مكعب در ثانيه،عبور از رودخانه كارون در مقطع خرمشهر توسط سه خط فولادي به قطريكهزار ميليمتر به روش HDD و احداث جاده سرويس بطول 120 كيلومتر انجام شده است.

مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به فاز دوم طرح آبرساني غدير گفت: در فاز دوم اين طرح تامين قسمتي از آب آشاميدني شهرهاي اهواز،شادگان و سوسنگرد و افزايش ظرفيت و بهبود مجدد آب شهرهاي آبادان و خرمشهر انجام خواهد شد.

بنا به اظهار وي عمليات اجرايي اين فاز شامل احداث يك واحد ايستگاه پمپاژ به ظرفيت 10 متر مكعب بر ثانيه، 205 كيلومتر لوله گذاري ،احداث سه واحد مخزن فلزي به ظرفيت هركدام دوهزار مترمكعب و جاده سرويس هاي مربوطه است.

مديرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: عمليات اجرايي اين بخش هم اينك فعال بوده و داراي پيشرفت فيزيكي 75 درصد است كه با تكميل اين قسمت شهرهاي مذكور از آب داراي كيفيت بسيار بالاتر از وضعيت موجود از محل رودخانه كرخه بهره مند خواهند شد.

وي افزود: همزمان با عمليات اجرايي طرح آبرساني غدير به اهواز, بخشهايي از فاز سوم طرح آبرساني غدير نيز در حال انجام است.

وي تصريح كرد: با اجراي فاز سوم طرح امكان تامين آب آشاميدني سالم و با كيفيت مناسب براي چهار ميليون و700 هزار نفر از مردم استان در 25 شهر و بيش از يكهزارو 600 روستاي استان خوزستان از محل سد دز ميسر خواهد شد.

عمليات اجرايي اين فاز شامل 560 كيلومتر خطوط انتقال آب آشاميدني از جنس فولادي. احداث دو واحد مخزن فلزي ديگر به ظرفيت هركدام 42 هزار متر مكعب، احداث تصفيه خانه مركزي به ظرفيت 24 متر مكعب در ثانيه، احداث تونل انتقال آب به قطر 5/4 متر و طول2/9 كيلومتر در مجاورت درياچه سد دز خواهد بود.

رضانيا خاطرنشان كرد كه اين طرح بعنوان بزرگترين طرح آبرساني كشور داراي ويژگيهاي خاصي در زمينه هاي اجرايي و مديريتي است كه از جمله اين ويژگيها مي توان طولاني ترين خطوط انتقال آبرساني كشور، بيشترين دبي انتقال آب، انتقال ثقلي آب از ابتدا تا انتها، استفاده از پمپها و الكتروموتورهاي حجيم و با توان بالاي ساخت داخل براي اولين بار در كشوررا برشمرد.

وي گفت: همچنين عبور از رودخانه كارون به روش HDD با قطر يكهزار ميلي متر براي نخستين بار در كشورواحداث مخازن فلزي حجيم با ظرفيت 42 هزار مترمكعب براي اولين بار در وزارت نيرو از ديگر ويژگي هاي اين طرح است.

681/538/
۰ نفر