۷ آذر ۱۳۹۲، ۸:۳۶
کد خبر: 80925820
T T
۰ نفر
ويروس سرماخوردگي پاييز امسال شديد و مقاوم است

تهران- ايرنا - سرماخوردگي بيماري شايع فصول سرد با منشا ويروسي، پاييز امسال در كشور ما شيوع و شدت بيشتري يافته است، به گونه اي كه برخي از پزشكان نيز بر شدت و مقاوم تر بودن ويروس آن اذعان دارند.

سرماخوردگي برخلاف ظاهر نام خود چندان ارتباطي با دماي پايين و سرماي هوا ندارد، بلكه به گفته پزشكان عدم رعايت بهداشت، ضعف عمومي و تغذيه نامناسب مي تواند سبب بروز سرماخوردگي و شيوع آن در برخي فصول سال شود.

عامل بروز سرماخوردگي ويروس ها هستند. در فصول سرد سال به دليل اينكه افراد بيشتر در مكان هاي سرپوشيده و بسته به سر مي برند، احتمال ابتلاي آنها به ويروس سرماخوردگي بيشتر مي شود.

همچنين رعايت نكردن اصول بهداشتي به ويژه در محيط هاي پرجمعيت مانند مهدهاي كودك، مدارس و اماكن عمومي و پيروي نكردن از يك رژيم غذايي سالم داراي آنتي اكسيدان ها مي تواند، به بروز سرماخوردگي در افراد منجر شود.

ازسوي ديگر، در كنار رخوت و افسردگي هاي شايع در فصول سرد سال، ضعف عمومي و خستگي كه از آن به عنوان يكي از عوامل بروز سرماخوردگي نام برده مي شود، ممكن است به دليل قرار گرفتن در معرض سرماي شديد و بروز تغييراتي در بدن رخ داده و فرد را مستعد ابتلا به اين بيماري كند.

وجود ناهنجاري هايي مانند انحراف بيني و بزرگ بودن لوزه ها در قسمت هاي فوقاني دستگاه تنفس نيز مي تواند به بروز سرماخوردگي در تمام فصول سال منجر شود.

تاكنون بيش از هزار نوع ويروس سرماخوردگي شناسايي شده است؛ دكتر 'ايرج خسرونيا' فوق تخصص بيماري هاي داخلي دراين زمينه به خبرنگار ايرنا توضيح داد: اين ويروس ها هر ساله مي توانند چندين بار تغيير شكل داده و افراد را به نوع ديگري از سرماخوردگي مبتلا سازند اما به طور كلي شكل ظاهري آنها يكسان است.

وي در مورد شيوع گسترده سرماخوردگي در روزهاي اخير در كشور گفت: نوع ويروسي كه امسال افراد را به سرماخوردگي مبتلا كرده است، مقاوم تر است؛ ويروس هايي كه شكل خود را تغيير مي دهند، در مقابل درمان ها مقاوم تر از پيش مي شوند و ممكن است اين ويروس نيز از نوع تغيير يافته ويروس هاي قبلي باشد.

خسرونيا درمورد علائم اين بيماري گفت: سرماخوردگي شايع در پاييز امسال شدت بيشتري دارد و با تب و لرز همراه بوده است و سبب شده كودكان و ميانسالان بيش از سال هاي قبل، از ابتلا به اين بيماري رنج ببرند به گونه اي كه در مواردي حتي به بستري شدن آنها منجر شده است.

به گفته وي، سرماخوردگي ازجمله بيماري هايي است كه مي تواند پس از ورود ويروس آن به بدن بين 2 تا 4 روز به صورت نهفته باقي بماند و پس از طي اين زمان علايم آن ظاهر شود؛ فرد در اين مدت به عنوان ناقل بيماري شناخته مي شود.

شروع بيماري ناگهاني و با احساس خارش يا سوزش در حلق، بيني يا گوش ها همراه است و به دنبال آن علايم به طور واضح تر ظاهر مي شود.

عطسه، آبريزش بيني، اشك ريزش، احساس خستگي و كوفتگي، تب، سردرد، اختلال حس بويايي و چشايي و درد در ناحيه كمر، دست و پاها ازجمله علايم اصلي بروز سرماخوردگي به شمار مي رود.

رييس انجمن بيماري هاي داخلي گفت: نوع سرماخوردگي شايع شده در پاييز امسال، با سرفه، تب، اسهال، استفراغ، بدن درد، استخوان درد، بي حالي، ضعف عمومي و بي اشتهايي همراه بوده است و از چند روز تا چند هفته ادامه دارد.

خسرونيا علت شيوع اين بيماري را ويروسي دانست كه در ايران وجود داشته و ممكن است تغيير شكل داده و مقاوم تر شده باشد.

از سرماخوردگي به عنوان شايع ترين بيماري عفوني در انسان نام برده مي شود كه بيشتر كودكان زير 5 سال را مبتلا مي كند و با افزايش سن به تدريج از 20 سالگي به بعد ميزان ابتلا به آن در افراد كاهش مي يابد.

ابتلا به بيماري سرماخوردگي در مواردي حتي ممكن است منجر به مرگ افراد به ويژه كودكان شيرخوار، بيماران قلبي عروقي، بيماران خاص، بيماران مبتلا به ضعف سيستم ايمني بدن مانند مبتلايان به ايدز و سرطان شود.

دكتر 'نجم الدين كلانتري' فوق تخصص آسم و آلرژي نيز در مورد اين بيماري به خبرنگار ايرنا گفت: افرادي كه مبتلا به ضعف سيستم ايمني بدن هستند، پس از ابتلا به سرماخوردگي در بيمارستان بستري شده و ممكن است در صورت شدت بيماري جان خود را از دست بدهند.

وي ادامه داد: مرگ اين دسته از افراد بيشتر به بيماري هايي مانند ذات الريه، عفونت ريه، نارسايي قلبي، سرطان و يا ايدز نسبت داده مي شود به همين دليل هيچگاه آمار دقيقي از افراد بستري شده و يا دچار مرگ شده بر اثر سرماخوردگي به دست نمي آيد.

كلانتري در مورد افرادي كه واكسن آنفلوآنزا زده اند، اما به سرماخوردگي مبتلا مي شوند، گفت: واكسن هاي آنفلوآنزا فرد را در مقابل برخي ويروس ها مقاوم مي كند با اين حال حتي اگر فرد واكسن مربوط به همان ويروس شايع دريافت كرده باشد، باز ممكن است مبتلا شود چراكه ويروس ها هرساله با تغيير شكل دادن مقاوم تر مي شوند.

به گفته پزشكان، از آنجايي كه سرماخوردگي يك بيماري ويروسي است درمان آن نيازي به آنتي بيوتيك ندارد؛ درمان سرماخوردگي درواقع درمان و يا تحفيف علايم آن است تا به تدريج دوره بيماري طي شود.

فوق تخصص آسم و آلرژي در مورد روش هاي درمان اين بيماري توضيح داد: استراحت كافي، نوشيدن مايعات گرم و آب ميوه هاي طبيعي مانند آب ليموشيرين و پرتقال، قرار گرفتن در دماي متعادل و استفاده از بخور آب گرم به همراه عصاره اوكاليپتوس مي تواند به روند بهبودي بيماران كمك كند.

به طور كلي همچون ساير بيماري ها، بهترين راه مقابله با سرماخوردگي پيشگيري از بروز آن است و يكي از بهترين راه هاي پيشگيري از آن رعايت صحيح اصول بهداشتي به ويژه بهداشت دست ها و عدم استفاده مشترك از لوازم بهداشتي آرايشي عنوان شده است.

علاوه براين پيروي از يك رژيم غذايي مناسب حاوي آنتي اكسيدان ها مانند ميوه ها و سبزي هاي تازه و مصرف تمام موادغذايي موجود در هرم غذايي مانند كربوهيدارت ها، غلات، انواع پروتئين هاي حيواني و گياهي، نان و حبوبات نيز مي تواند سيستم ايمني بدن افراد را در برابر ويروس ها مقاوم و از بروز بيماري در آنها پيشگيري كند.

علمي(5)1834**1599
۰ نفر