۱۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۵۷
کد خبر: 80930346
T T
۰ نفر

شهید مدرس اسوه فضیلت و معنویت

۱۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۵۷
کد خبر: 80930346
شهید مدرس اسوه فضیلت و معنویت

مشهد - ایرنا - شهید آیت الله 'سیدحسن مدرس' یكی از چهره های درخشان تاریخ اخیر ایران، كسی است كه زندگی، منش انقلابی و گرایشهای سیاسی و اجتماعی وی الگوی تمام عیار برای سیاستمداران، حق طلبان و پیروان راه رهبری است.

به گزارش ایرنا، مدرس ابرمردی بی همتا در تاریخ انقلاب اسلامی است كه بیرق مبارزه را در تنگناهای زمانه و دوران سیاه طاغوت تنها به دوش كشید و شجاعت تحسین برانگیزش بداندیشان، طاغوتیان و زمامداران خودسر را درمانده كرد و بیگانگان را به حقارت واداشت.

شهید مدرس در همه مدت عمرش ساده زیستی، تواضع و قناعت را شیوه زندگی خود قرار داد و از طریق عبادت، دعا، راز و نیاز با خدا كمالات معنوی را بدست آورد و به چهره ای ماندگار در تاریخ این سرزمین تبدیل شد.

این شهید فرزانه در سال 1249 شمسی برابر با 1287 قمری در روستای 'سرابه' اردستان از توابع اصفهان متولد شد. پس از كسب علوم دینی و رسیدن به درجات علمی و حوزوی فعالیت سیاسی خود را با عضویت در انجمن مقدس ملی اصفهان آغاز كرد.

شهید مدرس همزمان با تشكیل دوره دوم مجلس شورای ملی توسط مجتهدان طراز اول به مجلس معرفی شد و دامنه فعالیتهای سیاسی خود را گسترش داد اما به دلیل فشارهای سیاسی حكومت جور ماندن او در مجلس تا دور سوم دوام نیاورد.

عضویت در كمیته دفاع ملی و مخالفت با قرارداد 1919 كه اختیار امور مالی و نظامی ایران را به دست مستشاران انگلیسی می داد از فعالیتهای سیاسی وی قبل از كودتای سوم اسفند ماه 1299 بود.

به واقعه كودتای سوم اسفند ماه، مدرس به عنوان آزادیخواه حبس و تبعید را متحمل شد و پس از عزل سیدضیاء طباطبایی دوباره به مجلس شورای ملی راه یافت و به عنوان نایب رییس مجلس شورای ملی انتخاب شد.

در دوره پنجم مجلس شورای ملی و دوران پراهمیت تاریخ مشروطه كه با تغییر سلسله قاجار و روی كار آمدن رضاخان همراه بود مدرس در مجلس مخالفت علنی خود را با سیاستهای رضاخان اعلام كرد كه این مخالفت به سوءقصد نافرجام، تبعید و حبس وی انجامید.

رضا شاه پهلوی در طی جریان انتخابات مجلس هفتم با مداخله خود و حذف آرای شهید مدرس اجازه نداد وی به مجلس راه یابد و سپس باعث دستگیری وی، تبعید به خراسان و در نهایت به شهادت رساندن مدرس در كاشمر شد.

سهم خراسان رضوی به ویژه شهرستان كاشمر از زندگی پرافتخار و سراسر عبرت مدرس آرامگاه وی می باشد كه هر سال پذیرای خیل مسافران و زائران از گوشه و كنار كشور است.

نماینده مردم كاشمر در مجلس شورای اسلامی به مناسبت سالگرد شهید مدرس گفت: آن مجاهد نستوه با عزمی راسخ مانند كوهی استوار در مقابل ستمگران به مقابله برخاست و سلطه گری استعمارگران را افشا كرد.

'محمد اسماعیل نیا' افزود: شهید مدرس مبارزاتی گسترده در دفاع از اسلام و قرآن داشت و اهداف بلند وی با پیروزی انقلاب اسلامی محقق شد.

وی بیان كرد: شهید مدرس انسان آزاده ای بود كه در دوران خفقان به تنهایی در مقابل استبداد رضاخانی ایستادگی و از مبانی قرآن و اسلام دفاع نمود.

او اظهار داشت: شهید مدرس موقعیت و زندگی خود را در راه اعتلای اسلام نثار كرد و برای نشر حقایق اسلامی و دفاع از معارف تشیع مردانه ایستادگی كرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی دشمن شناسی، قدرت تجزیه و تحلیل و شناخت كامل از توطئه های انگلیس و آمریكا را از مهمترین شاخصه های شهید مدرس عنوان كرد.

وی گفت: آیت الله شهید مدرس اعتقاد داشت كشور بدون استفاده از علم و بصیرت به جایی نمی رسد لذا مجلسیون امروز نیز باید از شخصیت این شهید الگو بگیرند.

او اظهار داشت: شهید مدرس در قانونگذاری و دفاع از ارزشهای اسلامی گام برمی داشت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز باید با دفاع از ارزشهای اسلامی و ولایت مطلقه فقیه همان راهی را طی كنند كه شهید مدرس برای آن مبارزه كرد.

امروز در هفتاد و ششمین سالگرد شهادت آیت الله مدرس و روز مجلس شورای اسلامی آرامگاه این سیاستمدار در كاشمر میزبان رییس مجلس شورای اسلامی و دیگر مسوولان و زائران است تا بار دیگر ویژگیهای آن شهید بزرگوار را از نظر گذرانده و سهم عمده وی را در پیروزی انقلاب اسلامی ارج بگذارند.

مدیر آرامگاه آیت الله شهید مدرس در كاشمر نیز گفت: هر ساله در آستانه فرارسیدن سالروز شهادت شهید مدرس برنامه های متنوعی در این آرامگاه و همایشی با حضور رییس مجلس شورای اسلامی برگزار می شود كه مخاطبان بسیار دارد.

'حمزه سپهری' افزود: امسال نیز 18 برنامه از پنجم آذر تا 10 این ماه پیش بینی شد كه مورد استقبال گسترده مردم كاشمر و زائران قرار گرفت.

وی اظهار داشت: مردم كاشمر ارادت خالصانه ای نسبت به شهید مدرس دارند و در مراسم مختلف در این آرامگاه حضور بی سابقه ای را در تاریخ این شهرستان به ثبت رسانیده اند.

مدیر آرامگاه شهید آیت الله مدرس در كاشمر درباره این نهاد و فعالیتهای فرهنگی آن نیز گفت: مدیریت این نهاد از سال 1373 با نظر رهبر معظم انقلاب به تولیت آستان قدس رضوی محول شد.

سپهری افزود: این مكان طبق الگوی اسلامی ایرانی از نظر عمرانی و فعالیتهای فرهنگی بسیار توسعه یافت و خدمات رسانی به زائران و مسافران پنج استان كشور در راس وظایف این موسسه قرار گرفت.

وی گفت: آرامگاه شهید مدرس با گسترش فعالیتهای فرهنگی و خدماتی خود اكنون به قطب فرهنگی كاشمر تبدیل شده بطوری كه سالانه پذیرای دو میلیون مسافر و زائر است و 60 هزار نفر از موزه این آرامگاه دیدن می كنند.

او اظهار داشت: كتابخانه آرامگاه شهید مدرس نیز 14 هزار عضو دارد و روزانه هزار و 200 نفر به آن مراجعه می كنند و همچنین امسال موفق به دریافت عنوان بهترین كتابخانه مشاركتی كشور شده است.

وی افزود: در طرح توسعه زیارتگاه شهید مدرس با همكاری مجلس شورای اسلامی فضایی به مساحت دو هزار مترمربع در حال ساخت است كه 90 درصد پیشرفت اجرایی دارد و به زودی به بهره برداری می رسد.

او ادامه داد: ارائه خدمات در قالب بسته های فرهنگی، برگزاری جلسات سخنرانی، دعای ندبه، دعوت از مداحان و سخنرانان، بزرگداشت سالگرد شهادت آیت الله مدرس، مراسم مولودی خوانی و عزاداری ویژه ائمه اطهار(ع) در مناسبتهای مختلف، حضور بیش از 60 هیات مذهبی در زمان عزاداری، شب شعر، مسابقات فرهنگی و ورزشی در مناسبتهای خاص، محفل انس با قرآن كریم، اقامه نماز عید فطر و دعای عرفه از جمله برنامه های این زیارتگاه در طول سال است.

وی گفت: در مجموع در 29 كلاس مهدالرضا(ع) این موسسه 450 نونهال در شهرستانهای كاشمر، طبس، قائن و بشرویه آموزشهای قرآنی را فرامی گیرند.

مدیر آرامگاه شهید آیت الله مدرس در كاشمر ادامه داد: در حوزه كودكان تاكنون بیش از 13 جلد كتاب با موضوعات مختلف ویژه كودك از سوی این موسسه با مضامین معرفی شهید آیت الله مدرس، آستان حسین بن موسی الكاظم(ع)، خدمات آستان قدس رضوی در كاشمر، طبس، مجتمعهای بین راهی، شخصیت مدرس و تبیین فرهنگ رضوی چاپ شده و برای نوجوانان نیز در دست چاپ است.

وی افزود: در حوزه تكریم زائر نیز بیش از هزار نفر خادم و راهنمای داوطلب در كاشمر پذیرای مسافران و زائران در آرامگاه شهید مدرس هستند.ك/4

7489/664
۰ نفر