به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر 'محمدمهدی گویا' روز یكشنبه در همایش ملی ایدز، افزود: نوجوانان در سنین بلوغ نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند زیرا كمتر نوجوانی در صورت ابتلا به ایدز آن را می پذیرد و به اطرافیان خود اطلاع می دهد چرا كه همواره گفته می شود این بیماری براثر اعتیاد تزریقی و روابط جنسی گسترش پیدا می كند.
وی خاطرنشان كرد: هرچند والدین و دیگر اقشار جامعه، احتمال ابتلای یك نوجوان به بیماری ایدز را خیلی ضعیف می دانند اما نوجوانان، بخش قابل توجهی از مبتلایان به ایدز را تشكیل می دهند.
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: هم اكنون دو میلیون نوجوان 10 تا 19 ساله در جهان مبتلا به ایدز بوده و اغلب آنها تحت مراقبت نیستند. عدم اطلاع رسانی درباره ایدز به نوجوانان سبب شده كه میزان ابتلا به ایدز در این گروه سنی ظرف هفت سال تا 50 درصد افزایش یابد.
گویا افزود: برای كنترل ایدز باید به نوجوانان دسترسی داشت و دسترسی به نوجوانان دارای رفتارهای پرخطر نیازمند تغییر قوانین است؛ این در حالی است كه آموزش نوجوانان درباره ایدز باید ساماندهی شود.
وی تاكید كرد: باید انگ و تبعیض ایدز از بین رفته و كاركنان مراكز بهداشتی به آن حساس شده و نظامنامه ویژه ای برای آن تدوین شود.
** تهدید رشد اقتصادی براثر افزایش بیماری ایدز
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: ایدز یك مشكل جدی جامعه است كه رشد اجتماعی و اقتصادی كشور را تهدید می كند.
گویا افزود: میلیون ها تومان در سال صرف تولید و مصرف داروهای مبتلایان به ایدز می شود و این هزینه بدون در نظر گرفتن سایر ابعاد مراقبتی است.
وی ادامه داد: نمی توان ادعا كرد ایدز در جهان كنترل شده است چرا كه ابتلا به ایدز در همه جای جهان یكسان نیست؛ طبق آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت از اروپا (به عنوان موفق ترین قاره در كنترل ایدز) موارد عفونت HIV در این منطقه هشت درصد (معادل 12 هزار نفر) افزایش یافته است.
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح كرد: هم اكنون همه گیری بیماری ایدز از مناطق صحرای آفریقا به آسیای میانه و خاورمیانه در حال حركت است.
گویا با بیان اینكه مصرف كنندگان تزریقی، بیشترین موارد ابتلا به ایدز در جهان را تشكیل می دهند، گفت: اكنون تركیبات آمفتامین (شیشه) درحال جایگزینی با مواد مخدر است لذا مصرف كنندگان این مواد با رفتارهای پرخطر جنسی و ابتلا به جنون جنسی و آسیب های مغزی در معرض ابتلای بیشتری به ایدز قرار گرفته اند.
به گفته وی، درمان قطعی و خدمات كاهش آسیب برای مصرف كنندگان مواد محرك وجود ندارد و كنترل تولید و توزیع این مواد بسیار سخت است.
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با تاكید بر نقش اطلاع رسانی در كنترل ایدز، گفت: درمان، یك اقدام پیشگیری از ایدز است چرا كه اقدامات درمانی، تعداد ویروس های ایدز را در بدن افراد و شانس انتقال را بسیار كم می كند.
گویا افزود: درمان موثر نیازمند درمان به موقع است در حالی كه نیمی از مبتلایان به ایدز از بیماری خود اطلاع ندارند؛ مطالعات بدست آمده از 18 كشور دنیا نشان می دهد باقی ماندن بیماران در چرخه مراقبت به مروز زمان كاهش می یابند.
وی خاطرنشان كرد: شاخص بقا در درمان مبتلایان به ایدز در كشور، 12 ماه پس از شروع درمان 86 درصد برآورد شده است.
وی یادآور شد: پوشش درمان در نوزادان مبتلا به ایدز به میزان نصف پوشش بزرگسالان است و ایدز در تعداد زیادی از آنان تشخیص داده نمی شود.
** مقاومت دارویی یكی از چالش های پیش روی درمان ایدز
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: ایدز چندان قابل درمان نیست چرا كه مقاومت دارویی یكی از مشكلات جدی در این حوزه است.
گویا افزود: مصرف داروهای جایگزین داروهای معمولی درمان ایدز، ده ها برابر گرانتر و پرعارضه تر هستند.
وی خاطرنشان كرد: فقط انجام اقدامات درمانی كافی نیست؛ بطور مثال برغم آنكه سازمان ملل متحد مدعی است اقدامات درمانی در كشورهای آفریقایی موفق است، اما اذعان دارد كه رفتارهای پرخطر جنسی در این مناطق بیش از پیش افزایش یافته است.
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: بنابراین ممكن است در آینده دوباره تعادل در مناطقی كه ایدز در آنها كنترل شده، به هم بخورد مگر آنكه خدمات باروری و آموزشی، ساماندهی شود.
گویا با اشاره به كاهش سرمایه گذاری های بین المللی در كنترل ایدز به دلیل مشكلات اقتصادی، افزود: طبق برآورد سازمان ملل متحد برای كنترل ایدز تا سال 2015 به 24 میلیارد دلار منابع نیاز است.
** برنامه های وزارت بهداشت برای كنترل ایدز
رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، گفت: اولین هدف ما برای كنترل ایدز در كشور این است كه دسترسی به گروه های پرخطر و درمعرض خطر ابتلا، افزایش یابد.
گویا، گسترش ارتباطات، شناخت بیشتر مولفه های اجتماعی اپیدمی، تجدیدنظر در برنامه های كاهش آسیب بویژه در زمینه مواد محرك، پایش و ارزشیابی سیستماتیك عملكردها و تقویت مشاوره و آزمایش HIV را از جمله برنامه های وزارت بهداشت برای كنترل ایدز عنوان كرد.
وی افزود: بكارگیری روش های تشخیصی مدرن تر، رویكردهای درمانی مناسب تر، ادغام برنامه های ایدز در شبكه بهداشتی، به حداقل رساندن انگ، فعال تر كردن بخش خصوصی و سرمایه گذاری های بلندمدت از دیگر برنامه های وزارت بهداشت برای كنترل ایدز است.
اجتمام(3)9185**1558
یك مقام مسئول در وزارت بهداشت:
یك هفتم موارد ابتلا به ایدز در دوران نوجوانی اتفاق می افتد
۱۰ آذر ۱۳۹۲، ۱۳:۵۲
کد خبر:
80930550
تهران - ایرنا - رییس مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، گفت: از آنجا كه یك هفتم موارد ابتلا به بیماری ایدز در دوران نوجوانی رخ می دهد، دسترسی به این گروه سنی باید فراهم شود تا بتوان ضمن كنترل ایدز از روند افزایشی آن پیشگیری كرد.