۱۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۴۳
کد خبر: 80942927
T T
۰ نفر
دامداران داودآبادي خواستار ساخت مجتمع دامداري در اين منطقه شدند

اراك-ايرنا- دامداران شهر داودآباد از توابع اراك خواستار احداث مجتمع دامداري صنعتي و پيشرفته به منظور پاسخگويي به نيازهاي زيرساختي اين صنعت شدند.

داودآباد كه در سال 82 بر اساس تصميمات تقسيمات كشوري به شهر تبديل شده يكي از قطبهاي مهم دامپروري در استان مركزي است ..

با وجود ارتقاي سياسي و اجتماعي داودآباد ، اين شهر در لايه مسكوني خود هنوز ميزبان داپروري سنتي است و پرورش بيش از 40 هزار راس دام سبك و سنگين در شرايط غير صنعتي و در منازل مردم علاوه بر مخاطرات بهداشتي بستر باروري ظرفيت هاي بالا اين منطقه در زمينه دامپروري و نقش محوري آن در تامين گوشت قرمز و شير استان مركزي و كشور را محدود كرده است.

جمعي از دامداران شهر داود آباد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ايجاد مجتمع دامداري با روشهاي صنعتي و مدرن را در مكاني مناسب خارج از بافت كالبدي شهر امري ضروري دانستند و بيان كردند: طرح تجميع دامداري ها مي تواند به عنون راهكاري علمي و عملي در كاهش هزينه هاي متفرقه و تأمين معيشت و رفاه اجتماعي و آموزش و بهداشت بهره بردارن قرار گيرد.

آنان افزودند: با توجه به اينكه معيشت مردم داودآباد وابسته به حرفه دامپروري است و سالانه اين منطقه با توليد بيش از هشت هزار تن گوشت قرمز سهم مهمي را در تامين مواد پروتئيني و امنيت غذايي استان و كشور دارد در برنامه هاي كلان اين مهم بايد به عنوان كانون توسعه داودآباد از سوي مسوولان پررنگ ديده شود.

يكي از دامداران شهر داودآباد گفت: با ارتقاي داودآباد به شهر دامداري هاي اين منطقه براي ادامه فعاليتها در تهيه پروانه بهره برداري در كالبد شهري با معضل مواجه اند و اين معضل دامداران داودآبادي را براي بهره مندي از مزاياي دريافت تسهيلات طرح توسعه و بيمه كشاورزي محروم كرده است.

«غلامرضا داودآبادي» افزود: سنتي بودن و پراكندگي واحدهاي دامي در سطح شهر داودآباد ضريب شيوع بيماري هاي دامي و خسارات سنگين ناشي از آن را دوچندان كرده و از طرفي نيز بيماريهاي مشترك انسان و دام به دليل قرابت واحدهاي دامي با محل سكونت اساني به عنوان بك تهديد بالقوه سلامت است.

«علي فرخي» يكي ديگر از دامداران داودآبادي گفت: با وجود تعداد دام و واحدهاي پرواربندي سنتي متعدد در اين منطقه استقرار يك واحد كشتارگاه دام در اين منطقه ضروري است.

وي افزود: كشتارگاه دام سنگين اراك علاوه بر سنتي بودن پاسخگوي تتعداد بالاي كشتار دام در روستاهاي اطراف اي منطقه را ندارد و با توجه به ايكه داودآباد قطب پرورش دامي است نياز است كه چرخه پرورش تا توليد گوشت بهداشتي به صورت اصولي در اي شهر ايجاد شود.

رييس شوراي اسلامي شهر داودآباد نيز گفت: وجود واحدهاي دامي سنتي در منازل چالشي به نام فضولات دامي را براي مديريت شهري ايجاد كرده و هم اينك مخاطرات متعدد بهداشتي و ساماندهي اين پسماند فراروي مسوولان شهر است.

«مرتضي داودآبادي » افزود: ايجاد مجتمع دامداري در خارج از سطح شهر يك برنامه استراتژيك مهم براي ساماندهي مشكلات زيست محيطي و بهداشتي داودآباد و رونق بخشي به دامپروري به عنوان يك قابليت درآمدزا براي مردم است.

وي توضيح داد: با وجود پيگيري هاي متعددي كه شوراي اسلامي دوره قبل داودآباد براي استقرار مجتمع صنعتي دامپروري در اين شهر انجام داده ، نتيجه اي حاصل نشده و شوراي جديد اولويت كاري خود را در اين مهم متمركز كرده است.

معاون توليدات دامي جهاد كشاورزي استان گفت:مطالعات ايجاد مجتمع دامداري صنعتي در داودآباد دو سال قبل انجام شد كه به دليل مشكلاتي كه براي تامين زمي و حل معارض وجود داشت بلاتكليف ماند.

«علي ابراهيمي» افزود: بر اساس قانون مديريت و نظارت بر مجتمع عاي دامداري به شركت شهركهاي كشاورزي واگذار شده كه هنوز اين تشكيلات در استان مركزي ايجاد نشده است.

وي بيان كرد: دامداريهاي سنتي موجود در داودآباد به لحاط تعداد واحد دامي و كيفيت مديريت يكسان نيست و بايد ساز و كارهاي لازم براي همسان سازي و چگونگي استقرار آنها در قالب يك مجتمع تعريف شود.

مديركل دامپزشكي استان مركزي گفت: براي احداث مجتمع دامداري در شهر داودآباد بايد از تجربيات ساير مجتمع هاي فعال و موفق سطح كشور استفاده شود و مشاركت مردم و بخش خصوصي براي تحقق آن نقش محوري دارد.

«ِِسعيد حسيني» با بيان اينكه مجتمع دامداري ها نيازمند مديريت واحد است،بيان داشت: يكي از موضوعات مهم براي ايجاد مجتمع دامداري تعريف دوره واحد زماني پرورش دام است كه نظم مشخصي را در بازده زماني 10 ماهه و ساماندهي كشتار شامل شود.

وي بيان كرد: پس از كشتار همه واحدها بايد نسبت به ضد عفوني محل نگهداري دام ها اقدام كنند تا شاهد خسارات كمتري به دامداران باشيم و مهار بيماريهاي دامي آساتر شود.

رييس كميسيون كشاورزي،آب و منابع طبيعي در مجلس شوراي اسلامي گفت: شهر داود آباد اراك يكي از مناطق پراستعدادبراي توليد گوشت مورد نياز كشور است كه زيرساخت هاي توسعه اي آن از جمله ايجاد مجتمع دامداري در اين منطقه بايد مورد توجه جدي مسوولان امر قرار گيرد.

«عباس رجايي» بيان كرد: يكهزار هكتار زمين براي احداث مجتمع دامداري در شهر داوداباد در نظر گرفته شده و سازمان جهاد كشاورزي و منابع طبيعي استان بايد ظرف دو هفته آينده وضعيت و شرايط آن را بررسي و تعيين تكليف كنند.

وي ادامه داد: تسريع در ساخت مجتمع دامداري در اين شهر علاوه بر بهبود منظر شهري در افزايش توليدات گوشت مورد نياز در استان و كشور نقش بسيار موثري خواهد داشت.

شهر داودآباد در 32 كيلومتري شمال شرقي اراك واقع شده كه بيش از هفت هزار نفر جمعيت دارد.ك/4

خبرنگار: محمد رضا داودآبادي

556