به گزارش خبرنگار ایرنا، در این گردهمایی كه در سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان غربی برگزار شده، كارشناسان موسسه جایكای ژاپن و رییس دفتر آژانس همكاری های بین المللی این كشور، مسوولان وزارت جهاد كشاورزی، یك تیم از كارشناسان گلستانی كه پیش از این در پروژه ای مشابه در آن استان مشاركت داشتند، مدیران سازمان های تعاون روستایی و مدیران جهاد كشاورزی استان حضور دارند.
مدیران جهاد كشاورزی، محیط زیست و شركت های آب منطقه ای سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و كردستان نیز در این گردهمایی شركت می كنند.
مبحث مدیریت مشاركتی آب موضوعی است كه در آن كشاورزان با ایجاد تشكل های مرتبط غیردولتی با نظارت جهاد كشاورزی به حل و فصل مشكلات خود در زمینه آب و تبادل نظر در این مورد می پردازند.
با فعالیت این تشكل ها پیش بینی می شود بازده آبیاری، در سه بخش انتقال، توزیع و كاربرد افزایش یابد كه منجر به افزایش درآمد كشاورزان و بهره وری آب شود.
این گردهمایی بخشی از حاصل ملاقات شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و دكتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران كه در سپتامبر امسال در نیویورك انجام شد و همچنین ملاقات بین فومیوكیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران كه در ماه نوامبر در تهران برگزار شد می باشد كه در این ملاقاتها طرفین بر همكاری در خصوص مسایل زیست محیطی گفت و گو كردند.
دریاچه ارومیه با مساحت آبخیز ۵۱٬۸۷۶ كیلومتر مربع به طول ۱۴۰ كیلومتر و عرض ۵۵ كیلومتر ۱۲۶۷ متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد و ۱۰۲ جزیره كوچك و بزرگ را در خود جای داده است.
دریاچه ارومیه در شمال غربی ایران بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی واقع شده كه بزرگترین دریاچهٔ داخلی ایران و دومین دریاچهٔ آبشور دنیا است و به طور عمده از رودخانههای زرینهرود، سیمینهرود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه میشود.
حوضهٔ آبریز دریاچه ارومیه كه ۳٪ مساحت كل كشور ایران را دربر میگیرد و با داشتن دشتهایی مانند دشت تبریز، ارومیه، مراغه، مهاباد، میاندوآب، نقده، سلماس، پیرانشهر، آذرشهر و اشنویه، یكی از كانونهای ارزشمند فعالیت كشاورزی و دامداری در ایران بهشمار میرود.
پارك ملی دریاچه ارومیه پس از مرداب انزلی، از جالبترین زیستگاههای طبیعی جانوران در ایران بهشمار میرود و اكنون ۲۷ گونه پستاندار، ۲۱۲ گونه پرنده، ۴۱ گونه خزنده، ۷ گونه دوزیست و ۲۶ گونه ماهی حیات وحش این دریاچه را تشكیل دادهاند.
آب دریاچهٔ ارومیه بسیار شور و میزان نمك محلول در آن دو برابر اقیانوسها است و به این دلیل، هیچ ماهی و نرمتنی به جز گونههایی از سختپوستان (آرتمیا)، دیاتومها و فیتوپلانكتونها در آن زندگی نمیكنند و آب آن هیچوقت یخ نمیزند.
7125/581/245
با حضور كارشناسان ژاپنی
گردهمایی مدیریت مشاركتی آب در حوضه دریاچه ارومیه آغاز شد
۱۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۵۸
کد خبر:
80942979
ارومیه - ایرنا - گردهمایی مدیریت مشاركتی آب در حوضه دریاچه ارومیه روز دوشنبه با حضور كارشناسان ژاپنی و صاحب نظرانی از كشورمان در ارومیه آغاز شد.