به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، در مراسم امضای این تفاهم نامه كه روز پنجشنبه درسازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شد، معاونان دو طرف، مشاوران و برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها حضور داشتند.
معاون پژوهش و آموزش سازمان حفاظت محیط زیست درباره اهداف و محورهای این تفاهم نامه گفت: هم افزایی و همیاری به منظور ایجاد تحول دانش بنیان در زمینه سیاست گذاری و برنامه ریزی های محیط زیست كشور مبتنی بر رهیافت های نوین علمی و ظرفیت سازی و توسعه توانمندی های ملی در حوزه فناوری های محیط زیستی با توجه به سنجش نیازهای كنونی و آینده برخی از اهداف این تفاهم نامه است.
'مهناز مظاهری' تاكید كرد: با توجه به روند رو به گسترش چالش ها و مخاطرات محیطی و ضرورت تقویت زیر ساخت های علمی و فناوری كشور در حوزه محیط زیست و به منظور مدیریت دانش محور و انطباق كار آمد با ناپایداری ها، این تفاهم نامه بین سازمان حفاظت از محیط زیست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا سید.
وی گفت : به اشتراك گذاشتن و بهره وری از منابع انسانی و سرمایه ای دو طرف برای اجرای پژوهش های كاربردی و بومی سازی فناوری های پیشرفته محیط زیستی با توجه به اولویت های ملی، تقویت زیر ساخت های تحقیقاتی عملیاتی مربوط به حفاظت از تنوع زیستی، آمایش سرزمین، كنترل، كاهش و حذف آلودگی های اثر گذار بر كیفیت محیط زیست و حمایت از تاسیس و راه اندازی شركت های متعدد دانش بنیاد در سطح كشور در حوزه كسب و كارهای محیط زیستی از دیگر اهداف این تفاهم نامه است.
وی درباره تعهدات سازمان حفاظت محیط زیست در اجرای بندهای این تفاهم نامه، گفت: مقابله با ریزگردها، اقتصاد سبز، ارزگذاری اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری در حوزه كالاها و خدمات زیست بومی و كاهش آلودگی هوای كلان شهرها از جمله تنظیم موتور خانه های خانگی و تجاری برخی از تعهدات این سازمان است.
مظاهری گفت: مدیریت پسماندها، كشاورزی پایدار و ارگانیك، حفاظت و احیا تنوع زیستی، ارتقای كمی و كیفی مناطق حفاظت شده ، مدیریت یكپارچه زیست بوم های خشكی و آبی، حفاظت از مناطق ساحلی دریایی و پیشگیری و كنترل آلودگی آنها ، پیشگیری ، كنترل و كاهش آلودگی منایع آب و حسابداری سبز و روش های محاسبه منافع و هزینه های فعالیت های محیط زیستی از دیگر تعهدات سازمان میحط زیست در این تفاهم نامه است.
وی ادامه داد: ایجاد بانك اطلاعات و معرفی نخبگان حوزه میحط زیست به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بهره گیری از توانمندی های تخصصی آنان در طرح ها و پروژه های ملی و ایجاد كارگروه ویژه ای برای ارزیابی و معرفی شركت های دانش بنیان به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دیگر تعهدات این سازمان است.
مظاهری در ادامه درباره تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اجرای بندهای تفاهم نامه نیز گفت: ایجاد دفتر محیط زیست و توسعه پایدار در این معاونت ، حمایت مالی و پشتیبانی علمی از اجرای پروژه های كلان محیط زیستی ارایه شده از طرف سازمان محیط زیست به صورت مستقیم و یا معرفی به وزارتخانه های مختلف و مراكز و شركت های وابسته به آنها و حمایت ویژه از شكل گیری و توسعه شركت های دانش بنیان محیط زیستی برخی از این تعهدات است.
وی افزود: حمایت و پشتیبانی عملیاتی در تاسیس مركز ملی تنوع زیستی و ایمنی زیستی كشور، مشاركت در برگزاری همایش ها و نمایشگاه های محیط زیست ، حمایت مادی و معنوی از نهادهای توانمند و دانش بنیان كشور در اجرای طرح های كاربردی در حوزه فناوری های زیست محیطی از دیگر تعهدات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
مظاهری گفت: در این تفاهم نامه چند تعهد مشترك آمده كه تاسیس مركز ملی تنوع زیستی و ایمنی كشور، همكاری در ایجاد پژوهش سرای محیط زیست ، تهیه دستورالعمل اجرایی تفاهم نامه ظرف مدت سه ماه با همكاری اعضایی كه دو طرف متعهد معرفی خواهند كرد و تصویب آن درنخستین نشست مشترك برخی از آن جمله است.
وی اظهار داشت: به منظور اجرای مناسب تفاهم نامه، كارگروهی متشكل از نمایندگان ثابت تام الاختیار و متخصصان ذیصلاح از سوی هر یك از دو طرف تفاهمنامه تشكیل می شود كه مسوول برنامه ریزی ، پیگیری و نظارت بر حسن اجرای تفاهم نامه بوده و موظف هستند گزارش شش ماهه پیشرفت كار را برای مقامات عالی دو دستگاه ارایه كنند.
مظاهری گفت: این تفاهم نامه از زمان تاریخ امضا ( 29 آذرماه ) به مدت پنج سال اعتبار دارد وتمدید و ادامه فعالیت ، بازنگری و یا تغییرات در مفاد آن با توافق دو طرف به صورت نامحدود بلامانع است. در صورت اتمام مدت اعتبار و عدم تمدید تفاهم نامه ، انجام تمام تعهدات ناتمام دو طراف الزامی است.
علمی(3) **9014**1880**1535/1647
سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهم نامه همكاری امضا كردند
۲۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۲۶
کد خبر:
80958863
تهران - ایرنا- تفاهم نامه همكاری مشترك درباره مسائل زیست محیطی بین 'معصومه ابتكار' معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست و 'سورنا ستاری' معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به امضا رسید.