عيسي قنبري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نزديك به 150 كيلومتر از مرزهاي استان به دليل سختي تردد، فاقد كنترل كامل و مطمئن بود كه با مستقرشدن نيروهاي سپاه هم اكنون از امنيت لازم برخوردار شده و خلاء هاي موجود درحد بسيار بالايي جبران شده است.
وي ادامه داد: عمليات وسيعي كه پارسال نيروهاي سپاه بر عليه گروهك هاي تروريستي در سردشت ، اشنويه و بانه در استان كردستان انجام دادند، اشرار مسلح با دادن تلفات و خسارات زيادي تا قلب خاك كشورهاي همجوار عقب نشيني كرده و جرات نزديك شدن به مرزهاي جمهوري اسلامي را ندارند.
قنبري سرمايه گذاري براي اشتغال مرزنشينان و تلاش براي ايجاد درآمد مناسب براي آنان را از عوامل مهم افزايش امنيت دراستان دانست و ياد آوري كرد: از پلدشت در شمال تا شهرستان سردشت در جنوب استان 9 بازارچه مرزي راه اندازي شده و مرزنشينان با استفاده از امكانات كارت پيله وري به راحتي مي توانند با كشورهاي همجوار كالا مبادله كنند.
معاون استاندار آذربايجان غربي اضافه كرد: علاوه بر آن سه بازارچه موقت نيز هم اكنون فعال است كه مرزنشينان در آنها به فعاليت هاي تجاري و بازرگاني مشغول هستند.
وي افزود: آذربايجان غربي به رغم مرزي بودن و همسايگي با سه كشور به لحاظ شاخص هاي امنيتي در ميان 31 استان كشور در رده 12 قرار گرفته كه موفقيت بسيار خوبي براي استان محسوب مي شود.
قنبري يادآوري كرد: به رغم بارش سنگين برف در مناطق مرزي كه ارتفاع آن در برخي نقاط به پنج متر مي رسد، مرزبانان ما ، تمام نقاط مرزي را زير نظر دارند و توانسته اند از تردد غير مجاز افراد و كالاهاي قاچاق جلوگيري كنند.
معاون استاندار آذربايجان غربي قاچاق را از جمله معضلات بزرگ كشورها براي توسعه دانست و گفت: هم اكنون قاچاق سوخت از ايران به سمت تركيه ، احشام به عراق و تركيه و قاچاق مشروبات الكي از عراق بسوي ايران ، نشان مي دهد كه پديده قاچاق براي كشور ما تا چه حد زيانبار است.
قنبري خاطرنشان كرد: با ايجاد نيوجرسي ، سيم خاردارهاي دورديفي درنوار مرزي ، روشنايي درمنطقه مرزي سرو و نقاط صعب العبور به ميزان چشمگيري از ورود و خروج قاچاق كاسته شده است.
وي با اشاره به تحركات جديد در مرزها افزود: اخيرا تيمي از عراق به ارمنستان درحال عبور از مرزهاي استان مشاهده شده بود كه با مقابله جدي نيروهاي نظامي مواجه و مجبور به فرار به خاك عراق شدند و گروهي نيز كه از كشور ارمنستان به صورت غير مجاز عازم خاك تركيه بودند متوقف و به كشور مبداء متواري شدند.
قنبري يادآوري كرد: اخيرا تعدادي از شكارچيان سلماس توسط اشرار ساكن در خاك تركيه گروگان گرفته شده بودند كه با تلاش نيروهاي انتظامي و سپاه آزاد شدند.
وي امنيت مرزي در استان را حاصل تلاش ها و تعاملات بين ايران ، تركيه و جمهوري آذربايجان دانست و خاطرنشان كرد: برگزاري كميسيون هاي فرعي امنيت مرزي و مراودات فرمانداري هاي مرزي ايران با استان هاي همجوار موجب شده تا امينت استان از ضريب اطمينان بيشتري برخوردار شده و توسعه در مناطق مرزي آغاز شود.
استان آذربايجان عربي واقع در شمال غرب ايران با كشورهاي تركيه، عراق و جمهوري خود مختار نخجوان بيش از 850 كيلومتر مرز مشترك دارد كه 135 كيلومتر از اين مرزها آبي و بقيه مناطق كوهستاني و سخت گذر مي باشد كه هم اكنون به صورت كامل در كنترل نيروهاي مرزباني و سپاه قرار دارد.
8135/583/245
اروميه - ايرنا - معاون سياسي امنيتي استاندار آذربايجان غربي گفت: با پوشش مناسب نقاط كور و سخت گذر و نيز استقرار نيروهاي سپاه پاسداران در مناطق حساس، مرزهاي استان براي اشرار، گروهك هاي ضد انقلاب و قاچاقچيان كاملا ناامن شده است.