۱۷ دی ۱۳۹۲، ۹:۳۸
کد خبر: 80983376
T T
۰ نفر

عامل دیابت نوع 2 شناسایی شد

۱۷ دی ۱۳۹۲، ۹:۳۸
کد خبر: 80983376
عامل دیابت نوع 2 شناسایی شد

تهران- ایرنا- دانشمندان آمریكایی می گویند: نقص یك ژن از سلول های بتا می تواند توانایی بدن را برای كنترل جذب قند خون، از بین برده و موجب دیابت نوع 2 در بزرگسالی شود.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال دیلی، مطالعات جدید دانشمندان دانشگاه ایلینویز شیكاگو در آمریكا نشان می دهد كه نقص در یك ژن در سلول های بتا می تواند توانایی بدن را در جذب قند خون از بین ببرد.

این یافته ها می تواند درمان جدیدی علیه بیماری مزمن دیابت را كه در حال حاضر میلیون ها نفر از مردم در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است، ارائه دهد.

به گفته محققان هنگام غذا خوردن، سلول های بتا در لوزالمعده، هورمون انسولین ترشح می كنند كه موجب می شود قند موجود در خون جذب شده و تبدیل به انرژی شود، اما در بدن افراد مبتلا به دیابت، این روند معكوس شده و سبب می شود قند خون به شكل فزاینده ای افزایش یابد.

در این مطالعه جدید كه در مجله (Diabetes) منتشر شده است، اساس ژنتیكی بالقوه این اختلال شناسایی شده است.

به گفته محققان این پژوهش، مطالعات قبلی ارتباط قوی میان دیابت نوع 2 (دیابت بزرگسالی) و یك جهش در ژن MADD كه یك سلول بتا است، نشان می دادند.

محققان بر این باورند این سلول بتا در ابتلا به انواع بیماری ها از جمله سرطان نقش دارد.

در این مطالعه محققان آزمایشی طراحی كرده و در آن به بررسی موش های فاقد این ژن پرداختند.آنها دریافتند كه در موش های بدون ژن، سلول هایی كه وظیفه ترشح انسولین را به عهده دارند، كار خود را به درستی انجام نمی دهند.

از این رو محققان به این نتیجه رسیدند كه دیابت نوع 2 ممكن است از نقص در یك ژن واحد بنیادی به وجود بیاید.

حتی اگر این سلول ها تولید انسولین خود را بالا ببرند ، این نوع از دیابت نمی تواند نوسانات قند خون را كنترل نماید. بدون این ژن، انسولین نمی تواند از سلول های بتا آزاد شود و سطح قند خون به صورت مزمن بالا می ماند.

به گفته محققان گام بعدی این پژوهش، ساخت دارویی است كه به ژن جهش یافته كمك می كند كه به مسیر درست خود بازگردد.

به گزارش انستیتو ملی سلامت آمریكا (NIH)، در حال حاضر حدود 25.8 میلیون نفر در آمریكا به دیابت مبتلا هستند. كه این میزان حدود 8.3 درصد از كل جمعیت این كشور را شامل می شود. همچنین به گزارش سازمان بهداشت جهانی تا سال 2025 تعداد مبتلایان به دیابت به 380 میلیون نفر خواهد رسید.

از عوارض این بیماری می توان آسیب به چشم ها، كلیه ها و اعصاب، همچنین افزایش خطر بیماری های قلبی و سكته مغزی را نام برد.

علمی(6)**م.پ**1599
۰ نفر