پس از آنكه سازمان آتش نشاني دليل وقوع اين حادثه را نشت نفت بخاري اعلام كرد، عزمي جدي براي جمع كردن سامانه هاي گرمايشي غير ايمن از جمله بخاري هاي چكه اي در سطح مدارس كشور آغاز شد.
حادثه شين آباد موجب شد تا بساط سامانه هاي گرمايشي خطرناك براي هميشه در سطح مدارس كشور برچيده شود و با آغاز كار دولت تدبير و اميد، همه هر آنچه در توان دارند براي تحقق اين هدف مهم به كار گيرند.
اين عزم جدي، خرسندي و آرامش خاطر والدين را به دنبال داشت و اينكه آنها ديگر از همنشيني فرزندانشان با شاگرد خطرناك و سياه در كلاس درس، واهمه اي نداشته باشند.
پدر يك دانش آموز روستايي از توابع كرمانشاه گفت: اين تدبير دولت يازدهم، اميدي تازه را در دل والدين دانش آموزان ايجاد كرد و هراس را از وجود آنان برچيد.
'مراد الهياري' در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با اين اقدام جدي دولت و وزارت آموزش و پرورش، امروز ديگر نگران وقوع آتش سوزي در كلاس درس دخترم نيستم و دلهره اي از اين بابت ندارم.
'توران حميلي' مادر ديگر دانش آموز روستانشين استان كرمانشاه نيز
گفت: از هنگامي كه حادثه شين آباد رخ داد، همواره نگران سلامتي فرزندم بودم و هر روز انتظار مي كشيدم تا وي صحيح و سالم به منزل باز گردد.
وي با بيان اينكه اين نگراني تا حدي بود كه گاهي در ناخودآگاه خويش تصميم مي گرفتم مانع از ادامه تحصيل فرزندم شوم، افزود: امروز تا حد زيادي اين نگراني كمتر شده، زيرا در مدرسه اي كه فرزند من تحصيل مي كند ديگر خبري از بخاري چكه اي نيست.
حميلي گفت: البته هنوز اندكي نگراني وجود دارد، چون بخاري تابشي كه در مدرسه فرزندم استفاده مي شود، گرمابخشي لازم را ندارد و از اين بابت كه معلم و دانش آموزان مدرسه روزي مجبور شوند از چراغ نفتي براي گرم كردن كلاس درس استفاده كنند، مي ترسم!
اما به گفته مديركل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس استان كرمانشاه، استفاده از چراغ و بخاري نفتي غيراستاندارد در سطح مدارس تخلف است و چنانچه معلم و يا مدير مدرسه اي براي گرم كردن محيط كلاس اين اقدام را انجام دهد، برخورد قانوني خواهد شد.
'مرزبان نظري' در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: به تمامي مديران مدارس شهري و روستايي استان اعلام شده كه در صورت نياز به سامانه هاي گرمايشي استاندارد بيشتر، مراتب را به اداره كل آموزش و پرورش اين استان اطلاع دهند تا در اسرع وقت مورد رسيدگي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه اكنون تعداد 18 ناظر سامانه هاي گرمايشي مدارس شهري و روستايي اين استان را رصد مي كنند، گفت: تاكنون تخلفي در اين زمينه در سطح استان مشاهده نشده است.
نظري از خروج كامل بخاري هاي چكه اي از سطح مدارس استان كرمانشاه در امسال خبر داد و افزود:تمامي مدارس اين استان به سامانه گرمايشي ايمن مجهزند.
وي با اشاره به وجود 14 هزار و 800 كلاس درس در اين استان، گفت: از اين تعداد، اكنون پنج هزار و 691 كلاس با بخاري نفتي استاندارد و ايمن گرم مي شوند كه 887 كلاس آن شهري و چهار هزار و 804 كلاس روستايي هستند.
نظري ادامه داد: هم اكنون هزار و 145 كلاس درس استان كرمانشاه به بخاري گازسوز مجهزند كه از اين تعداد 932 كلاس شهري و 213 كلاس درس روستايي هستند.
وي تعداد كلاس هاي مجهز به سامانه گرمايشي شوفاژ در سطح اين استان را هفت هزار و 603 باب اعلام و اظهار كرد: از اين تعداد شش هزار و 873 كلاس درس در سطح شهر و 730 باب در سطح روستاها قرار دارند.
نظري ادامه داد: براساس بررسي كارشناسي تعداد 178 باب مدرسه شهري و روستايي با هزار و 970 كلاس درس به سامانه گرمايشي موتورخانه و پكيچ در اين استان نياز دارند.
وي گفت: همچنين تعداد هزار و 400 مدرسه روستايي زير سه كلاس با مجموع سه هزار و 325 كلاس درس نيازمند بخاري برقي هستند.
مديركل نوسازي مدارس استان كرمانشاه افزود:طبق برآورد به عمل آمده براي اجراي سامانه گرمايشي استاندارد در مدارس مذكور، بالغ بر 100 ميليارد ريال اعتبار نياز است كه تاكنون 28 ميليارد ريال آن از محل منابع ملي تخصيص يافته و بالغ بر سه ميليارد ريال از اعتبار مذكور هزينه شده است.
وي گفت: برنامه ريزي شده پس از تخصيص اعتبار لازم، تا پيش از سال تحصيلي آينده تمامي مدارس استان كرمانشاه به سامانه گرمايشي استاندارد مجهز شوند.
نظري تاكيد كرد: به استناد تبصره بند 9 - 3 قانون بودجه سال 92 كل كشور،بايد بخشي از منابع حاصله از دريافتي عوارض مشتركان گاز با اولويت مناطق نفت خيز، براي تامين و استاندارد سازي سامانه گرمايشي با اولويت مدارس روستايي به وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازي ، توسعه و تجهيز مدارس كشور) اختصاص يابد.
وي گفت: در سال هاي 90 و 91 با وجود محدوديت اعتبارات در 18 باب مدرسه اين استان با 215 كلاس درس، سامانه گرمايشي استاندارد نصب شد.
نظري در ادامه به خريداري حدود يك هزار و 500 دستگاه بخاري تابشي برقي در اين استان خبر داد و افزود: اين تعداد، جايگزين بخاري هاي نفتي كاربراتوري در مدارس استان شده است.
وي گفت: بخاري هاي تابشي مختص مدارس روستايي كمتر از سه كلاس است كه به هر كلاس درس يك بخاري تابشي تعلق خواهد گرفت.
نظري افزود: برنامه ريزي شده به كلاس هاي درس مناطق سردسير استان، دو بخاري تابشي داده شود تا دانش آموزان كمتر احساس سرما كنند.
استاندار كرمانشاه نيز در نشست اخير شوراي آموزش و پرورش استان كرمانشاه گفت: بايد با پيشگيري از خطرات وسايل گرمايشي و رفع كمبودهاي تجهيزاتي مدارس، مشكلات موجود را به صفر برسانيم.
'ابراهيم رضايي بابادي' افزود: بايد در بازده زماني مشخص نسبت به رفع مشكل اين مدارس كه از نظر فضاي آموزشي و وسايل گرمايشي مشكل دارند، تلاش شود.
در سال تحصيلي 92 - 93 تعداد 316 هزار دانش آموز در استان كرمانشاه در سه هزار و 700 باب واحد آموزشي مشغول به تحصيل هستند.
7450/567/ 640
كرمانشاه - ايرنا - آتش سوزي در مدرسه دخترانه شين آباد كه در 15 آذر پارسال رخ داد، حادثه اي نيست كه به راحتي از خاطره ها پاك شود.