خاصیت مواد شوینده و سفیدكننده بگونه ای است كه اگر كودكان آن را بخورند، مایع را برنمی گردانند، بنابراین حجم زیادی از مایع خورده می شود و به سرعت به بافت های دستگاه گوارش، آسیب می رساند.
كودكان به علت كنجكاوي ممكن است در تماس با این مواد قرار گیرند؛ بي دقتي و سهل انگاري در استفاده، نگهداری یا جابجا كردن مواد پاك كننده و سفیدكننده كودكان را در معرض خطر قرار مي دهد.
مصرف اتفاقی این مواد منجر به التهاب و سوختگي دستگاه گوارش مي شود و عمل بلع را با مشكل مواجه مي كند.
كارشناسان بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به والدین توصیه می كنند كه محصولات شیمیایی و شوینده ها را همیشه در ظرف اصلی آن نگهداری كنند تا شناسایی آن به راحتی امكان پذیر باشد.
این كارشناسان به والدین هشدار می دهند كه هیچگاه این مواد را در ظروف مواد خوراكی (مانند بطری نوشابه) نگهداری نكنند زیرا ممكن است كودكان آن را با مواد خوراكی اشتباه گرفته و بخورند.
* اقدام های ضروری هنگام مسمومیت كودكان با مواد شوینده
متخصصان به والدین توصیه می كنند كه در صورت مسمومیت خوراكي كودكان با مواد شوینده، آنان را وادار به استفراغ نكنند زیرا این كار موجب آسیب دیدگي و سوختگي بیشتر دستگاه گوارش می شود.
همچنین هنگام مسمومیت كودكان باید بلافاصله دهان كودك را شستشو داد اما كودك آب نخورد چون وقتی ماده شوینده با آب تركیب می شود، جذب آن سریع تر و وضعیت بدتر می شود.
بهتر است تا رساندن مصدوم به بیمارستان یا مراكز درماني با خوراندن شیر، عمل رقیق سازی انجام شود.
اجتمام(5) ** 9185 ** 1071
تهران - ایرنا - هرساله تعدادی از كودكان براثر خوردن مواد شوینده و سفیدكننده دچار سوختگی دستگاه گوارش و مسمومیت می شوند، از این رو در آستانه نوروز كه استفاده از این مواد افزایش قابل ملاحظه ای می یابد، وظیفه والدین در مراقبت كودكان خود در برابر این مواد دوچندان می شود.