۳۰ مهر ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8108428
T T
۰ نفر
اهداف صدراعظم آلمان از سفر به چین / تلاش برلین برای همراه کردن پکن ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/07/30 سیاسی.آلمان .چین برلین-آنگلا مرکلصدراعظم آلمان عصر فردا /چهارشنبه/ در سفری سه روزه برای دیدار با رهبران چین و شرکت در اجلاس اسیا - اروپا راهی پکن خواهد شد.
این سومین سفرآنگلا مرکل به چین از سه سال پیش واززمان حضور وی در صدراعظمی محسوب می شود که نشانگر اهمیت همکاری با چین در زمینه های اقتصادی و سیاست خارجی آلمان است.
مرکل در این سفر که در راس یک هیات عالیرتبه اقتصادی و سیاسی صورت می گیرد ، باهو جین تائو رییس جمهوری وووجیا بائو نخست وزیر چین دیدار می کند.
صدراعظم آلمان دراین سفرعلاقمند است تا ناراحتی چینی ها نسبت به استقبال رسمی وی ازدالایی لاما رهبر تبعیدی تبت را در سفر پارسال به برلین کاهش دهد و سردی حاکم برروابط سیاسی را با تاکید بر اعتقاد آلمان به چین واحد کم کند .
تشویق به همراهی بیشتر اقدامات و تصمیمات کشورهای غربی توسط پکن از اهداف دیگر این سفر خواهد بود که مرکل سعی در اجرای آن خواهد داشت.
موضوعات مهم بین المللی از جمله برنامه هسته ای کره شمالی ، ایران ، مناقشه در افغانستان، اختلافات داخلی در پاکستان و جنگ روسیه با گرجستان از جمله مواردی است که چین و آلمان دیدگاههای متفاوتی درباره آنها دارند و مرکل سعی می کند تا نظرات پکن را به دیدگاههای غرب که وی آن را نمایندگی خواهد کرد، از طرق مختلف اقتصادی و سیاسی نزدیک کند.
همچنین وضعیت اقلیت ها و حقوق بشر در چین و ادامه گفت وگوهای اعتماد ساز منتقدانه از دیگر محورهای مورد مذاکره بین رهبران چین و آلمان در این سفر خواهد بود.
مبادلات تجاری دو جانبه بین چین و آلمان سال پیش حدود 10 درصد افزایش داشته است ومیزان آن در نیمه اول امسال با 20درصد افزایش در زمینه صادرات آلمان به چین و 6 درصد افزایش واردات از چین روند رو به رشدی را نشان می دهد.
به گفته منابع نزدیک به صدراعظم آلمان، موضع این کشور درباره درخواست چین برای پیوستن به گروه جی هشت تاکید بر ادامه روند گذشته و توافقات قبلی سران جی هشت بوده و برلین رابطه خود را با پکن بصورت نهادینه از طریق ارتباط گروه جی هشت با جی پنج که چین نیز عضو آن است، ادامه می دهد.
این منبع همچنین با اشاره به بحران مالی اخیر در بازارها و موسسات مالی جهانی افزود : هر نوع اقدام برای شفاف سازی نظام مالی و اقتصادی مورد نظر آلمان تنها با حضور کشورهای مهمی مثل چین و هند امکانپذیر است که در این زمینه نیز باید گفت وگوها با پکن ادامه یابد.
طبق گفته منابع نزدیک به وزارت خارجه آلمان در این سفر موضوع ایران نیز بصورت خاص مورد بحث بین مرکل و رهبران چین قرار می گیرد و صدراعظم آلمان علاقمند است تا از نظرات چین در این باره بصورت مستقیم اطلاع یافته و راجع به اقدامات بعدی مذاکره کند.
انگلا مرکل همچنین در اجلاس دو روزه کشورهای اروپا- اسیا (اسم ) شرکت و سخنران مراسم افتتاحیه این اجلاس خواهد بود.
در این اجلاس گروههای کارشناسی کشورهای عضو درباره بحران مالی و تحولات اقتصاد جهانی بحث خواهند کرد .
اقدامات بعدی برای تثبیت بازارهای مالی و بحث در خصوص مسایل سیاسی جهانی ،تحولات پایدار و گفت وگوی فرهنگ ها از جمله مسایل مورد بحث دیگر در این نشست خواهد بود.
در این اجلاس که رهبران 45 کشور عضو در آن شرکت می کنند، فعالیتهای مشترک اتحادیه اروپا و اسیا در چندین منطقه شرق جهان از جمله تی مور شرقی و اچه نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
مرکل در حاشیه این اجلاس با نخست وزیران ژابن ،هند و پاکستان نیز دیدار خواهد کرد.
اروپام **250**2051**شبک ** 1512 شماره 236 ساعت 20:09 تمام
۰ نفر