به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا مرتضی بانك در مراسم گرامیداشت هفته كارگر ضمن تشریح شرایط اقتصادی كشور گفت: وضعیت اقتصاد كشور به گونه ای است كه در شرایط ركود و تورم قرار دارد كه این دو عامل دریك سال اخیر اقتصاد كشور را با مشكل روبه رو كرده و دولت باید با برنامه و سیاست از این مقطع عبور كند.
وی ادامه داد: برنامه باید طوری باشد كه اقتصاد از هر دو بحران به سلامت عبور كند هرچند مسایل زیادی منجر به بروز این وضعیت شده و این مشكلات بسرعت درمان نمی شود.
معاون سرپرست نهاد ریاست جمهوری با بیان اینكه برای خروج از تورم باید رونق اقتصادی ایجاد شود گفت: این امر با استفاده از امكانات، سرمایه گذاری بیشتر و مشاركت بانك ها و همچنین تزریق نقدینگی به صنعت محقق می شود و اگر بخواهیم تورم كنترل شود باید خط قیمت ها را حفظ كرده و برنامه ضد تورمی اجرا كنید و بعد از آن به سمت توسعه و خروج از ركود حركت كنیم.
وی نقدینگی زیاد را از مهمترین عوامل بروز تورم در كشور عنوان كرد و گفت: خركت ما باید به سمت كنترل نقدینگی و تثبیت قیمت ها باشد.
به گفته وی دولت در این راستا ابتدا تلاش كرد تورم را كنترل كند كه به میزان خوبی توانست در این برنامه موفق شود و جلوی رشد فزاینده تورم را بگیرد.
بانك افزود: بعد از كنترل تورم سیاست خروج از ركود اجرا می شود البته در این فاصله سیاست هایی همچون بحث فاز دوم هدفمندی هم كه جزو وظایف قانونی دولت است مقداری تاثیر منفی در كنترل تورم خواهد داشت اما سیر نزولی تورم همچنان ادامه می یابد.
وی با بیان اینكه مقدمات اجرای فاز دوم هدفمندی فراهم شده است اظهار داشت: برای خروج از ركود و ارتقای سرمایه گذاری در كشور دولت برنامه های دقیق تری در نظر دارد و امیدواریم از اواسط امسال به بعد خروج از ركود مرحله به مرحله خود را نشان دهد.
معاون سرپرست نهاد ریاست جمهوری اضافه كرد: این هدف با اجرای سیاست های پولی و بانكی و همچنین برخی برنامه ها كه در بودجه 93 پیش بینی شده و همچنین توجه به اقتصاد مولد و كارآمد تحقق می یابد.
بانك خاطرنشان كرد: دولت به منظور خروج از تورم و ایجاد فضای مناسب كسب و كار برنامه مفصلی را با همكاری مجلس پیش بینی كرده و اعتبارات مناسبی را پیش بینی كرده است كه اجرای این سیاست ها نوید خوبی برای فعالیت اشتغالزای تولید در كشور خواهد بود.
وی با بیان اینكه ایران با جمعیت 77 میلیونی دارای امكانات و سرمایه های زیادی است تصریح كرد: باید از این سرمایه ها در راستای بهره وری و اشتغالزایی استفاده شود.
بانك همچنین گفت: كشور بر پایه فعالیت های دو قشر مهم نیروی فكری و سیاستگذار و همچنین نیروی كارآمد و كارآفرین كه این سیاست ها را به منصه ظهور برساند قرار دارد و بخش اعظم جهت گیری كشور به سمت توسعه بر دوش كسانی است كه در بخش های مختلف اقتصادی به كار و فعالیت مشغول هستند.
وی بهترین پاسخ به خدمات و ارزش های كارگران را ایجاد شرایطی ذكر كرد كه نتیجه آن رشد و رفاه امروز و فردای كشور باشد تا فرزندان آنان بتوانند امكانات و سرمایه های خود را به كار بگیرند.
بانك همچنین گفت: زمانی می توانیم از كارگران تقدیر كنیم كه آنها و فرزندانشان به كار گرفته شوند و مشغول ارایه خدمت باشند و همین الان هم رشد كشور نتیجه خدمات كارگران است.
معاون سرپرست نهاد ریاست جمهوری همچنین گفت: دولت هم زمانی خود را راضی می بیند كه بتواند اشتغال، كسب و كار، رفاه و معیشت مناسب را برای همه افراد فراهم كند و وقتی موفق است كه گام های موثری بر افزایش سطح اشتغال ایجاد كند.
وی در عین حال گفت: دولت گام های موثری برداشته تا بتواند رفاه نسبی به خصوص در حوزه سلامت برای كارگران فراهم كند و خوشبختانه امسال با امكاناتی كه بخشی از آن از محل هدفمندی است و با تخصیص اعتبارات مناسب همه مردم از جمله كارگران از این خدمات بهره مند می شوند.
وی در پایان تحقق اهداف مندرج در سیاست های اقتصاد مقاومتی را استفاده از توان داخلی عنوان كرد و اظهار داشت: مهمترین تكیه این سیاست ها استفاده از همه سرمایه های داخلی اعم از ثروت و سرمایه انسانی و فكری است.
به گزارش ایرنا در این مراسم كه در فرهنگسرای ولاء در شهر ری برگزار شد، از تعدادی از كارگران تقدیر شد.
سیام(3)**2021**ن.س**1449
تهران – ایران – معاون كل سرپرست نهاد ریاست جمهوری كنترل تورم و خروج از ركود را دو برنامه اصلی دولت در عرصه اقتصادی عنوان كرد و گفت: هرچند ممكن است اجرای فاز دوم هدفمندی تاثیر منفی در كنترل تورم داشته باشد اما سیر نزولی تورم همچنان ادامه خواهد داشت.