جلسه مشترك فعالان اقتصادي خراسان رضوي با هيات تجاري اتاق بازرگاني ايالت كارناتاكاي هندوستان برگزار شد

مشهد - ايرنا - جلسه مشترك فعالان اقتصادي خراسان رضوي با هيات تجاري اتاق بازرگاني ايندو - ايران وابسته به فدراسيون اتاق هاي بازرگاني و صنايع و معادن ايالت كارناتاكاي هندوستان روز چهارشنبه در اتاق بازرگاني خراسان رضوي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، اين ملاقات با هدف توسعه اقتصادي بين دو كشور ايران و هند و با حضور حدود 20 نفر از اعضاي هيات تجاري اتاق بازرگاني ايالت كارناتاكاي هندوستان انجام شد.

نايب رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن مشهد در اين جلسه با اشاره به موقعيت كشور هند و همچنين ظرفيت هاي استان خراسان رضوي گفت: اميد است اين سفر آغازي بر ايجاد دوستي بيشتر بين دو كشور هند و ايران و توسعه اقتصادي دو كشور باشد.

محمد رضا توكلي افزود:كشور هندوستان دومين كشور پرچمعيت دنيا مي باشد و از نظر تاريخي و تمدن جزء برترين و اولين ها در دنيا شناخته مي شود.

وي خاطر نشان كرد: كشور هند هم اكنون چهارمين اقتصاد بزرگ جهان به شمار مي رود و در سال 2014 ميلادي رشد اقتصادي هشت درصدي را تجربه كرده است.

وي با بيان اينكه رنسانس اقتصادي و پيشرفت هاي علمي اين كشور زبانزد همگان استَ، افزود: تحليل گران اقتصادي پيش بيني مي كنند كه هند تا سال 2020 سومين كشور صنعتي جهان خواهد بود.

او ادامه داد: اكنون هند دومين كشور دنيا از نظر ارزش توليدات كشاورزي است و اين كشور دومين توليد كننده چاي و برنج جهان مي باشد و در بعضي محصولات كشاورزي مانند ذرت، نيشكر و كنف رتبه اول جهان را به خود اختصاص داده است.

وي رابطه تمدن ايران و هند را عميق و وسيع دانست و افزود: روابط سياسي و اقتصادي ايران و هندوستان به بيش از دو هزار و 500 سال پيش بر مي گردد و در طي اين سالها پويايي خود را حفظ كرده است.

وي حجم مبادلات تجاري دو كشور هند و ايران در سال 2013 را 02/7 ميليارد دلار عنوان كرد و افزود: حجم مبادلات تجاري دو كشور در سال 2011 حدود 9/3 ميليارد دلار بوده است.

توكلي در ادامه با اشاره به ظرفيت هاي استان خراسان رضوي گفت: خراسان رضوي يكي از مهم ترين استان هاي جمهوري اسلامي ايران است و در چهار بخش صنعت، معدن، كشاورزي و گردشگري از نوان و استعداد قابل توجهي برخوردار است.

نايب رييس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن مشهد افزود: هم اكنون بيش از شش هزار واحد صنعتي در حوزه هاي غذايي، نساجي و شيميايي در خراسان رضوي وجود دارد.

وي گفت: وجود ذخاير عظيم سنگ آهن و طرحهاي در دست احداث توليد فولاد در آينده، استان خراسان رضوي را به يكي از قطب هاي توليد فولاد كشور تبديل خواهد كرد.

او خاطر نشان كرد: اين استان داراي معدن فيروزه مي باشد كه از نظر كيفيت و رنگ در جهان منحصر به فرد است.

وي با بيان اينكه هم اكنون زعفران خراسان رضوي به 35 كشور جهان صادر مي شود، ادامه داد: اين استان بزرگترين توليد كننده زعفران جهان مي باشد.

وي افزود: خراسان رضوي همچنين دومين توليد كننده پسته كشور و مهم ترين توليد كننده زيره، انار و چغندر قند به شمار مي رود.

وي در ادامه تاكيد كرد: موقعيت استراتژيك خراسان رضوي پس از تشكيل جمهوري هاي مستقل و مشترك المنافع، گسترش سازمان منطقه اي اكو، حضور موثر ايران در ميان كشورهاي دي هشت و همچنين دسترسي و اتصال به خطوط ريلي، به مثابه دروازه آسياي ميانه است.

وي وجود فرودگاه بين المللي با حدود روزانه 200 پرواز داخلي و خارجي، حضور سالانه بيش از 20 ميليون گردشگر مذهبي، فراهم بودن امكانات زيربنايي و مسير ريلي و جاده اي با كشورهاي همسايه و وجود پالايشگاه گاز خانگيران در سرخس را از ديگر جذابيت هاي اقتصادي كلانشهر مشهد و استان خراسان رضوي برشمرد.

توكلي گفت: اين استان به دليل واقع شدن در كريدور شمال - جنوب و شرق - غرب و بهره مندي از موهبت دسترسي به دو درياي خزر و خليج فارس، نقش فعال در زنجيره تامين كالاي اساسي آسياي ميانه ايفا مي كند.

وي آمادگي فعالان اقتصادي استان خراسان رضوي براي همكاري و سرمايه گذاري مشترك با فعالان اقتصادي ايالت كارناكاتاي هند را اعلام كرد و افزود: در اين راستا هيچگونه محدوديتي براي سرمايه گذاري وجود ندارد.

وي همچنين از اعلام آمادگي اتاق بازرگاني مشهد براي معرفي 30 شركت تجاري و توليد كننده ايالت كارناكاتاي هند در نشريه و سايت اين اتاق، در اختيار قرار دادن غرفه رايگان براي فعالان اقتصادي اين ايالت براي حضور در نمايشگاههاي تخصصي و همكاري دو جانبه در بخش توليد محصولات كشاورزي خبر داد.

توكلي در ادامه خاطر نشان كرد: براي تجارت گسترده با هند اعلام آمادگي مي كنيم، چرا كه استفاده از منابع صرفا در حوزه نفت و گاز را كافي نمي دانيم.

نايب رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن مشهد همچنين از آمادگي اين اتاق براي تشكيل ميز ايالت كارناكاتا در اتاق مشهد خبر داد و گفت: متقابلا از اتاق كارناكاتاي هند انتظار داريم در زمينه تشكيل ميز استان خراسان رضوي و معرفي مسوول اين ميز در آن ايالت اقدام نمايد.

ريس اتاق بازرگاني ايالت كارناكاتاي هند نيز طي سخناني هدف از اين سفر را شناسايي جنبه هاي تجارت و فراهم كردن امكانات مبادلات تجاري بين دو كشور عنوان كرد.

'افخم رضا' اظهار داشت: در اين سفر به دنبال شناسايي تجار و اقلام مورد مبادله اعم از كالاهاي مورد نياز ايران و يا اقلامي كه هند مي تواند از ايران خريداري كند، هستيم./2

7487 /664