۱۵ مرداد ۱۳۹۳، ۰:۰۴
کد خبر: 81261488
T T
۰ نفر
نمايشگاه بين المللي دام و طيور با حضور معاون وزير جهاد كشاورزي در مشهد آغاز شد

مشهد - ايرنا - دهمين نمايشگاه بين المللي دام، طيور، شيلات و آبزيان عصر روز سه شنبه طي مراسمي با حضور معاون وزير جهاد كشاورزي و هياتهاي تجاري افغانستان و عراق در مشهد آغاز به كار كرد.

معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي در اين مراسم گفت: امروز چند استان درگير خشكسالي در كشور داريم كه اثرات خشكسالي در آنها حاد است.

'حسن ركني' افزود: اين استانها شامل خراسان رضوي، خراسان شمالي، خراسان جنوبي، سمنان و بخشي از تهران است كه درگير خشكسالي هستند و اگر اعتبار مناسبي براي آنها تعيين شود ما در تامين علوفه مورد نياز دام در اين استانها به رغم محدوديتهاي شديد علوفه و آب، مشكلي نداريم.

وي گفت: چندي قبل حدود 10 هزار تن علوفه براي خراسان رضوي تامين شد اما با توجه به شرايط و حجم دام استان، اين ميزان كافي نيست.

معاون وزير جهاد كشاورزي در ادامه برگزاري اينگونه نمايشگاه ها را فرصتي طلايي و ارزشمند براي تعامل و تبادل دانش و اطلاعات ميان توليدكنندگان و نيز توسعه تجارت به ويژه با همسايگان دانست.

وي افزود: افغانستان در عين ظرفيتها امروز شايد بيش از همه نياز به خدمات فني و مهندسي ما داشته باشد كه اين تبادلات زمينه ارتقاي ارتباطات دو جانبه را فراهم مي كند.

او ادامه داد: در داخل، زيرساختهاي بسيار خوبي براي توليد داريم تا زمينه صادرات را شكوفاتر كرده و توازن صادرات را در بخش كشاورزي فراهم نماييم.

ركني با بيان اينكه امروز ايران جزو كشورهايي است كه دامهاي ژنتيكي توليد و صادر مي كند، گفت: ما انرژي، ظرفيت، سرزمين پهناور با نعمتهاي گسترده خدادادي و نيروي متخصص و فني بسيار داريم در عين حال كه محدوديتهايي در منابع آبي نيز گريبانگير ما است اما اين محدوديت را با استفاده از همين ظرفيتها و توليد علمي مي توان محو كرد.

ركني افزود: نيازي نيست براي توليد محصولات مورد نياز ميليون هكتار را زير كشت برد بلكه مي توان همان محصول را به روش علمي با بهره وري بالا در سطحي محدود و با منابع آبي اندك انجام داد.

وي با تاكيد بر علمي شدن كشاورزي گفت: اين امر ضمن ارتقاي بهره وري، موجب كاهش هزينه ها و افزايش قدرت رقابت پذيري كالاهاي ما در بازارهاي جهاني مي شود كه اين خود مستلزم تعامل و همكاري همه از مجلس، دولت و بخش خصوصي است.

نايب رييس كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي هم در اين مراسم گفت: امروز ظرفيت بالا و ارزشمند ما در بخش كشاورزي دانش بومي است چنانكه كشاورزي با تاريخچه چهار هزار ساله و جمعيت قابل توجهي از دانش آموختگان دانشگاهي و متخصصان، شرايط اكولوژيكي ويژه ايران، امنيت و غيره قابليتهاي ارزشمندي براي توسعه و حضور در سطح بين المللي دارد.

'محمد اسماعيل نيا' افزود: در اين ميان مهمترين شاخصه اي كه مي تواند ما را در اين بخش تقويت كرده و زمينه ارتقا به سطح شايسته كشور را فراهم كند بيش از همه، مديريت جامع زنجيره هاي توليد است كه مي تواند توليد را پايدار كرده و رشد قابل توجهي را موجب شود.

وي گفت: در اين ميان، بايد سود پايدار در بخش كشاورزي و بويژه حوزه دام و طيور نهادينه شود در حالي كه واردات بي رويه و غيركارشناسي و برخي تصميمات عجولانه اين حوزه را به شدت متزلزل كرده است.

نايب رييس كميسيون كشاورزي مجلس با بيان اينكه نبايد بازارهاي خارجي محصولات را از دست دهيم افزود: هرگاه بخش خصوصي، دولتمردان و مجلس منسجم و يكپارچه شده اند اين حوزه تقويت شده است.

وي اظهارداشت: با پيگيريهايي كه با معاون رييس جمهور، وزير كشور و معاون وي داشته ايم آمادگي براي حمايت از خراسان رضوي با توجه به خشكسالي گسترده آن وجود دارد و رقمي معادل دو هزار ميليارد ريال تسهيلات ارزان قيمت براي بخش دام كه به شدت آسيب پذير شده در نظر گرفته اند.

اسماعيل نيا با بيان اينكه امروز بخش قابل توجهي از دام خراسان به استانهاي ديگر مي رود و در شرايط بسيار نامطلوب به فروش مي رسد افزود: بايد با كمك بخش خصوصي همانند اقدامي انجام شود كه در سال زراعي 86 – 87 صورت گرفت و طي آن 460 هزار راس دام متاثر از خشكسالي را از دامدار خريداري و به صورت اماني پرواربندي و عملا كار مديريت و ساماندهي شد.

مجري برگزاري دهمين نمايشگاه بين المللي دام و طيور هم با اشاره به حضور دو هيات تجاري از افغانستان و عراق گفت: برنامه ريزي براي انعقاد قراردادهاي خريد و تامين خدمات براي حوزه غرب افغانستان انجام شده ضمن آنكه با توجه به توسعه كشاورزي به ويژه جايگاه صنعت دام و طيور در غرب آن كشور اين هيات افغان كه بيش از 40 نفر هستند در قالب گروههايي در حوزه دامپروري، زنبورداري، مرغداري، آبزيان و اعضايي از اتحاديه هاي كشاورزي از اين نمايشگاه بازديد مي كنند.

'عباسعلي خاكسار' افزود: همزمان با برگزاري نمايشگاه، كارگاههاي آموزشي و تخصصي با همكاري اداره كل دامپزشكي و سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي براي مديران كشتارگاههاي طيور و مراكز وابسته، مديران مراكز جمع آوري شير، دامپزشكي، مسوولان فني بهداشتي مراكز جمع آوري شير و كارخانه هاي خوراك دام و نيز مديران آنها برپا مي شود.

وي با اشاره به ثبت نام بيش از 660 نفر در اين دوره از كارگاههاي آموزشي نمايشگاه گفت: تمام توان مديريت نمايشگاه بين المللي مشهد در برگزاري نمايشگاههاي تخصصي بر مبناي انتقال دانش و هم افزايي بخش خصوصي، دولتي و دانشگاهي است.

او افزود: در اين دوره بيش از پيش به توان بخش خصوصي، حضور تخصصي نهادهاي دولتي و بازديد هياتهاي تجاري از افغانستان و برگزاري همايشهاي ملي و كارگاههاي تخصصي مرتبط توجه شده است.

دهمين نمايشگاه بين المللي دام، طيور و شيلات ايران تا 17 مرداد ماه در محل نمايشگاههاي بين المللي مشهد داير است.

2713/660 /1551
۰ نفر