۲۰ مرداد ۱۳۹۳، ۱۳:۰۳
کد خبر: 81268142
T T
۰ نفر
تاخیر در پرداخت تسهیلات ازدواج، تلخكامی زوج ها در آغاز زندگی مشترك

شهركرد - ایرنا- وام ازدواج از وام های تكلیفی است كه منابع آن توسط بانك مركزی تامین و از سوی بانك های عامل به زوج های جوان پرداخت می شود.

به گزارش ایرنا، تا قبل از سال 88 زوج ها با مراجعه به سیستم بانكی، وام ازدواج دریافت می كردند اما به دلیل بروز برخی نارضایتی ها درخصوص تاخیر در دریافت این وام، مقرر شد سامانه الكترونیكی ازدواج توسط بانك مركزی راه اندازی شود.

زوج های جوان برای دریافت وام ازدواج باید بعد از عقد محضری، در سامانه بانك مركزی ثبت نام و ضمن دریافت كد رهگیری برای دریافت این تسهیلات تشكیل پرونده دهند.

در ابتدای راه اندازی این سامانه بانك های ملی، صادرات، تجارت، سپه، رفاه، كشاورزی و مسكن تسهیلات ازدواج پرداخت می كردند و سپس بانك های قرض الحسنه مهر ایران، پارسیان، سامان و صندوق مهر امام رضا (ع) نیز به این مجموع اضافه شدند.

به گزارش بانك مركزی، روزانه به طور متوسط سه هزار و 600 تقاضا در سامانه تسهیلات ازدواج بانك مركزی ثبت می شود كه همه آنها مورد تایید ثبت احوال قرار می گیرد، اما به طور میانگین هر روز یكهزار و 267 تقاضا برای دریافت وام ازدواج به شبكه بانكی كشور معرفی می شود.

بسیاری از زوج های جوان در چهارمحال وبختیاری همانند دیگر زوج های كشور با مراجعه به بانك های عامل و تشكیل پرونده در انتظار دریافت وام ازدواج هستند، اما پاسخ بانك ها تامین نشدن منابع مالی است و این موضوع جوانانی را كه در آستانه تشكیل زندگی مشترك هستند با سردرگمی مواجه كرده و موجب تاخیر در ازدواج آنان شده است.

یك بانوی جوان شهركردی كه اواسط سال گذشته ازدواج كرده گفت: سامانه ثبت ازدواج بانك مركزی تا اول مردادماه امسال تنها یك بانك عامل را در استان برای دریافت وام معرفی می كرد و جواب این بانك نیز به متقاضیان، فقدان منابع مالی بود.

'زهرا وجدی' در گفت وگو با گزارشگر ایرنا افزود: پس از عید فطر كه عنوان شد مشكل وام ازدواج حل شده و جوانان در سامانه ثبت نام كنند در چهارمحال وبختیاری روزانه یك یا دو بانك قادر به ثبت اطلاعات هستند.

وی گفت: مبلغ وام ازدواج ناچیز است اما بازهم بخشی از هزینه های ازدواج و خرید جهیزیه را می توان با آن تامین كرد.

جوان دیگری می گوید: اكثر جوانان در شرف ازدواج با محدودیت های مالی مواجه اند و روی وام ازدواج برای شروع زندگی برنامه ریزی می كنند.

'حسین مرادی' افزود: درسامانه بانك مركزی برای چهارمحال و بختیاری به طور لحظه ای نام بانك های عامل تسهیلات ازدواج تغییر می كند و در برخی روزها تنها یك بانك برای ارائه تسهیلات معرفی می شود با اینكه اطلاع رسانی عمومی شده كه مشكل وام ازدواج حل شود ولی بازهم پاسخ بانك ها نبود اعتبار برای پرداخت این تسهیلات است.

تلاش گزارشگر ایرنا برای گفت وگو با برخی مدیران بانك های عامل در چهارمحال و بختیاری در این خصوص با مخالفت مدیران این بانك ها مواجه و تنها دو مسئول حاضر به مصاحبه شدند.

مدیرعامل بانك كشاورزی در چهارمحال وبختیاری گفت: صرفا از محل مانده سپرده های قرض الحسنه مردم، بانكها مجاز هستند 90 درصد این منابع را به عنوان تسهیلات در زمینه های مختلف به متقاضیان پرداخت كنند.

'الماس مجیدی' در گفت وگو با ایرنا پرداخت تسهیلات خوداشتغالی، مشاغل خانگی، زندانیان معسر، اشتغال مددجویان سازمان زندان ها، مددجویان كمیته امداد و سازمان بهزیستی، تعمیر واحدها و احداث حمام روستایی، ودیعه مسكن و سایر نیازهای ضروری مردم را بخشی از تكالیف قانونی مشمول دریافت تسهیلات قرض الحسنه اعلام كرد.

به گفته وی، پرداخت تسهیلات ازدواج تنها یكی از زمینه های منابع قرض الحسنه مردمی است.

مجیدی گفت: از سال 91 تاكنون 17 هزار و 307 تقاضا در سامانه بانك كشاورزی برای تسهیلات ازدواج ثبت شده كه از این تعداد یكهزار و 664 فقره تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.

مدیرعامل بانك كشاورزی در استان ادامه داد: برای سال جاری 30 میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت تسهیلات ازدواج از سوی بانك مركزی برای بانك كشاورزی استان مصوب و كاملا جذب شده است.

مجیدی تصریح كرد: 13 هزار و 372 نفر از افرادی كه در سامانه ازدواج ثبت نام كرده و متقاضی دریافت وام از بانك كشاورزی بوده به دلیل عدم مراجعه حذف شدند.

وی گفت: هم اكنون دو هزار و 776 نفر با تكمیل مدارك در نوبت دریافت تسهیلات ازدواج در شعب بانك كشاورزی استان هستند.

این مسئول بانك كشاورزی در چهارمحال وبختیاری افزود: به دلیل محدودیت اعتباری صرفا براساس اعتبار ابلاغی از سوی بانك مركزی می تواین تسهیلات ازدواج به متقاضیان پرداخت كنیم.

مجیدی اظهار داشت: طی سال گذشته بانك كشاورزی 41 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه در استان به متقاضیان پرداخت كرد.

وی گفت: برای شتاب دادن به پرداخت تسهیلات ازدواج از سوی بانك های كشور، باید مردم سپرده های قرض الحسنه خود را افزایش دهند.

وی ادامه داد: پس از عید فطر نیز سهم اعتباری برای این بانك در نظر گرفته شده و به ترتیب و با اولویت تاریخ ثبت نام به زوج های جوان در حال پرداخت وام هستیم.

یك مسئول در بانك ملت در چهارمحال وبختیاری نیز به ایرنا، علت دیگر طولانی تر شدن صف متقاضیان وام ازدواج را ناشی از تكالیفی می داند كه قانونگذار بر شبكه بانكی تكلیف می كند و بانك ها باید بخشی از منابع قرض الحسنه خود را به این موارد اختصاص دهند.

وی كه خواست نامش ذكر نشود، تصریح كرد: در سال جاری از سوی بانك مركزی هیچ بودجه ای برای پرداخت وام ازدواج برای این بانك درنظر گرفته نشده و پرداخت این تسهیلات مشروط به داشتن سپرده های قرض الحسنه است.

به گفته وی، سال گذشته سهمیه بانك ملت در استان پرداخت 75 میلیارد ریال تسهیلات ازدواج به دو هزار و 500 بود كه طبق گزارش های این بانك دو هزار و 593 نفر تسهیلات ازدواج دریافت كردند.

وی تصریح كرد: سه هزار و 257 نفر سال گذشته در سامانه بانك مركزی ثبت نام كرده و در نوبت دریافت تسهیلات قرار گرفتند.

این مقام مسئول در بانك ملت استان ادامه داد: طی سال 91 از هفت هزار و 179 نفر كه در سامانه ثبت نام كردند، سه هزار و 917 نفر تسهیلات دریافت كردند.

به گفته وی، از چهار هزار و 752 نفری كه سال 90 با ثبت نام در سامانه بانك مركزی متقاضی دریافت تسهیلات ازدواج شدند به دو هزار و 972 نفر وام ازداوج پرداخت شد.

مطابق اعلام اداره كل ثبت احوال چهارمحال وبختیاری به طور میانگین روزانه در سال گذشته 33 واقعه ازدواج در استان به ثبت رسید.

وزیر ورزش و جوانان خردادماه امسال در جلسه ای گفت: پرداخت وام ازدواج به متقاضیانی كه سال 92 ثبت نام كردند به چهار هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و اكنون چنین بودجه ای برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان نداریم.

'محمود گودرزی' افزود: اگر قرار باشد رقم وام ازدواج این افراد دو برابر شود تا حداقل نیازهایشان برطرف شود باید 9 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تسهیلات ازدواج تامین شود كه تامین چنین بودجه ای امكان پذیر نیست.

با تاكید رئیس جمهوری، در همكاری مشترك با بانك مركزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و نظام بانكی، پرداخت وام ازدواج بعد از تعطیلات عید فطر از سرگرفته شد.

یك مسوول بانكی عضو شورای هماهنگی بانك های چهارمحال و بختیاری گفت: پس از عید فطر پرداخت وام ازدواج از سوی بانك های عامل شتاب گرفته است.

وی كه خواست نامش ذكر نشود؛ افزود: بر این اساس مقرر شده پرداخت تسهیلات ازدواج تا پایان شهریور ماه سرعت بیشتری بگیرد.

وی ادامه داد: تمام بانك های عامل با در نظر گرفتن سهمی مشخص برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان در صف دریافت تسهیلات هستند.

در چند ماه گذشته از سال جاری زوج های جوان در انتظار رفع مشكل وام ازدواج و تصمیمات دولت و مسئولان هستند و برای تامین بخشی از هزینه های ازدواج روی تسهیلات بانكی برنامه ریزی كرده اند .

7361/558/ 684

نرگس كریمی دستگردی
۰ نفر