۱۲ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۵۷
کد خبر: 81298197
T T
۰ نفر

40 درصد سرمایه كشور صرف حوزه ساختمان سازی می شود

۱۲ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۵۷
کد خبر: 81298197
40 درصد سرمایه كشور صرف حوزه ساختمان سازی می شود

مشهد - ایرنا - رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی گفت: 40 درصد سرمایه و اندوخته ملی كشور در حوزه ساختمانسازی مصرف می شود.

به گزارش روز چهارشنبه اداره كل راه و شهرسازی خراسان رضوی، 'محمد شكرچی' در نشستی با دست اندركاران برگزاری سومین همایش فناوریهای نوین در صنعت ساختمان در مشهد افزود: بر این اساس هر حركتی كه توجه به فناوریهای نو و میزان بهره وری در اینگونه سرمایه گذاریها را بهبود بخشد به عنوان یك رسالت ملی محسوب می شود.

رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی با ابراز ناخرسندی از وضعیت كنونی ساخت و ساز در كشور ادامه داد: با وجود تدوین مقررات، ضوابط و آیین نامه های متعدد شاهد رعایت نكردن آنها هستیم كه این مساله می تواند سرمایه گذاریهای فراوان در عرصه ساخت و ساز را هدر دهد.

وی بیان كرد: ایران هم از حیث پایداری ساختمانها در برابر زلزله، هم از نظر مصرف انرژی و نیز در زمینه عمر مفید ساختمانها آسیب پذیر است.

او گفت: بر این اساس ضرورت حركت به سمت استفاده از فناوریهای نوین و فاصله گرفتن از روشهای سنتی بیشتر می شود.

شكرچی با بیان اینكه تاریخ مهندسی در ایران به هزاره های گذشته برمی گردد افزود: افتخارات مهندسی سرزمین ایران در ساختمانهایی نظیر پاسارگاد، تخت جمشید، چغازنبیل و یا حفاری قناتها نشاندهنده پیشتازی پیشینیان ما در این زمینه است.

وی گفت: مهندسان امروز جامعه میراثداران سرمایه های گرانقدر گذشتگان هستند لذا باید با حفظ دستاوردهای ارزشمند قدما از روشهای نو در ساخت و ساز استفاده كنند و میزان بهره وری در حوزه ساختمان را افزایش دهند.

رییس مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی برگزاری سومین همایش فناوریهای نوین در صنعت ساختمان را فرصت مناسبی برای ارزیابی علمی و عملیاتی این حوزه دانست و افزود: ارزیابی علمی فناوریهای نو به ما فرصت می دهد روشهای جدید برای ورود فناوری به عرصه ساختمان را تسهیل كنیم.

مدیركل مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز در این نشست گفت: همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان به صورت تخصصی به صنعتی سازی می پردازد و مسوولان دبیرخانه این مبحث را به عنوان شناسنامه مشهد معرفی خواهند كرد.

مهندس 'غلامرضا هوائی' اظهار داشت: تلاش وزارت راه و شهرسازی این است كه با واگذاری بخشی از حوزه های تخصصی به استانها و گسترش این حوزه ها توجه مقامات محلی و دست اندركاران حوزه های تخصصی را به سمت مراكز و بخشهای مختلف كشور سوق دهد و موضوعات را به عنوان برند و شناسنامه برای استان مربوطه معرفی كند.

وی افزود: هم اینك دبیرخانه دائمی این همایش در مشهد دایر شده و می تواند زمینه مناسب برای نمایش توانمندیهای این كلانشهر را فراهم كند.

او با اشاره به راه اندازی سامانه مجازی دبیرخانه تاكید كرد: آماده سازی این سامانه و ثبت اطلاعات در آن باید بگونه ای باشد كه نیازهای افراد در حوزه صنعتی سازی ساختمان را برآورده نماید.

مدیركل مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: این سامانه علاوه بر آگاهی بخشی در زمینه استفاده از فناوریهای نوین صنعت ساختمان باید شرایط شركت علاقه مندان در دوره های آموزشی دوسالانه را فراهم كند و همچنین بگونه ای باشد كه فعالان این بخش بتوانند تولیدات عملی و محصولات خود را شامل مصالح ساختمانی نوین در نمایشگاه سالیانه ارائه دهند.

وی ایران را در حوزه فناوریهای نوین ساختمانی دارای تجارب و تولیدات گوناگون دانست و افزود: در بخش نرم افزاری و تولیدات حرفه ای و علمی دارای پیشرفتهای ویژه ای هستیم و در حوزه سخت افزاری نیز با صرفه جویی در مصرف انرژی و اجرای مقاومسازی ساختمانهای در معرض زلزله اقدامات خوبی انجام داده ایم.

هوایی با تاكید بر اهمیت بین المللی شدن این همایش گفت: برگزاری همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان در سطح بین المللی علاوه بر معرفی توانمندیهای شهر مشهد در این زمینه، به ما كمك می كند از مشاركت كشورهای همسایه نیز بهره مند شویم.

وی با بیان اینكه برگزاری دو همایش گذشته تاثیر بسزایی در آشنایی دبیرخانه و شورای سیاستگزاری همایش با توانمندیهای موجود در كشور داشته است افزود: همچنین در نمایشگاه جانبی این همایش بخش اعظم پیشرفتهای صنعتی سازی و فناوریهای نوین كشور در معرض دید شركت كنندگان قرار می گیرد.

مسوول دبیرخانه دائمی همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان نیز گفت: مهمترین هدف همایش تثبیت جایگاه ویژه خراسان رضوی در زمینه فناوریهای نوین ساختمانی است.

'محمدحسن اكبرزاده' افزود: خراسان رضوی با ایجاد هماهنگی كامل و برگزاری مطلوب این همایش طی چند سال گذشته نشان داد كه به خوبی از عهده این مسوولیت خطیر بر می آید.

وی اظهار كرد: تمام تلاش ما بر این است كه دبیرخانه را به مركز پژوهشی دائمی در زمینه فناوریهای نوین صنعت ساختمان تبدیل كنیم و با استمرار كار دبیرخانه در طول سال، خراسان رضوی را به عنوان یك برند و قطب صنعتی سازی در كشور معرفی نماییم.

مسوول دبیرخانه همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان حمایت و همكاری همه جانبه مهندسان و شركتهای مرتبط را در تحقق این هدف مهم و تأثیرگذار خواند.

وی گفت: برای این همایش 31 غرفه نمایشگاهی به صورت رایگان درنظر گرفته شده كه از این تعداد 18 غرفه در فضای بسته قرار دارد و شركتهای خصوصی در زمینه های مختلفی همچون انرژی و محصولات مدرن ساختمانی دستاوردهای خود را ارائه می كنند.

اكبرزاده از اختصاص هشت غرفه در فضای باز برای ارائه سازه های نوین ساختمانی مانند سوپرپنلها، سازه های تونلی و سقفی، سازه های تیر، سقف، ستون و غیره خبر و ادامه داد: تعدادی غرفه به پارك علم و فناوری، موسسات علمی و آموزشی همچون دانشگاه فردوسی و خاوران، مراكز تحقیقاتی و پژوهشی و انجمنهای فعال در حوزه ساختمان اختصاص داده شده است.

وی افزود: به منظور گسترش اقدامات فرهنگی، مركز پژوهشی شورای اسلامی شهر برای ارائه انتشارات خود یك غرفه در اختیار دارد ضمن اینكه آموزشگاههای مرتبط با صنعت ساختمان نیز می توانند انتشارات خود را در غرفه ها ارائه دهند.

او با اشاره به ارائه 10 ساعت سخنرانی كلیدی و تخصصی در مراسم افتتاحیه و اختتامیه این همایش گفت: 28 كلاس و كارگاه با 56 ساعت آموزش در این همایش پیش بینی شده كه طبق این آمار نهایتا 84 هزار نفرساعت آموزش ارائه خواهد شد.

وی از ارزیابی اولیه مقالات ارائه شده به دبیرخانه نیز خبر داد و افزود: مقالات قطعی شده برای ارائه در همایش، به منظور اصلاح و ویرایش نهایی به نویسندگان آثار ابلاغ شده است.

مسوول دبیرخانه دائمی همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان گفت: در مرحله نخست 202 خلاصه مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد كه 179 مقاله به مرحله دوم راه یافت.

وی ادامه داد: در پی ابلاغ دبیرخانه به نویسندگان مقالات در نهایت 129 مقاله بطور كامل به دبیرخانه رسید و پس از تایید نهایی 39 مورد به صورت حضوری و 90 مورد به صورت پوستر در همایش ارائه خواهد شد.

سومین همایش فناوریهای نوین صنعت ساختمان روزهای 20 و 21 شهریور ماه جاری با حضور مسوولان، دست اندركاران و فعالان این بخش از سراسر كشور در مشهد برگزار می شود.

7489/660