۲۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۳۸
کد خبر: 81314291
T T
۰ نفر

غذا خوردن هنگام ناراحتی و عصبانیت ممنوع

۲۵ شهریور ۱۳۹۳، ۱۱:۳۸
کد خبر: 81314291
غذا خوردن هنگام ناراحتی و عصبانیت ممنوع

تهران- ایرنا- خیلی اوقات بدون اینكه بدن نیاز به غذا داشته باشد به دلیل عصبانیت یا برای رفع استرس و اضطراب به غذاخوردن روی می آوریم غافل از اینكه این رفتار می تواند عواقب درازمدتی را به همراه داشته باشد.

گرسنگی واكنش طبیعی نیاز بدن به غذاست اما گاهی اوقات در شرایط خاصی مانند استرس و اضطراب ناشی از امتحان، عصبانیت و ناراحتی میل به خوردن غذا زیاد می شود در چنین شرایطی باید دانست چگونه می توان این میل را مدیریت و كنترل كرد.

غزاله اسلامیان كارشناس تغذیه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در این مورد توضیح داد: زمانی كه احساس گرسنگی می كنیم، بدن احتیاج به غذا دارد تا انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای فعالیت های روزانه، رشد و نمو و سلامت را تامین كند.



** چرا هنگام عصبانیت زیاد غذا می خوریم

این متخصص تغذیه گفت: افراد در زمان عصبانیت به دلیل سریع جویدن مواد غذایی احساس سیری نمی كنند. همچنین هورمون هایی كه در زمان عصبانیت و استرس ترشح می شود بر شبكه تنظیم اشتها تأثیر می گذارد و در برخی افراد میل به غذا خوردن را افزایش می دهد.

به گفته اسلامیان در برخی موارد نیز افراد با پناه بردن به دریافت مواد غذایی سعی بر كنترل خشم و عصبانیت خود دارند كه به تدریج منجر به شكل گیری عادات غذایی اشتباه و افزایش انرژی دریافتی می شود.



** هنگام عصبانیت به آشپزخانه نروید

این متخصص تغذیه گفت: در شرایط خاص مانند زمان بروز استرس و اضطراب، خستگی، هیجان، ناامیدی و خشم دیدن یا بوییدن مواد غذایی وسوسه كننده است بنابراین بهتر است در چنین شرایطی از رفتن به مكان هایی مانند آشپزخانه، رستوران و سوپرماركت اجتناب كرد و غذاهای پر كالری، چرب و شیرین را خریداری نكرد.

اسلامیان توصیه كرد: در هنگام بروز استرس، غم، اضطراب، خستگی، هیجان و عصبانیت باید آب نوشیده شود، پیاده روی كرد، آهسته و با آرامش غذا خورد و با دوستان صمیمی تماس گرفت.



** آهسته غذا بخورید

اسلامیان گفت: از لحظه آغاز غذا خوردن تا انتقال پیام به مغز و بازگشت پیام سیری از مغز حدود 20 دقیقه طول می كشد، از این رو افرادی كه سریع و تند غذا می خورند پیش از رسیدن پیام سیری و احساس سیری مقدار زیادی غذا خورده اند و این امر سبب افزایش وزن آنها می شود.

وی با بیان اینكه یكی از رموز كاهش وزن غذا خوردن آهسته است، توضیح داد: هرقدر مواد غذایی بیشتر جویده شود، تماس مواد غذایی با گیرنده های دهانی حلقی بیشتر صورت می گیرد و در نتیجه احساس سیری زودتر به وجود می آید.



*** صبحانه، ناهار و شام را حذف نكنید

وی با اشاره به تعداد وعده ها و میان وعده های غذایی در طول روز گفت:داشتن یك برنامه غذایی منظم شامل 3 وعده اصلی و 3 میان وعده به شما كمك می كند تا بصورت پیوسته انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای فعالیت های روزانه را برای بدن فراهم كنید.

اسلامیان توصیه كرد:صبحانه، ناهار و شام وعده های اصلی هستند كه بهتر است در ساعات معین مصرف شوند و حجم بیشتری از مواد غذایی مصرفی در طول روز در این وعده ها مصرف شوند.

یك رژیم غذایی سالم می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و پوكی استخوان در دوران بزرگسالی را كاهش دهد.

متخصصان تغذیه معتقدند برای داشتن یك رژیم غذایی سالم بهتر است موادغذایی مصرفی در طول روز را در سه وعده صبحانه، ناهار و شام و سه میان وعده تقسیم كرد.

علمی (5) **1354**1440
۰ نفر