۲۹ مهر ۱۳۹۳، ۱۰:۳۱
کد خبر: 81357264
T T
۰ نفر
مردم نگران شیوع مرس نباشند اما خودمراقبتی را رعایت كنند

تهران - ایرنا -رئیس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی گفت: مردم نگران شیوع بیماری واگیر نوپدید مرس نباشند اما اصول بهداشتی و خودمراقبتی را رعایت كنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا ، دكتر «محمود سروش نجف آبادی» در همایش پیشگیری، كنترل و مراقبت از كورونا ویروس افزود: یكی از مهم ترین توصیه های بهداشتی برای یپشگیری از ابتلا به مرس، شستن مداوم دست ها و نیز خودداری از روبوسی و دست دادن با حجاج است.

وی با اشاره به دوره كمون 14 روزه بیماری مرس تاكید كرد: در فرودگاه های كشور هنگام بازگشت حجاج ، كنترل های لازم انجام می شود.

وی ادامه داد: دانش حجاج امسال نسبت به بیماری های واگیر نوپدید تنفسی بهتر از سال گذشته است.

رئیس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از مردم و پرسنل بیمارستانی خواست ویروس مرس را دست كم نگیرند و گفت: بیماری های واگیر نوپدید تنفسی واقعیتی هستند كه همواره باید منتظر ورود آنها و دیگر عوامل پاتوژن (بیماری زا) با خطر وسیع باشیم.

سروش افزود: فضاهای ایزوله تنفسی با فشار منفی كه موجب كاهش دوز ویروس مرس و بخش های مراقبت های ویژه تنفسی (ICU) در كشور كم داریم و باید در مقابله با مرس برای این كمبودها هم فكری شود.

وی تصریح كرد: بخش های فوق تخصصی ریه و همچنین نیروهای متخصص و فوق تخصص ما در معرض تهدید بروز و ابتلا به بیماری های نوپدید تنفسی از جمله مرس هستند.

وی با تاكید بر كنترل مستمر فرودگاه های كشور برای پیشگیری از ورود مرس از طریق مرزها، گفت: 107 پایگاه مراقبت مرزی داریم اما از سوی دیگر با مشكل كمبود نیروی انسانی نیز مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینكه تركیه و قطر بیشترین تعداد حجاج را دارند ، گفت: تركیه و قطر موارد مثبت بیماری مرس را اخیرا در كشور خود اعلام كرده اند.

رئیس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح كرد: تاكنون یك هزار و 600 مورد مشكوك به مرس در كشور بررسی شده اما فقط پنج مورد قطعی در كرمان در سوم خرداد امسال شناسایی شد.

سروش تصریح كرد: اگر فقط یك مورد ابتلا به مرس در حجاج پیدا كنیم باید تمام مسافران و خدمه پرواز را از این نظر بررسی كنیم.

وی به استقبال كنندگان از حجاج نیز توصیه كرد كه با حجاج روبوسی نكنند و دست ندهند.

سروش افزود: ما در این زمینه به ویژه نگران ابتلای زنان باردار هستیم زیرا در این صورت هم سلامت زن باردار و هم فرزندش تهدید می شود.

وی گفت: نیروهای درمانی و فنی نظام سلامت كشور در معرض تهدید ابتلا به بیماری های نوپدید تنفسی قرار دارند و نباید زمان را در این مساله از دست بدهیم و همه باید در این مداخله مشاركت كنند.

سروش افزود: نباید اجازه دهیم ابتلا به اینگونه بیماری ها از داخل سیستم بهداشتی و درمانی آغاز شود.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از ورود بیماری های خطرناك از مرزها به 'مقابله با رویدادهای بیولوژیكی و شیمیایی در مبداء' نیزا است كه البته در این مورد، اولویت با بحث بیولوژیك است.

وی در ادامه به تشریح اقدامات وزارت بهداشت برای حاجیان در مورد مرس یا كورونا ویروس پرداخت و اضافه كرد: طی این چند سال تیم های مراقبتی ما برای كنترل این بیماری در مكه و مدینه مستقر شده و به حجاج و مدیران و روحانیون كاروان های حج، آموزش های لازم ارائه شده است.

رئیس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ، اطلاع رسانی و آموزش عمومی، هماهنگی با سازمان حج و زیارت و سازمان هواپیمایی كشور، آموزش رده های مختلف كادر هواپیمایی و اورژانس پیش بیمارستانی را از دیگر اقدامات وزارت بهداشت برای كنترل مرس عنوان كرد.

سروش در ادامه به پرسنل اورژانس بیمارستان ها توصیه كرد اصول بهداشت فردی را رعایت كنند و گفت: پرسنل اورژانس به راحتی با بیمار تماس پیدا می كنند كه این مساله خطرناك است.

وی از پرسنل اورژانس خواست ، خودمراقبتی را فراموش نكنند و شعاع تنفسی بیمار را با استفاده از ماسك محدود كنند.

رئیس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به كمبود اتاق ایزوله تنفسی فشار منفی در كشور گفت: معاونت درمان وزارت بهداشت قول تامین این فضاها را داده است.

سروش اظهار امیدواری كرد فضاهای امن برای كنترل بیماری های نوپدید تنفسی در كشور ایجاد شود و افزود: برونكوسكوپی (محل معاینه و بررسی داخل نای و نایژه‌ها) محل انتقال بیماری های نوپدید تنفسی به شمار می رود.

وی تصریح كرد: ایجاد بخش های مرس در كشور نیاز به تكنولوژی خاص دارد ؛ بیمارستان هایی كه در معرض ویروس های ناشناخته هستند باید مصون شوند.

اجتمام(3)**9185 ** 1418
۰ نفر