۳ آبان ۱۳۹۳، ۲۳:۲۷
کد خبر: 81363220
T T
۰ نفر
برگزاري مراسم عزاداري شب اول ماه محرم در خانه فرهنگ ايران در هند

دهلي نو – ايرنا – در شب اول ماه محرم، مراسم سوگواري ايام شهادت سرور و سالار شهيدان كربلا حضرت امام حسين(ع) و ياران با وفايش، شنبه شب در خانه فرهنگ جمهوري اسلامي ايران در دهلي نو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، در اين مراسم كه حجت الاسلام والمسلمين مهدي مهدوي پور نماينده ولي فقيه در هندوستان، رايزنان فرهنگي و علمي، مسئولان نهادهاي ايراني و جمع زيادي از ايرانيان و دانشجويان ايراني مقيم هند حضور داشتند، حجت الاسلام والمسلمين راستگو استاد حوزه با تشريح ابعاد مختلف قيام امام حسين (ع) و نهضت عاشورا اظهارداشت: عاشورا يك حماسه، حركت، پيام و قيامي بود كه جهانيان را آگاه ساخت و شيوه ايثارگري و از خودگذشتگي در راه آرمان هاي مقدس اسلامي را به همگان آموخت.

وي با اشاره به آثار نهضت حسيني در سالهاي پس از اين واقعه افزود: جانفشاني و قيام امام حسين(ع) و يارانش موجب بقاي اسلام و تحكيم معارف ديني شد و قيام عاشورا توسعه اسلام و ماندگاري اين دين را به همراه داشت.

اين استاد حوزه علميه با تاكيد بر ضرورت بازنگري در امور زندگي در ابعاد مختلف تصريح كرد: ماه محرم فرصت مناسبي براي تجديد نظر در نگرش انسان به مسايل مختلف زندگي از جمله مسايل اعتقادي، عبادي، امور اجتماعي و مسايل اقتصادي است و اين بازنگري مي تواند در تعيين مسير درست زندگي به انسان كمك كند.

حجت الاسلام و المسلمين راستگو با اشاره به اهميت و تاثير مسئله مهدويت و انتظار براي ظهور منجي اظهار داشت: انسان منتظر بايد با عمل به احكام اسلام و اعمال نيكو، خود را از منتظران راستين قرار دهد و با نگرشي واقعي و صحيح به مسئله انتظار و رعايت آداب انتظار، به آمادگي روحي و معنوي لازم دست يابد كه اين مهم از طريق دوري از گناه و معصيت محقق خواهد شد.

وي افزود: امام زمان(عج) با ظهور خود انسان را از بت هاي دروني و بيروني آزاد مي كند و بشريت و جهانيان را به صلاح و رستگاري مي رساند و ماه محرم فرصت مناسبي براي آشنايي هرچه بيشتر با فلسفه ظهور و مهدويت و ويژگي هاي منجي بشريت است.

در آغاز اين مراسم يكي از فرزندان ايرانيان مقيم هندوستان ابياتي را در رثاي سرور و سالار شهيدان كربلا حضرت امام حسين (ع) قرائت كرد.

يكي از مداحان اهل بيت عصمت و طهارت(ع) نيز به نوحه سرايي پرداخت و عزاداران حسيني به سينه زني و عزاداري كردند.

نظير چنين مراسمي در حسينيه ها و مساجد شيعيان در شهرهاي مختلف هندوستان و همچنين خانه هاي فرهنگ و كنسولگري هاي كشورمان و انجمن هاي اسلامي دانشجويان ايراني از جمله در شهرهاي حيدرآباد، بمبئي، عليگر، امروهه، ميسور، بنگلور و پونا با حضور شيعيان هند و ايرانيان مقيم برگزار شد.

اين مراسم تا شب پانزدهم ماه محرم در اين شهرها ادامه خواهد داشت.

هندوستان با بيش از دويست ميليون مسلمان و حدود چهل ميليون شيعه از بزرگترين مراكز تجمع مسلمانان و شيعيان در جهان به شمار مي آيد و مراسم عزاداري امام حسين در ميان شيعيان اين كشور با شور و حال خاصي برگزار مي شود.

آساق**268 ** 1551