به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت نفت، مهدی شریفی نیك نفس در این خصوص اظهار داشت: بزودی اطلاعات فنی ایران و اندونزی در زمینه توان صادرات و واردات محصولات پتروشیمی بویژه اوره و آمونیاك تبادل خواهد شد.
وی با بیان اینكه سفر هیات پتروشیمی ایران به اندونزی با هدف گسترش تجارت صنعت پتروشیمی كشور انجام شد، گفت: اندونزی با دارا بودن جمعیتی بیش از ٢٥٠ میلیون نفر می تواند یكی از بازارهای هدف ایران به شمار آید.
** علاقه مندی اندونزی برای واردات فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی از ایران
وی با اشاره به كاهش تولید نفت اندونزی و خروج این كشور از سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) طی سالهای گذشته، گفت: هم اكنون این كشور علاقه دارد از ایران فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی وارد كند.
مدیرعامل شركت بازرگانی پتروشیمی افزود: در سفر چند روزه به اندونزی در باره زمینه های لازم برای صادرات فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی به این كشور بحث و تبادل نظر و در مجموع براساس توافق دو كشور قرار شد یك شركت مشترك با سرمایه گذاری و مدیریت ایران در اندونزی برای این كار تشكیل شود.
شریفی با تاكید بر اینكه هم اكنون مقدمات تشكیل شركت مشترك ایران و اندونزی در زمینه صادرات فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی ایجاد شده است، گفت: طی ماه های آینده به دنبال ایجاد انبار و مخازن ذخیره سازی در یكی از مناطق آزاد این كشور خواهیم بود.
گفتنی است، هم اكنون كشور اندونزی سهم ناچیزی از سهام پتروشیمی هنگام را در صنعت پتروشیمی ایران در اختیار دارد، این كشور با توجه به رشد اقتصادی مناسب خود در میان كشورهای اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا معروف به آسه آن (ASEAN)می تواند یكی از پتانسیل های خوب برای سرمایه گذاری در ایران باشد.
آسه آن كه در جامعه جنوب شرقی آسیا با مشاركت مالزی، تایلند و فیلیپین در ژوئیه ١٩٦١ باهدف توسعه همكاریهای اقتصادی و فرهنگی میان اعضا بوجود آمد، از آنجا كه تایلند و فیلیپین عضو سیتو و مالزی هم عضو پیمان دفاعی بریتانیا بود، هریك از دولتهای عضو اتحادیه، به نوعی با قدرتهای غربی پیوند داشته و این امر در نهایت منجر به بروز اختلافات سیاسی میان اعضا شد و عملا فعالیت اتحادیه مذكور را متوقف كرد.
پس از بركناری سوركانو توسط سوهارتو از حكومت در اندونزی بسیاری از اختلافات میان كشورهای اندونزی، مالزی، تایلند، فیلیپین و سنگاپور از بین رفت و و این كشورها برآن شدند تا برای مقابله با گسترش و رواج ایدهها و ایدئولوژیهای كمونیستی رایج در چین و ویتنام به مشاركت با یكدیگر پرداخته و اتحادیهای را تشكیل دهند.
براین اساس با صدور اعلامیه بانكوك در ٨ آگوست ١٩٦٧ از سوی پنج كشور اندونزی، مالزی، فیلیپین، تایلند و سنگاپور، اتحادیه ملل جنوب شرقی آسیا در منطقه تشكیل شد.
در ادامه با پیوستن برونئی دارالسلام (٨ ژانویه ١٩٨٤)، ویتنام (٢٨ جولای ١٩٩٥)، لائوس و میانمار(٢٣ ژولای ١٩٩٧) و كامبوج (٣٠ آپریل ١٩٩٩) به این اتحادیه، هماكنون آ سه آن دارای ده عضو است. آسه آن پس از آمریكا، ژاپن و اتحادیه اروپا چهارمین منطقه قدرتمند تجاری در جهان محسوب میشود.
اقتصام(1)9123**1558
با امضای دو تفاهم نامه مشترك محقق می شود؛
تشكیل شركت مشترك ایران و اندونزی برای صادرات فرآورده های نفتی
۲۳ آبان ۱۳۹۳، ۱۳:۴۸
کد خبر:
81385837
تهران - ایرنا - مدیرعامل شركت بازرگانی پتروشیمی گفت: تشكیل شركت مشترك میان ایران و اندونزی در زمینه صادرات فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی در جریان امضای دو تفاهم نامه مشترك در دستور كار قرار گرفت.