به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، اسحاق جهانگیری عصر شنبه در جلسه كارگروه ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: امروز ما در منطقه ای قرار گرفته ایم كه ناامنی از سر و روی منطقه می بارد.
وی ادامه داد: متاسفانه به نام دین و اسلام سر زن، مرد و كودك و انسان های بی گناه بریده می شود . یك جا جنگ شیعه و سنی و جای دیگر دعوای قومیتی به راه می اندازند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به بازدید خود از مرزهای آذربایجان غربی و امنیت مرزها گفت: در فضای ملتهب و ناامن منطقه، ایران یكی از امن ترین كشورهای منطقه است.
وی افزود: همه همسایگان ما بشدت علاقمند كار با ایران هستند و حتی كشورهای اروپایی در این زمینه اظهار علاقه كرده اند و متقاضی آن هستند كه بیایند و ایران را از نزدیك ببینند.
جهانگیری با تاكید بر اینكه در چنین شرایطی، حفظ قدرت و اقتدار ایران در گروی انسجام كشور است، تصریح كرد: كسانی كه به هر نحوی می خواهند انسجام كشور را بر هم بزنند، به دنبال تضعیف حقوق مردم هستند.
وی گفت:' این كه عده ای را با انگی كنار بزنیم و عده ای دیگر را با انگی دیگر حذف كنیم و نگذاریم نیروهای انقلابی كنار هم جمع بشوند، خدمت به انقلاب و نظام نیست.'
معاون اول رییس جمهوری، یكی از افتخارات دولت تدبیر و امید را ایجاد فرصت خدمت برای 'هر كسی با هر گرایشی' دانست كه 'می خواهد برای جامعه كار كند'.
وی گفت: 'ما باید بتوانیم برای همه دلسوزان كشور در هر بخشی اعم از دولتی یا خصوصی فرصت كار ایجاد كنیم.'
** به دستیابی به توافق جامع هسته ای امیدوارم
جهانگیری با اشاره به مذاكرات هسته ای ایران و گروه 1 + 5 گفت: در شرایطی كه بسیاری معتقد بودند رابطه ایران با مجامع بین المللی و كشورهای غربی، یك دغدغه جدی برای كشور شده است، دولت یازدهم توانست بخوبی این مساله را مدیریت كند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: غربیها فشارها و تحریم هایی را علیه كشور اعمال كرده و نقاط كلیدی اقتصاد آن را هدف گرفته بودند و آنچنان ظالمانه پیش می رفتند كه تحریمها، حتی دارو و درمان مردم ما را هم تحت تاثیر خود قرار داده بود.
وی تصریح كرد: در این شرایط، دولت تدبیر و امید اعتقاد داشت می شود از حقوق ملت ایران با منطق و دلیل، قاطعانه دفاع كرد و جلوی این زورگویی ها و تحریم ها را گرفت.
جهانگیری گفت: 'من شخصا همواره امیدوار بوده و هستم كه در زمینه هسته ای، به توافق خوبی خواهیم رسید چرا كه غربی ها می دانند بنیاد تحریم ها دیگر قابل برگشت به دوران قبل از مذاكرات نیست و دیگر اصلا امكان ندارد به آن فضا برگردند.'
وی ادامه داد: امروز ایران خود را در دنیا به عنوان كشوری مطرح كرده است كه رییس جمهور آن در سازمان ملل طرح دنیای عاری از خشونت را مطرح می كند و جامعه جهانی به اتفاق آرا به آن رای می دهد.
* سیاست دولت، تعامل با مجلس است
معاون اول رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش به اهداف سفرخود به استان آذربایجان غربی اشاره كرد و گفت: هدف از بازدیدهای استانی و جلسات آن، هماهنگ كردن سیاستهای دولت با مسوولان و نمایندگان آن در استانها و نیز، پیگیری مشكلات و مسایلی است كه به عنوان اولویت های استانی مطرح می شود و نیاز به تصمیم گیری در مركز دارد.
وی افزود: استان آذربایجان غربی مسوولین دلسوزی دارد كه به صورت جدی مسایل توسعه استان را دنبال می كنند و من صمیمانه از همه آنها تشكر می كنم.
معاون اول رییس جمهوری همچنین خاطرنشان كرد: سیاست دولت این است كه تعامل خوبی با مجلس داشته باشد و فكر می كنم این اتفاق افتاده است چرا كه عدم تعامل آنها به زیان ملت و كشور تمام می شود.
وی گفت: تعامل خوب بین قوای سه گانه باعث می شود كه حل مشكلات مردم سرعت بیشتری پیدا كند.
جهانگیری با بیان اینكه مردم منطقه آذربایجان از همه نظر، كارنامه درخشانی دارند و در دفاع مقدس شجاعت های بسیاری از خود به ثبت رسانده اند، تصریح كرد: استان آذربایجان غربی یكی از نمونه های بارز تمدن و بزرگی و عظمت فرهنگ غنی ایران است.
وی گفت: مردم دنیا باید یاد بگیرند كه دین و دین باوری و تمدن غنی چگونه می تواند همه افراد را برای توسعه و سربلندی كشور و استانشان كنار هم قرار دهد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: آذربایجان غربی یكی از استان های مهم كشور است و تمام امتیازات را برای توسعه دارد چرا كه با چهار كشور عراق، تركیه، ارمنستان و جمهوری نخجوان دارای مرز مشترك است.
وی ادامه داد: علاوه بر رفع موانع تجاری، زیرساختهای این استان اعم از راه آهن استان آذربایجان نیز باید تكمیل شود.
جهانگیری با تاكید بر لزوم رفع دغدغه های بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در استان آذربایجان غربی گفت: رییس جمهوری و دولت تلاش دارند به همه وعده هایی كه داده اند، عمل كنند.
* هشدار معاون اول رییس جمهوری به مجلس
وی با یادآوری اولویت دولت یازدهم برای بازگرداندن نظم و انضباط به اقتصاد كشور اظهارداشت: تلاش دولت بر آن است كه برای هر تصمیمی كه می گیرد، اكثر صاحب نظران اقتصادی كشور در باره آن نظر بدهند و در این زمینه متفق القول باشند.
معاون اول رییس جمهوری، كنترل تورم و خروج از ركود را دو اولویت مهم اقتصادی دیگر برشمرد و افزود: وضع اقتصادی كشور خوشبختانه هر روز از روز قبل بهتر می شود. دولت اكنون به صورت جدی پیگیر موضوع خروج از ركود است و منتظر هستیم كه مجلس لایحه خروج از ركود را به دولت برگرداند.
جهانگیری یادآور شد: ما در دولت ، یك مجموعه و بسته 177بندی راجع به خروج از ركود را تصویب كرده ایم كه فقط 30 بند آن را به مجلس فرستاده ایم چون تصویب بقیه بندها، مربوط به خود دولت است كه در حال انجام آن می باشد.
وی با تاكید بر اینكه 30 بند ارجاع شده به مجلس برای خروج از ركود، تعیین كننده و سرنوشت ساز است، هشدار داد كه اگر بندهایی از آن بخواهد حذف و تصور شود چنین كاری به خروج از ركود كمك می كند، اشتباه خواهد بود.
معاون اول رییس جمهوری تصریح كرد: ما اطمینان می دهیم كه اگر این بسته به صورت كامل اجرا شود نه تنها از ركود خارج و وارد دوره رونق خواهیم شد بلكه مساله اشتغال، توسعه كشور و دغدغه های مردم و مسوولان در زمینه های مختلف اقتصادی برطرف خواهد شد.
تاكید بر برداشتن موانع تجارت، تكمیل زیرساخت ها نظیر راه آهن و جاده ها، اصلاح شیوه های كشت و حركت بسوی استفاده از آبیاری نوین در كشاورزی از دیگر نكات مهمی بود كه جهانگیری برای بهبود وضعیت اقتصادی استان آذربایجان غربی و كشور بر آن تاكید كرد.
* رفع مشكل دریاچه ارومیه
وی با اشاره به روند خشك شدن دریاچه ارومیه گفت: بررسی مشكلات دریاچه ارومیه یكی از دغدغه های مهمی است كه اكنون به یك مطالبه ملی تبدیل شده است.
معاون اول رییس جمهوری افزود: دو دیدگاه در باره نجات دریاچه ارومیه وجود دارد. یكی این است كه آب به دریاچه ارومیه برسد كه كسی با آن مخالفت ندارد و دیگر آنكه، آب موردنیاز از داخل یا خارج از حوزه تامین و به دریاچه منتقل شود.
وی تصریح كرد: دولت با بهره گیری از مشاوران مختلف هممچون یك شركت خارجی در صدد است تا بهترین راه برای نجات و احیای دریاچه ارومیه را شناسایی كند، چون معتقدیم احیای این دریاچه به نفع همه كشور است.
نشست مشترك شورای اداری استان آذربایجان غربی و ستاد احیای دریاچه ارومیه عصر شنبه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، حجت الاسلام سیدمهدی قریشی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه، قربانعلی سعادت استاندار آذربایجان غربی، وزرای جهاد كشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مجری و دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه، جمعی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای اداری استان در محل استانداری برگزار شد.
در این جلسه درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه و اقدامات انجام گرفته برای احیای آن و مهمترین مسائل و مشكلات استان بحث و تبادل نظر شد.
سیام(3)**1058**م.ب/1449 ** 1551
خبر تكمیلی
جهانگیری: به وجود آوردن داعش برای ناامن كردن ایران بود
۲۴ آبان ۱۳۹۳، ۲۰:۰۴
کد خبر:
81387585
ارومیه- ایرنا- معاون اول رییس جمهوری با بیان اینكه ایران كشوری امن با مرزهای امن است، گفت: ناامن كردن سوریه، عراق و راه اندازی داعش برای ناامن كردن ایران بود.