۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۳۵
کد خبر: 81404032
T T
۰ نفر

نقشه يك پانصدم شهر قم رونمايي شد

۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۳۵
کد خبر: 81404032
نقشه يك پانصدم شهر قم رونمايي شد

قم- ايرنا - همزمان با روز جهاني GIS نقشه مقياس يك پانصدم شهر مقدس قم طي مراسمي با حضور مسوولان و كارشناسان فناوري اطلاعات و ارتباطات در سالن همايش هاي شهرداري قم رونمايي شد.

به گزارش ايرنا، معاون شهرسازي و امور زير بنايي شهرداري قم در اين مراسم با بيان اينكه جي اي اس يك سيستم اطلاعات جغرافيايي است، تصريح كرد: اين سيستم از طريق سخت افزارها و نرم افزارها، و همچنين داده هاي گردآوري شده از طريق منابع انساني يك سري از تحليل ها و تجزيه هايي را در مورد اطلاعات گردآوري شده ارايه مي دهد.

'مسيح الله معصومي' با بيان اينكه اين تحليل ها براي مديريتهاي مختلف در حوزه هاي گوناگون كاربردي مورد استفاده قرار مي گيرد،افزود: امروزه تقريبا مديريت شهري و بسياري از نهادهاي خدمت رساني در شكل گسترده و وسيع در سطح شهر اگر آشنا به جي اي اس نباشند، و يا اطلاعات جي آي اس آنها به روز نباشد امكان دستيابي به عملكرد موفق در اين حوزه را نخواهند داشت.

وي با بيان اينكه در سطح جهاني استفاده از اين سيستم در آمريكا و كانادا و از سال 1960 آغاز شد، افزود: در ايران نيز در سال 1369 مجلس شوراي اسلامي در سازمان جغرافيايي اين حوزه را مصوب كرد و از آن زمان اين طرح در بين دستگاه ها و نهادهاي فعال در زمينه خدمت رساني جايگاه ويژه اي را پيدا كرده است.

معاون شهردار قم، تصريح كرد: اگر جي اي اس حتي يك روز در اختيار مديريت شهري قرار نگيرد، خيلي از خدمات دچار اختلال و مشكل مي شود.

وي با بيان اينكه كاربرد جي اي اس صرفا در حوزه شهرسازي نيست،افزود: اين سيستم دربحث خدمات شهري و بحث خدمات زير بنايي و همچنين در حوزه هاي جغرافيا،شناسايي معادن و خيلي از خدمات مرتبط با انشعابات و اتصال سيستم هاي برقي، گاز، آب رساني، فاضلاب و همچنين حوزه كاربري اراضي و تعيين تملك ها و اندازه گيري ابعاد فضاها توانسته جاي خود را پيدا كند.

وي تصريح كرد: به تبع حركت آغاز شده درجهان و ايران در خصوص استفاده از اين سيستم، شهرداري قم نيز در سال 85 حوزه اي را به نام جي اي اس با همكاري مشترك بين حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطلات و همچنين حوزه شهرسازي راه اندازي و تعريف كرد.

معصومي با اذعان به اينكه حركت خيلي خوبي در شهرداري قم آغاز و نتايج مطلوبي را نيز در پي داشته است، افزود: قم نخستين شهري بود كه توانست در اين حوزه قدم هاي خوبي را بردارد، و امروز جزء چهار كلان شهر كشور در اين حوزه و همچنين حوزه نقشه يك پانصدم به شمار مي رود.

اين مقام شهرداري قم، خاطر نشان كرد: از سال گذشته به دستور شهردار قم در اين نهاد يك كارگروه ويژه اي نيز به مجموعه خدمات ارايه شده، اضافه گرديد و امروز قم به عنوان شهر پيشرو با 250 لايه اطلاعاتي در حوزه جي اي اس شناخته مي شود و شهرداري قم تقريبا همه خدمات شهري خود را بر اين بستر مستقر كرده و ارايه خدمات مي دهد.

وي با با بيان اينكه طرح هايي مانند تهيه مدل سه بعدي شهر قم، انجام مميزي و سامانه مديريت بحران و خدماتي ديگر بر مبناي جي اي اس از جمله اين اقدامات به شمار مي رود،افزود: هر چقدر مقياس نقشه از يك هزارم به يك پانصدم در مديريت شهري و بويژه حوزه شهرسازي نزديك تر شود، دقت كار بالاتر رفته، و به استناد اين دقت بالاتر امكان پاسخگويي دقيق به ارباب رجوع و امكان جلوگيري از بي عدالتي ها و تخلفات فراهم مي شود.

وي افزود: شهرداري قم با رونمايي از نقشه يك پانصدم در قم مي تواند در صدور پروانه ها و بحث تملكات و واگذاريها و همچنين بحث توافقات حتي به سازمان هاي ديگر نيز ارايه خدمت دهد، ولي به رغم گرفتن انرژي زياد از كاركنان حوزه شهرسازي و حوزه آي تي شهرداري خروجي آن تا مدت هاي زياد ماندگار خواهد ماند.

وي ادامه داد: به طور حتم اين روند آغاز شده ،هم با بازنگري ها و هم با به روز رساني ها در حوزه نقشه هاي هوايي و يك پانصدم كه هم اكنون در لايه هاي جي اي اس و اتوكد قابل دسترسي و مديريت است، ادامه خواهد يافت و زمينه براي پيدا كردن جايگاه ويژه حوزه فناوري اي تي در همه زمينه هاي مديريت شهري فراهم خواهد شد.ك/2

7403/ 550/