۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۴۹
کد خبر: 81404048
T T
۰ نفر
حوزه مهندسی پزشكی از نبود متولی مشخص رنج می برد

تهران - ایرنا - رییس دانشكده مهندسی پزشكی دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: متاسفانه حوزه مهندسی پزشكی و تجهیزات پزشكی متولی خاصی در كشور ندارد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر فرزاد توحیدخواه روز پنجشنبه در مراسم افتتاحیه بیست و یكمین كنفرانس مهندسی زیست پزشكی ایران افزود: در حوزه مهندسی پزشكی باید همكاری وهماهنگی بسیار گسترده ای میان دانشگاه های صنعتی و علوم پزشكی وجود داشته باشد , همكاری های موجود در حد كفایت نیست.

وی خاطرنشان كرد: با اینكه وزارت بهداشت نقش بسیار مهمی در حوزه مهندسی پزشكی برعهده دارد اما در بحث تولید تجهیزات پزشكی، مشاركت نهادهای دیگری مانند وزارت علوم یا وزارت صنایع بسیار ضروری است.

توحیدخواه به مقام شانزدهم ایران از نظر تولید مقالات علمی در حوزه مهندسی پزشكی دنیا اشاره كرد و گفت: در این زمینه، مقام اول منطقه را نیز دراختیار داریم اما در بعد فناوری، هماهنگ با رشد علمی و پژوهشی پیشرفت نداشته ایم و از كشورهای صنعتی عقب هستیم.

وی یادآور شد: در مهندسی پزشكی به لحاظ نیروی انسانی متخصص از پتانسیل كم نظیری برخورداریم اما این پتانسیل باید بالفعل شود و این مهم جز از طریق هماهنگی بین بخش های مختلف و بسترسازی لازم محقق نخواهد شد.

رییس دانشكده مهندسی پزشكی دانشگاه صنعتی امیركبیر همچنین پیشنهاد داد كه ستاد ویژه مهندسی پزشكی و تجهیزات پزشكی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشكیل شود تا هم متولی این حوزه مشخص شود و هم ساماندهی و برنامه ریزی فعالیت های مرتبط با مهندسی پزشكی صورت پذیرد.

وی در ادامه به رشد رشته مهندسی پزشكی طی سالهای اخیر در كشور اشاره كرد و گفت: الان بسیاری از دانشگاه ها این رشته را در قالب دانشكده یا گروه های آموزشی راه اندازی كرده اند و رشد خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

توحیدخواه یادآور شد: دانشكده مهندسی پزشكی دانشگاه امیركبیر كه امسال وارد بیستمین سال تاسیس آن هستیم به عنوان اولین دانشكده مستقل در این حوزه و همچنین قطب علمی كشور رسالت مهمی در توسعه مهندسی پزشكی كشور ایفا كرده است.

وی از موافقت وزارت علوم با راه اندازی رشته مهندسی بافت در مقطع دكتری دانشكده مهندسی پزشكی امیركبیر خبر داد و گفت: با تصویب وزارت علوم، رشته مهندسی بافت نیز در دفترچه آزمون دكتری سال 94 قرار گرفت و این حاصل تلاش چهارساله استادان دانشكده مهندسی پزشكی دانشگاه امیركبیر بوده است.

بیست و یكمین كنفرانس مهندسی زیست پزشكی ایران با حضور متخصصان داخلی و خارجی از امروز به همت انجمن علمی مهندسی پزشكی ایران و به میزبانی دانشگاه صنعتی امیركبیر گشایش یافته و تا فردا (هفتم آذرماه) ادامه خواهد داشت.

علمی (3)**1055/1647
۰ نفر