به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، فرزاد توحیدخواه در مراسم افتتاحیه سی و یکمین کنفرانس ملی و نهمین کنفرانس بینالمللی مهندسی پزشکی با ابراز امیدواری از اینکه نسل جوان بتواند ادامهدهنده این راه باشد، گفت: این کنفرانس مهمترین رویداد علمی کشور در حوزه مهندسی پزشکی است و اهمیت ویژهای برای انجمن دارد و ما هر ساله توانستیم این رویداد تخصصی را برگزار کنیم.
به گفته وی، سال آینده دانشگاه سهند تبریز این کنفرانس را برگزار خواهد کرد و سال ۱۴۰۵ نیز دانشگاه صنعتی اصفهان میزبان برگزاری این رویداد است.
توحیدخواه هدف از برگزاری این کنفرانسها را به اشتراکگذاری نتایج تحقیقات محققان و پژوهشگران در جامعه جهانی عنوان کرد و یادآور شد: سایت آیتریپلای که از مهمترین پایگاههای داده در حوزه مهندسی است، برای سالهای متمادی مقالات این کنفرانس را نمایه کرده و در اختیار پژوهشگران قرار میدهد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیتهایی که دانشگاهها و صنعت ما با آن مواجه هستند، برگزاری این کنفرانس با هزینه یک پنجاهم کنفرانسهای بینالمللی برگزار میشود.
رئیس انجمن مهندسی پزشکی ایران با بیان اینکه از مجموع بیش از ۱۷۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه کنفرانس مهندسی پزشکی، تعداد ۱۱۷ مقاله پذیرش شدند، برگزاری کارگاههای آموزشی را از برنامههای جنبی این رویداد دانست و افزود: کارگاههای مهارتی که مکمل آموزشهای دانشگاهی باشد، در ارتقای دانش و بهروز کردن معلومات محققان نقش بسزایی دارد.
وی کنفرانسها را نقطه شروع کارهای تیمی و مشترک توصیف کرد و ادامه داد: نقطه شروع بسیاری از یافتههای جدید، از تبادلنظرها و همفکریهای ایجاد شده در کنفرانسهاست از همین رو انجمن اهمیت ویژهای برای برگزاری این رویداد علمی قائل است.
توحیدخواه با اشاره به ضرورت ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: پس از انقلاب اسلامی، ضرورت تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور احساس میشده و کارهای متفرقه و کم و بیش موفقی نیز در این راستا انجام شده است ولی از وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم و باید در راستای گسترش همکاریها تلاش کنیم.
وی با تاکید بر اینکه امروزه برای رشد و اعتلای میهن، کشورهای دیگر به ما کمک نمیکنند، یادآور شد: برای رشد و توسعه کشور هیچ امیدی به کمک سایر کشورها نیست و ما باید با هم کار کنیم و اگر این همکاری تیمی شکل بگیرد، میتوانیم گامهای بزرگی برداریم چون جوانان ما جزء با استعدادترین جوانان جهان و اساتید و صنعتگران ما جزء بهترینهای دنیا هستند.
رئیس انجمن مهندسی پزشکی ایران با بیان اینکه صنعتگران در خط مقدم جبهه توسعه کشور قرار دارند، اظهار کرد: اولین مسأله در شکلگیری جدی این همکاری، درک متقابل صنعت و دانشگاه است که متاسفانه عموما وجود ندارد؛ نه دانشگاهیان ما شناخت درستی از پتانسیلها و ماموریتهای صنعتگران دارند و شناخت حوزههای صنعتی نیز از وظایف و ظرفیتهای دانشگاهیان کافی نیست و تا زمانی که این درک متقابل حاصل نشود، نمیتوان گام جدی برای توسعه همکاریها برداشت.
در ادامه مراسم، رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به میزبانی این دانشگاه از پنج دوره برگزاری کنفرانس مهندسی پزشکی اشاره کرد و گفت: جایگاه خاص و ویژه دانشکده مهندسی پزشکی در میان زیرمجموعههای دانشگاه امیرکبیر، دلیل اصلی این میزبانی بوده است.
اکبر کارخانه یادآور شد: حدود ۳۰ سال پیش ساختمان کوچکی در ضلع شمال شرقی دانشگاه به این دانشکده اختصاص پیدا کرد و دانشکده مهندسی پزشکی فعالیت خود را با تعداد کم دانشجویان و اساتید شروع کرد و بزرگان بسیاری در این مسیر به بالندگی و موفقیت آن کمک کردند.
وی خاطرنشان کرد: دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر پس از سی سال، اکنون با مساحت بیش از ۱۳ هزار متر مربع به بزرگترین دانشکدههای دانشگاه تبدیل شده و ۹۰۰ دانشجو و ۴۰ عضو هیات علمی در آن مشغول فعالیت هستند.
کارخانه یادآور شد: متاسفانه طی چند سال اخیر برگزاری کنفرانسهای علمی به دلایل مختلف اعم از همهگیری کرونا ویروس و مشکلات اقتصادی کمرنگ شده است و از سوی دیگر، به دلیل افزایش قیمت ارز امکان شرکت اساتید دانشگاههای ما در کنفرانسهای خارج از کشور، وجود ندارد و افراد از طریق وبینارها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر با اشاره با کاهش کیفیت مقالات کنفرانسهای علمی گفت: باید برای حفظ کیفیت در کنفرانس مهندسی پزشکی فوق تلاش کنیم و با توجه به فعالیتهای علمی و پژوهشی در حال انجام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، میتوانیم در برخی حوزهها پیشرو باشیم.
نظر شما