به گزارش ايرنا،'الكساندر الكساندروف'عصردوشنبه در يكصدوسي و نهمين نشست باشگاه نجوم اصفهان افزود:درصورت ساخت ماهواره هاي كوچك توسط ايران،ما براي پرتاب آن ها با كمترين هزينه به فضا آمادگي داريم.
وي بااشاره به سخنان ماه گذشته رييس جمهوري روسيه ادامه داد:در دانشگاه هاي روسيه هيچ در بسته اي براي ايرانيان وجود ندارد و ايرانيان مي توانند در هر رشته اي در كشور روسيه به تحصيل بپردازند.
وي درباره علوم و فنون فضايي اظهاركرد:راكت هاي فضايي و بالستيك پس از جنگ جهاني دوم پا به عرصه ظهور گذاشتند و در سال 1957 ميلادي اولين ماهواره به فضا پرتاب شد.
اين كيهان نورد روس افزود: اتحاد جماهير شوروي اولين فضانورد را در سال 1961 ميلادي به فضا فرستاد و پس ازآن نيز كشورهاي ديگري به ارسال فضانورد و ماهواره به فضا اقدام كردند.
وي با بيان اينكه ساخت و توسعه صنايع فضايي 50 سال زمان برده است تصريح كرد: اكنون فناوري فضايي در كشورهاي هند، چين، آمريكا و روسيه در حال توسعه است.
الكساندروف پايان توليد نسل راكت هاي فضايي در شوروي را سرآغاز احداث ايستگاه هاي فضايي دانست و خاطرنشان كرد: ايالات متحده آمريكا در سال 1995 ميلادي ساخت ايستگاه فضايي مشترك را از روسيه درخواست كرد كه پس چهار سال اولين بخش هاي اين ايستگاه به فضا فرستاده شد.
وي افزود: بيش از 15 سال است كه تيم هاي فضايي در ايستگاه هاي مختلف فضايي در حال فعاليت هستند كه تعداد آن ها به 60 نفر مي رسد.
اين فضانورد روس كه روز گذشته در افتتاحيه نمايشگاه 'انسان و فضا' در فرهنگسراي رازي تهران شركت كرد ادامه داد: تمامي فضانوردان به منظره زمين از فضا علاقه مند هستند و تنها چيز بر روي كره زمين كه از فضا ديده نمي شود مرز ميان كشورهاست و فضانوردان پس از بازگشت به زمين به صورت ديگري به مسائل فكر و با آن ها برخورد مي كنند.
سرنشين سابق ايستگاه فضايي ساليوت و مير تاكيد كرد: هم اكنون روسيه تمام نيروي خود را به ايجاد فعاليت هاي فضايي در ماه معطوف ساخته است و تصميمي براي ارسال فضاپيماي با سرنشين به مريخ نداريم زيرا تجربه هايي از لحاظ فني و پزشكي براي سفر به مريخ وجود ندارد و سرمايه گذاري در اين زمينه كار صحيحي نيست.
الكساندروف با بيان اينكه مي توان در ماه تلسكوپ و راديو تلسكوپ مستقر و اطلاعات جديدي از جهان هستي كسب كرد اظهاركرد: منطقه اي بين ماه و زمين وجود دارد كه جاذبه زمين صفر است و اگر ايستگاه فضايي در آن نقطه ايجاد شود از نظر تكنيكي و اقتصادي به صرفه است.
يكصدوسي ونهمين نشست باشگاه نجوم اصفهان ازسوي مركز نجوم اديب و با حضور 'پوليش يوگني' سركنسول فدراسيون روسيه در اصفهان و 'مهدي بقايي' مديرعامل سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري اصفهان برگزار شد.
'الكساندر الكساندروف' مهندس طراح سامانه هاي فضايي و خلبان و فضانورد روسي متولد 20 فوريه 1943 ميلادي است، وي دو بار به فضا سفر كرده و در مجموع اين دو پرواز دو اقامت بلند مدت در ايستگاه هاي فضايي ساليوت 7 و مير داشته كه در اين ماموريتها جمعا 309 شبانه روز و 18 ساعت و 2 دقيقه و 58 ثانيه را در فضا به سر برده است.
الكساندروف يكي از مهندسان ارشد در مؤسسه فضايي انرگياي روسيه و سال ها مسئول بخش ويژه اي براي آموزش و ارزيابي عملكرد تمريني فضانوردان بوده و در برهه اي از فعاليت هاي حرفه اي خود مسئوليت دستگاه تمريني مدارگرد ماه را به عهده داشته است.
وي در سالهاي 1964 تا 1969 در دانشگاه فني بائومان درس خواند و تخصص مهندسي الكترومكانيك را به دست آورد و سپس در 24 اكتبر 1988 در دانشكده مهندسي فيزيك مسكو موفق به دريافت دكتراي علوم فني شد.
اين فضانورد روسي، در برهه اي از فعاليت هاي حرفه اي خود مسوول دستگاه تمريني مدارگرد ماه بوده و تعدادي از كتب مهندسي فضايي به تأليف و نگارش او بوده و ايشان تاكنون موفق به دريافت دو مدال قهرمان اتحاد جماهير شوروي شده است.
الكساندروف روسي مؤلف مجموعهاي از كتب علمي و فني و يكي از اعضاي گروه نويسندگان كتابهاي 'كارهاي مونتاژي و تعمير و بازسازي در فضا' است كه در سال 1990 چاپ شده است، همچنين كتاب 'تاريخچه فناوري فضايي در انرگيا' به نوشته الكساندروف در سال 1996 منتشر شد.
پ/ 7131/ 546/1547
ابراز تمايل فضانورد روس براي همكاري با ايران در زمينه علوم فضايي
۲۴ آذر ۱۳۹۳، ۲۲:۴۷
کد خبر:
81427571
اصفهان- ايرنا- مهندس ارشد موسسه فضايي انرگيا كشور روسيه گفت:آماده عقد قراردادهاي همكاري با كشور ايران در زمينه همكاري هاي فضايي و علمي هستيم.