«شكر الله حسن بیگی» روز چهارشنبه در شورای سلامت و امنیت غذایی استان مركزی افزود: سلامت مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی یكی از تكالیف مهم مسوولان است كه بایستی با حساسیت و به صورت مستمر انجام شود.
وی بیان كرد: با توجه به اهمیت نظارت بر بخش های مختلف حوزه سلامت باید كمیته مشترك برای نظارت برجسته و اثرگذار بر كشتارگاه ها، تولید مواد غذایی كشاورزی و فرآورده های خوراكی و آشامیدنی و مشكلات زیست محیطی تشكیل شود كه تصمیمات آن لازم الاجرا و قابل پذیرش برای تمامی كانون های اجرایی و تصمیم ساز حوزه سلامت باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار استان مركزی بیان كرد: نظارت ویژه بر واحدهای انبارداری و كیفیت تولید نان نیز از مقوله های مهم در استان مركزی است كه باید در دستور كار قرار بگیرد.
*** 380 میلیارد ریال در برنامه های تحول نظام سلامت استان مركزی هزینه شد
رییس دانشگاه علوم پزشكی اراك نیز دراین نشست گفت: از نیمه اردیبهشت ماه تاكنون بیش از 380 میلیارد ریال در قالب برنامه های تحول نظام سلامت در استان مركزی هزینه شده است.
دكتر «حسن طاهر احمدی» افزود: 50 درصد از اعتبارات برنامه نظام تحول استان در راستای كمك به كاهش هزینه های بستری درمان مردم پرداخت شده و بقیه برای بهبود امكانات هتلینگ، استقرار پزشكان، تامین مایحتاج دارویی و تجهیزات پزشكی، ترویج زایمان رایگان طبیعی و سایر مراحل ابلاغی هزینه شده است.
*** بزرگترین طرح درمانی استان مركزی
رییس دانشگاه علوم پزشكی اراك اظهار گفت: یكی از برنامه های مهم عمرانی در حوزه سلامت آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ولیعصر (عج) اراك است.
دكتر طاهر احمدی افزود: در مرحله نخست این طرح با 180 میلیارد ریال اعتبار آغاز شده و قرار است سازه اسكلتی و سفت كاری این طرح نیمه كاره هفت ساله با 10 درصد پیشرفت فیزیكی در مدت یك سال در 14 طبقه انجام شود.
وی گفت: در توافق معاونت راهبردی ریاست جمهوری قرار است 300 میلیارد ریال از سال آینده به مدت دو سال برای تكمیل عملیات اجرای بیمارستان ولیعصر (عج) اراك تخصیص شود كه در صورت تحقق این مهم؛ بزرگترین طرح درمانی استان مركزی در قالب مركز مادر تخصصی ولیعصر اراك تكمیل و به بهره برداری می رسد.
***بیماران سرطانی در صف انتظار بستری در بیمارستان آیت الله خوانساری اراك
رییس دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: ظرفیت بستری تخت های بیمارستان آیت الله خوانساری اراك به عنوان تنها قطب درمان بیماری سرطانی به صد در صد رسیده و هم اینك صفی از این بیماران در انتظار بستری و پیگیری امور درمانی هستند.
دكتر طاهر احمدی افزود: درحال حاضر با وجود ضریب اشغال تخت صددرصدی بیمارستان آیت الله خوانساری 64 بیمار سرطانی متقاضی نوبت بستری هستند.
وی اظهار كرد: با توجه به اهمیت زمان و كیفیت خدمات درمانی برای بیماران سرطانی اقدام عاجل در توسعه تخت های موقت درمانی در این بیمارستان ضروری است.
رییس دانشگاه علوم پزشكی اراك خاطرنشان كرد: یك قطعه زمین به وسعت یكهزار و 200 متر مربع در محوطه بیمارستان آیت الله خوانساری برای توسعه فضای درمانی و ایجاد 40 تخت پیش بینی شده ، كه متاسفانه برای ساخت و ساز محدودیت اعتباری وجود دارد.
دكتر طاهر احمدی یادآور شد: به طور موقت با رایزنی كه با مدیریت بحران استان شده استقرار اتاقك سیار و استقرار 20 تخت درمانی در آن برای جبران كمبود تخت درمانی در دستور كار فوری است كه نیاز است استانداری مركزی برای تحقق این مهم دو میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار به دانشگاه علوم پزشكی اختصاص دهد.
*** ساماندهی امكانات بخش دیالیز اراك ضروری است
رییس دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: با آغاز عملیات نوسازی بیمارستان ولیعصر (عج) اراك امكانات بخش دیالیز این مركز درمانی نیازمند جابه جایی و ساماندهی است.
وی افزود: هم اینك 180 بیمار دیالیزی در اراك وجود دارند كه بایستی هر چه سریعتر زیرساخت های درمانی انها جابه جا شود.
وی گفت: با همكاری مدیریت درمان تامین اجتماعی، زمینه استقرار پنج تخت دیالیز در بیمارستان امام خمینی (ره) اراك تا بهمن ماه فراهم است اما برای جابه جایی سایر امكانات به بیمارستان امیركبیر اراك، نیازمند مساعدت مالی استان هستیم.
*** مستندات سلامت محصولات كشاورزی استان مركزی از آفت كش ها و سموم وجود ندارد
معاون دارو، غذا و تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی اراك نیز مركزی گفت: مستندات قوی و علمی در خصوص سلامت محصولات كشاورزی استان مركزی از باقیمانده های سموم، آفت كش ها و فلزات سنگین وجود ندارد.
دكتر «مصطفی دلاور» افزود: بر اساس بند و ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه، دانشگاه علوم پزشكی نیز در نظارت بر سلامت محصولات خام كشاورزی تكلیف دارد و از سوی دیگر یكی از گام های برنامه تحول نظام سلامت نیز نظارت مشترك بهداشت و جهاد كشاورزی بر مدیریت سموم و فلزات سنگین در این محصولات است.
وی خاطرنشان كرد: هم اینك تنها برخی اطلاعات جسته و گریخته در خصوص میزان مصرف سم و كود در استان موجود است در حالیكه 95 استاندارد در محصولات كشاورزی باید از نظر سلامت پایش شود.
دكتر دلاور خاطرنشان كرد: درحال حاضر نگرانی جدی در مساله تاثیرات احتمالی باقیمانده سموم و فلزات سنگین محصولات كشاورزی در استان وجود دارد كه رفع این مشكلات و مدیریت صحیح آن نیازمند تجهیز آزمایشگاه مرجع مواد غذایی با امكانات تخصصی با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال دارد.
وی خاطرنشان كرد: انواع آفت كش ها ، قارچ كش ها، جونده كش ها و گازهای فرار در حوزه كشاورزی بایستی از نظر مقدار، نحوه و دوره های مصرف و مدت زمان ماندگاری ت ابرداشت نظارت مستمر شوند كه در حال حاضر چنین روندی در استان مركزی وجود ندارد.
معاون دارو، غذا و تجهیزات پزشكی دانشگاه علوم پزشكی اراك ادامه داد: وجود باقیمانده مواد مذكور در محصولات كشاورزی عامل شیوع انواع سرطان ها، آلرژی و حساسیت ها، كاهش ضریب هوشی، اختلالات هورمونی و ژنتیكی و ناباروری است.
دكتر دلاور افزود: با توجه به منشور ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت و تاكید بر سلامت محصولات كشاورزی، پیگیری ایجاد آزمایشگاه مرجع مجهز در این زمینه باید در اولویت امور استان باشد.
وی عنوان كرد: در زمینه باقیمانده فلزات سنگین، سموم و كود نیز دامنه وسیعی از مواد خطرآفرین نظیر آرسنیك، سرب، كادمیوم، نیترات و فسفات و سایر عناصر را در بر می گیرد كه منشاء بسیاری بیماریها نظیر امراض گوارشی، مشكلات خونی و كلیوی است.
دكتر دلاور گفت: آزمایشگاه مواد غذایی استان مركزی در بین دانشگاه های علوم پزشكی تیپ دوی كشور رتبه دوم را دارد و در صورت همراهی برای تامین تجهیزات تخصصی، قابلیت نظارت بر سلامت محصولات غذایی را دارد.
وی عنوان كرد: آمادگی كامل برای انجام یك پژوهش علمی جامع در مورد سلامت محصولات غذایی برنج، سیب زمینی، خیار ، گوجه فرنگی، پیاز و كاهو به عنوان اقلام پرمصرف خوراكی استان در صورت تجهیز آزمایشگاه مواد غذایی به امكانات خاص وجود دارد.
*** ظروف یكبار مصرف استان مركزی فاقد پروانه های تولید و برند سلامت است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: با وجود تاكید قانونی هم اینك اقلام یكبار مصرف در چرخه توزیع استان فاقد نظارت كافی است و بسیاری از این ظروف بدون پروانه تولید و برند سلامت به مردم عرضه می شود.
دكتر دلاور افزود: روند رو به رشد استفاده از ظروف یكبار مصرف لزوم نظارت های جدی در این عرصه را تاكید می كند چرا كه مواد غذایی در تماس مستقیم با این ظروف در صورت گرما یا سرمای زیاد مواد پلیمری خطرناك را به بدن منتقل می كند.
وی عنوان كرد: ظروف یكبار مصرف انواع متنوع گیاهی و شیمیایی دارد و بایستی در مواد ساخت آنها از گریدهای استاندارد شیمیایی غذایی استفاده شود.
دكتر دلاور گفت: ضعف نظارت بهداشتی در این حوزه موجب شده در پاره ای موارد ظروفی در بازار باشد كه پایه مواد اولیه آن بازیافتی است و تضمینی برای سلامت مردم نیست.
وی پیشنهاد داد: برنامه های وسیع آموزشی با كمك رسانه ها و ظرفیت اطلاع رسانی دستگاه های اجرایی به مردم در خصوص خطر استفاده از ظروف یكبار مصرف در استان كلید بخورد.
*** نظارت بر سلامت مواد غذایی به عهده جهاد كشاورزی است
قائم مقام رییس جهاد كشاورزی استان مركزی نیز در این نشست گفت: در مواد 143 و 144 فانون برنامه پنجم، نظارت جامع بر سلامت محصولات كشاورزی به عهده این سازمان است.
«بهنام نصراللهی» افزود: مراحل تدوین سند امنیت غذایی استان مركزی با همكاری دستگاههای دخیل در سلامت در دست انجام است و در كمیته ایمنی غذایی پایش باقیمانده سموم و كود در محصولات كشاورزی به عنوان یك اولویت دیده شده است.
وی اظهار كرد: فرایند نظارت بر سلامت مواد غذایی و پایش باقیمانده سموم در آنها بایستی به درستی با تكالیف سازمانی طراحی و اجرا شود.
*** سم و عوامل خطر آفرین جذب زمین می شود
رییس كمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی كلانشهر اراك نیز در این نشست گفت: سم و عناصر خطرآفرین در طبیعت از بین نمی ورد و جذب محصول كشاورزی و یا چرخه خوراك دام و آب آشامیدنی خواهد شد.
«اسماعیل تاج آباد» افزود: دنیا به سمت حداقل رسانی سم و آفت كش پیش می رود و با توجه به بستر تولید كود ارگانیك از مواد آلی پسماندها، باید در استان روی این مهم جدی تصمیم گیری شود.
وی گفت: كلانشهر اراك سالانه ظرفیت تولید 360 هزار تن ورمی كمپوست از پسماندهای آلی دارد و شهرداری نیز در صورت همراهی جهاد كشاورزی آماده همكاری است.
وی بیان كرد: مردم نباید به زرق و برق كالای كشاورزی جذب شوند بلكه باید نسبت به تولید ارگانیك و سلامت آن اطمینان پیدا كنند.ك/2
560/559
معاون استاندار مركزی:
نظارت بر امور سلامت از مولفه های مهم مدیریت جهادی است
۲۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۵۴
کد خبر:
81429866
اراك - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مركزی گفت: نظارت كیفی بر امور سلامت از مولفه های مهم مدیریت جهادی است.