محمد علي فارسي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار راديو و تلويزيون ايرنا اظهار داشت: نقاشي در ايران باستان و پس از آن در دوران اسلام داراي سابقه اي ديرينه است؛ چه آن زمان كه برخي مدعيان پيامبري با كتابي مملو از تصاوير و رنگ آميزي ها به ميان مردم مي آمدند و چه در هنگامي كه هنرمندان و نقاشان ايران زمين، مساجد و زيارتگاه هاي مذهبي را با هنر خويش مي آراستند.
وي گفت: نقاشي كلاسيك و به عبارتي رئال هنوز هم در ايران داراي جايگاه رفيعي است و نقاشان برجسته اي در دوران معاصر به اين هنر مي پردازند؛ اما نقاشي مدرن هم چندي است كه در كشورمان طرفداران خود را پيدا كرده و اساتيد برجسته اي به اين امر اشتغال دارند.
كارگردان و تهيه كننده مجموعه سرزمين نخبگان افزود: از ميان اين هنرمندان مي توان به مرحوم احمد اسفندياري و مرحوم محمود جوادي پور از پيشگامان نقاشي به سبك جديد (مدرن) در ايران اشاره كرد.
وي يادآور شد: احمد اسفندياري متولد سوم ارديبهشت 1301 در تهران است؛ به دليل علاقه و استعدادي كه داشت، پدرش او را به نزد استاد خردمند، از شاگردان مدرسه كمال الملك برد؛ اسفندياري سپس به دانشكده هنرهاي زيبا راه يافت و بعد از آن بود كه به محمود جوادي پور آشنا شد.
فارسي ادامه داد: اسفندياري را از پيشكسوتان مدرنيسم ايران و از نسل نقاشاني مي دانند كه در دهه 20 بار سنگين تغيير قالب هاي بياني فرسوده گذشته را بر دوش گرفت و توانست آن را به مقصدي امن و مطمئن برساند؛ نام اسفندياري در فرهنگ لاروس هم ذكر شده است.
وي خاطرنشان كرد: محمود جوادي پور نيز از جمله هنرمندان پركار معاصر است؛ او در طول 70 سال فعاليت خود در هنرهايي همچون طراحي، نقاشي، گرافيك و تصويرسازي به خلق آثار متعدد پرداخت؛ ويژگي آثار او تلفيق نگاه نو با مضامين، رنگ ها و حال و هواي هنر و نقاشي ايراني است؛ وي براي مدتي استاد دانشگاه هنرهاي زيبا نيز بود.
وي اظهار داشت: مجموعه «سرزمين نخبگان» در اين هفته و در اپيزود اول به فعاليت و زندگي محمود جوادي پور مي پردازد.
فارسي گفت: اين مجموعه را براي شبكه افق تهيه و كارگرداني مي كنند؛ اين قسمت از سرزمين نخبگان براي پخش در ساعت 19 روز جمعه 28 آذر و تكرار آن روز بعد ساعت 17 در نظر گرفته شده است.
فراهنگ**9187**1569
تهران-ايرنا-كارگردان و تهيه كننده مجموعه سرزمين نخبگان گفت: اين مستند تلويزيوني اين هفته به معرفي دو استاد برجسته نقاشي معاصر ايران مي پردازد.