۲۸ آذر ۱۳۹۳، ۷:۵۵
کد خبر: 81431992
T T
۰ نفر
نخست وزیر تایلند: مسئول اعمال سازمان سیا و آمریكا نیستیم

كوالالامپور – ایرنا - نخست وزیر تایلند روز جمعه تاكید كرد كه این كشور مسئول آنچه كه آمریكا و سازمان جاسوسی سیا در زندان مخفی خود در تایلند در قبال یك مظنون تروریستی انجام داد، نیست.

به گزارش ایرنا، 'پرایوت چان اوچا' نخست وزیر نظامی و 61 ساله تایلند در حالی روز جمعه بانكوك را مسئول آنچه آمریكا در زندان سازمان سیا در تایلند انجام داده نمی داند كه یك هفته پیش مقامات تایلند وجود زندان سازمان جاسوسی آمریكا در این كشور و یا انتقال و شكنجه متهمان اعمال تروریستی را انكار كردند.

وی هنگامی كه با سوال خبرنگاران در خصوص اقرار یك مسئول سازمان جاسوسی آمریكا مبنی بر شكنجه یك متهم اعمال تروریستی در اردوگاه نظامی 'راماسون' در استان شمالی 'اودون تانی' تایلند مواجه شد، تنها گفت كه بانكوك مسئول اعمال آمریكا نیست.

پرایوت چان اوچا پیش از این فرمانده ارتش تایلند بوده و از اول خرداد با كودتایی حكومت را در این كشور جنوب شرق آسیا در دست گرفت و تاكید دارد این وضعیت تا سال 2016 ادامه دارد.

به نوشته تارنمای 'بانكوك پست'، نخست وزیر تایلند پس از نشست شورای امنیت ملی این كشور به خبرنگاران، گفت اگر تروریست های مظنون در بازداشت تایلند بودند، مسئولیت با بانكوك بود، اما آن ها تحویل آمریكایی ها بودند و تایلند مسئولیتی ندارد.

گزارش هفته گذشته كمیته اطلاعات سنای آمریكا در مورد شكنجه های سازمان سیا نشان می دهد بیش از 24 كشور در بازداشت غیرقانونی و انتقال افراد به زندان های مخفی آمریكا در نقاط مختلف جهان مشاركت داشته اند.

گفته می شود یكی از زندان های مخفی سیا در تایلند بوده، هر چند در گزارش منتشر شده مجلس سنای آمریكا نامی از كشورهایی كه زندان های مخفی سیا در آنجا بوده، برده نشده است.

نخست وزیر تایلند، گفت كه آمریكا هرگز اجازه نداد تایلند از آنچه سازمان جاسوسی آمریكا انجام داده و محل نگهداری متهمان آگاه شود و نمی دانیم این زندان مخفی كجا قرار دارد.

وی گفت كه تایلند نباید مسئولیت آنچه را آمریكا انجام داده بر عهده بگیرد، چون واشنگتن این كار را انجام داده است.

برخی گزارش ها نشان می دهد آمریكا پس از دستگیری 'زین العابدین محمد حسین' معروف به 'ابوزبیده' و 'عبدالرحیم النشیری' به دنبال مكانی برای اختفای آن ها بوده و به همین دلیل این دو به زندانی كوچك در تایلند منتقل می شوند.

این زندان پس از راه اندازی زندان سیا در لهستان تعطیل می شود و نشانه های سیا از بین می رود.

براساس برخی گزارش ها 'ابوزبیده' كه 47 روز بدون بازجویی در سلول انفرادی بوده، دستكم 83 بار به روش غرق مصنوعی شكنجه شده است.

این متهم به اعمال تروریستی همچنین با به كارگیری انواع شیوه های خشن مورد بازجویی قرار گرفته است و بعدها دچار مشكلات روانی شد.

آساق**1611