۳۰ آذر ۱۳۹۳، ۱۰:۳۶
کد خبر: 81433995
T T
۰ نفر
سوخت تمام نیروگاهها سال آینده از گاز تامین می شود

تهران - ایرنا - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: طبق هماهنگی سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت نفت، از سال آینده ١٠٠ درصد نیروگاهها از سوخت گاز استفاده خواهند كرد كه فاكتور اصلی برای رسیدن به این هدف صرفه جویی در مصرف گاز بخش خانگی است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت نفت، سعید متصدی، افزود: با تدابیری كه امسال اتخاذ شده میزان مصرف مازوت در نیروگاهها كاهش یافته و بیشتر این مراكز از گاز استفاده می‌كنند، به طوری كه میزان مصرف گاز در نیروگاه ها، امسال در مدت مشابه سال گذشته از ٨٠ میلیون مترمكعب به حدود ١٠٠ تا ١١٠ میلیون مترمكعب افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: از ١٦٠ میلیون مترمكعب نیاز روزانه سوخت در نیروگاهها، ٤٠ میلیون متر مكعب مازوت و١٠ تا ١٥ میلیون مترمكعب با گازوئیل تامین می‌شود.

متصدی تصریح كرد: استفاده از مازوت نه‌تنها برای محیط زیست، بلكه برای صنایع نیز قابل قبول نیست، زیرا مصرف آن موجب افزایش گوگرد و آلودگی هوا، همچنین بالا رفتن استهلاك در نیروگاهها می‌شود كه مقرون به صرفه نیست.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یكی از مهمترین برنامه‌های این سازمان حذف سوختهای سنگین و آلاینده از نیروگاهها و صنایع است كه در این زمینه هماهنگی هایی را با وزارت نفت و نیرو داشته‌ایم، همچنین با هماهنگی كه با وزارت نفت انجام شده از سال آینده پیش بینی شده ١٠٠ درصد نیروگاهها از سوخت گاز استفاده كنند كه فاكتور اصلی برای رسیدن به این هدف صرفه جویی در مصارف خانگی است.

وی گفت: متاسفانه به علت برنامه‌ریزی ناصحیح در سالهای گذشته، امسال برای تامین گاز به عنوان سوخت برای نیروگاهها در زمستان با مشكل مواجه هستیم كه این مشكل سال آینده برطرف خواهد شد.

متصدی افزود: سازمان محیط زیست با سازمانهای مرتبط در زمینه فعالیت صنایع تدابیری را اتخاذ كرده كه زمستان امسال با كمترین میزان مصرف مازوت سپری شود، براین اساس از برخی صنایع خواسته شد تا میزان تولید خود را تا حد مقدور كاهش دهند و هم اینكه تعمیرات خود را در فصل زمستان انجام دهند تا میزان مصرف سوخت برای تولید كاهش یابد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح كرد: با تمام هماهنگی های انجام شده، سازمان محیط زیست به ادارات كل دستور داده تا با صنایعی كه مطابق با استانداردهای مورد نظر این سازمان فعالیت نمی‌كنند و موجب آلودگی می‌شوند، برخورد كند.

وی ادامه داد: مشكل عمده در تامین گاز مورد نیاز، مصرف بیش از حد این سوخت در بخش خانگی است، چرا كه در منازل از برخی لوازم گرمایشی مانند شومینه استفاده می‌كنند كه نسبت به میزان گازی كه مصرف می‌كنند راندمان بسیار پایینی دارد و بیشتر حرارت و سوخت هدر می‌رود و پرت می‌شود.

متصدی افزود: با محاسبات انجام شده ٩٠ تا ٩٥ درصد انرژی از طریق شومینه هدر می‌رود و راندمان آن بین ٥ تا ١٠ درصد است كه این موضوع موجب افزایش مصرف گاز در منابع خانگی می‌شود، در حالی كه اگر بین ١٠ تا ٢٠ درصد از مصارف خانگی كاهش یابد گاز تمام نیروگاههای كشور تامین خواهد شد و دیگر نیازی به مصرف مازوت و گازوئیل نیست.

به گفته وی در بخش خانگی روزانه حدود ٤٠٠ تا ٥٠٠ میلیون متر مكعب گاز مصرف می‌شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان این‌كه اولویت شركت ملی نفت و گاز تامین گاز منازل است، گفت: تامین سوخت نیروگاهها و صنایع به ترتیب در اولویتهای بعدی قرار دارد.

وی افزود: یكی از اصلی‌ترین راهها كه می‌تواند كمك كند تا سوخت نیروگاهها و صنایع در فصل سرد سال نیز با گاز تامین شود، صرفه جویی در بخش خانگی است.

اقتصام(1)9186**1558
۰ نفر