سفر منطقه اي رييس مجلس به عراق، سوريه و لبنان در راستاي مبارزه با تروريسم است

تهران-ايرنا- كارشناس مسايل سياسي و بين المللي گفت: سفر منطقه اي رييس مجلس شوراي اسلامي به عراق، سوريه و لبنان در راستاي گسترش روابط با اين كشورها و مبارزه با تروريسم است.

«مراد عنادي» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلماني ايرنا، با اشاره به اين كه سفر علي لاريجاني به كشورهاي سوريه و لبنان و عراق از زوايايي داراي اهميت است، اظهار داشت: ما در روزهاي اخير شاهد حضور رييس مجلس عراق و نخست وزير سوريه در تهران بوديم كه از اين منظر اين سفر مي تواند مبين اراده ايران براي گسترش مناسبات با اين كشورها باشد كه به نوعي در محور مقاومت قرار دارند.

وي افزود: نكته بعدي، موضوع همكاري هاي پارلماني براي مقابله با تهديد تروريسم در منطقه است؛ سوريه و عراق به طور مشخص و مستقيم و لبنان به صورت غير مستقيم درگير تروريسم هستند.

اين كارشناس مسائل بين المللي و سياسي افزود: قطعا رايزني هاي رييس مجلس ايران با همتايان خود و روساي جمهور اين كشورها مي تواند تقويت كننده همكاري هاي ايران با اين كشورها براي مقابله با خطر مشترك تروريسم باشد.

عنادي ادامه داد: حتي جمهوري اسلامي ايران به لبنان به طور مشخص پيشنهاد داده بود كه حاضر است به ارتش اين كشور كمك تسليحاتي كند و در اين راستا وزير دفاع لبنان سفري هم به ايران داشت كه به هر صورت اين اتفاق تا الان رخ نداده است و علت آن، فشاري است كه آمريكايي ها و برخي كشورهاي منطقه بر روي دولت لبنان دارند ولي به هر صورت، جمهوري اسلامي ايران حسن نيت خود را نشان داده است.

وي اظهار داشت: براي مقابله با تروريسم در سوريه و عراق، جمهوري اسلامي ايران همواره كمك هاي مشاوره اي داده و همواره در كنار اين كشورها با تروريست ها مبارزه كرده است.

اين كارشناس مسايل سياسي يكي ديگر از زواياي سفر لاريجاني را اقدامات رژيم صهيونيستي دانست و خاطر نشان كرد: سياست هايي مانند بحث دولت ملي يهود، گسترش ساخت و ساز شهرك هاي صيونيستي و ناآرامي هاي مسجد الاقصي كه نتانياهو در هفته هاي اخير دنبال كرده نيز مي تواند در اين ديدارها مورد بحث قرار گيرد و اين رايزني ها مي تواند وحدت و همگرايي را براي مقابله با توطئه هاي رژيم صهيونيستي افزايش دهد.

وي يكي ديگر از زواياي سفر لاريجاني را همكاري پارلماني كشورهاي اسلامي دانست و گفت: اين كشورها در اتحاديه مجالس كشورها عضويت دارند. جمهوري اسلامي ايران پايه گذار اين سازو كار بوده و اين ديپلماسي پارلماني مي تواند در كنار ديپلماسي رسمي كشور در عرصه سياست خارجي به بسط همكاري ايران و عراق و سوريه و لبنان كمك كند.

سيام**9121 /1449