۶ دی ۱۳۹۳، ۵:۰۹
کد خبر: 81439047
T T
۰ نفر
نماینده پارلمان انگلیس: لندن باید فلسطین را به عنوان كشوری مستقل به رسمیت بشناسد

لندن -ایرنا- ˈسعیده حسین وارثیˈ نماینده پارلمان انگلیس گفت: لندن باید در اقدامی یك جانبه، فلسطین را به عنوان كشوری مستقل به رسمیت بشناسد چرا كه دیپلماسی 'سكوت' در قبال رژیم صهیونسیتی موفق آمیز نبوده است.

به گزارش ایرنا، ˈسعیده حسین وارثیˈكه در تابستان گذشته دراعتراض به مواضع دولت دیوید كامرون در قبال تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه، از مقام دولتی اش استعفا داد، در گفت وگو با روزنامه ایندیپندنت، گفته است: 'سیاست نرمش و همدردی دولت انگلیس با اسرائیل جواب نمی دهد'.

وی در این مصاحبه، ضمن ابراز نگرانی از شهرك سازی های صورت گرفته در كرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی، این اقدام را مانعی در حصول توافق در منطقه بیان كرد و از دولت انگلیس خواست تا در پیام روشنی این اقدام رژیم اشغالگرقدس را محكوم كند.

نماینده مجلس لردهای انگلیس با بیان اینكه ' این مهاجران، اشغالگرانی غیرقانونی در سرزمین های غصبی هستند، افزود: 'این سیاست شهرك سازی عامدانه از سوی رژیم صهیونستی صورت می گیرد و به همین منظور ما بایستی فلسطین را به رسمیت بشناسیم و خطوط قرمزمان را مشخص نمائیم.'

وارثی گفت: 'ما باید بگوییم این [اقدام] غیر قانونی است؛ شهرك نشین ها ، اشغالگرانی غیرقانونی در سرزمین هایی هستند كه به صورت غیرقانونی اشغال شده است و باید از این مناطق، بیرون رانده شوند. '

این نماینده پارلمان انگلیس كه اخیرا سفر چهار روزه ای را به كرانه باختری رود اردن داشته است، هشدار داد: 'این شهرك سازی ها بیانگر بن بست راه حل [به رسمیت شناختن] دو كشور، می باشد كه اگر امروز در این رابطه تصمیمی گرفته نشود، در آینده نیز امكان پذیر نخواهد بود'.

وی با اشاره به سیاست دوگانه دولت انگلیس در قبال مساله فلسطین گفت: 'لندن مدعی حمایت از گزینه تشكیل دو كشور مستقل است اما عملا فقط اسرائیل را به رسمیت می شناسد.'

این نماینده پارلمان انگلیس گفت: این موضوع ساده ای است؛ زمانی كه ما در كشورمان اجازه نمی دهیم فلسطین را به رسمیت بشناسیم، چطور از رژیم صهیونیستی می خواهیم كه آن را به رسمیت بشناسد.

وی تصریح كرد: 'حق برخورداری از سرزمین، هدیه ای نیست كه ما بدهیم؛ بلكه این حق فلسطینی ها است كه از آن برخوردار باشند' .

ˈسعیده حسین وارثیˈ اولین زن مسلمان عضو كابینه انگلیس، اواسط مرداد ماه گذشته (ماه مارس ) در اعتراض به سیاست های دولت این كشور در قبال بحران غزه، از سمتش استعفا كرد.

وارثی كه در سال 2010 میلادی به عنوان وزیر مشاور وارد كابینه دیوید كامرون نخست وزیر انگلیس شد، در سال 2012 میلادی هم به عنوان وزیر مشاور دردستگاه سیاست خارجی و نیز وزیر مشاور در امور مذهب و اجتماعات، انتخاب شد.

وارثی در نامه استعفایش به دیوید كامرون نخست وزیر این كشور نوشته بود: رهیافت و سیاست های لندن در جریان بحران اخیرغزه از لحاظ اخلاقی قابل دفاع نبوده و در راستای منافع ملی انگلیس نیز نیست.

وی در این نامه كه در صندوق توئیتری اش قرار داده بود، هشدار داد : سیاست های لندن در قبال غزه در طولانی مدت دارای آثار مخربی بر روی اعتبار و شهرت بین المللی و داخلی انگلیس خواهد گذاشت.

برخلاف نظر دولت انگلیس، نمایندگان مجلس عوام در بیست و دوم مهرماه گذشته، در یك رای گیری تاریخی هر چند نمادین، كشور فلسطین را به رسمیت شناختند.

سخنگوی دولت انگلیس در واكنش به نظر مجلس عوام اعلام كرد: موضع دولت كاملا واضح و مشخص است و رای نمایندگان پارلمان انگلیس در موضع رسمی دولت تغییر فوری ایجاد نخواهد كرد.

بدنبال حملات ددمنشانه اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه در تابستان گذشته، انگلیس بارها شاهد تظاهرات گسترده مردم این كشور علیه این رژیم متجاوز بود.

اروپام** 5** 1552