دكتر 'محسن تفقدی' روز یكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این مراكز شامل 'مركز رشد دارویی' و مركز رشد فناوری سلامت' دانشگاه علوم پزشكی مشهد 29 شركت را زیر پوشش دارند.
وی گفت: حركت به سوی تاسیس شركتهای دانش بنیان برای تولید محصولات پزشكی از فعالیتهای دانشگاه علوم پزشكی مشهد است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: در همین راستا تاكنون 26 مجوز تشكیل شركت دانش بنیان در این دانشگاه صادر شده است.
'مركز رشد' سازمانی حمایتی تحت مدیریت متخصصین حرفه ای است كه با ارائه خدمات حمایتی از ایجاد و توسعه حرفه های جدید توسط كارآفرینان در قالب واحدهای نوپا در زمینه های مختلف فناوری با اهداف اقتصادی مبتنی بر دانش و فن پشتیبانی میكند. مراكز رشد فناوری با هدف تجمیع توانایی پژوهشی و اطلاعاتی دانشگاهها، صنایع و شركتهای دولتی و خصوصی به منظور تجاری سازی نتایج تحقیقات طراحی و تاسیس شدهاند تا به توسعه سریع فناوری كمك كنند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد همچنین از تخصیص هفت میلیارد ریال وام برای تولید محصولات پزشكی در مراكز رشد زیر پوشش این دانشگاه خبر داد.
دكتر تفقدی 'نانوداروی سینا كوركومین، نانوداروی سینادوكسوزم، سیناآمفولیش برای سالك و فرمولاسیون شیاف واژینال' را از جمله محصولات تولید شده در مراكز رشد دانشگاه علوم پزشكی مشهد برشمرد.
وی در ادامه همچنین از تحقیقات مربوط به 'سالك' به عنوان یكی از اولویتهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد یاد و بیان كرد: استان خراسان رضوی یكی از كانونهای مهم سالك در سطح كشور است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد بررسی در مورد بیماری 'اچ.تی.ال.وی.وان' را از دیگر اولویتهای پژوهشی این دانشگاه ذكر و بیان كرد: به این منظور یك میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
وی گفت: HTLV1 یك بیماری ویروسی است كه معمولا از طریق خون و مخاط به انسان انتقال می یابد و گرچه 'فراگیر' نیست اما بیماری بومی خراسان محسوب می شود.
دكتر تفقدی افزود: كشورهای ایران و ژاپن دو كانون بیماری 'اچ.تی.ال.وی.وان' در جهان به شمار می روند و كانون اصلی آن در كشور ما نیز استانهای خراسان رضوی و خراسان جنوبی هستند لذا ستادی به همین منظور در دانشگاه علوم پزشكی مشهد تشكیل شده است.
وی در ادامه 'اعتیاد به مواد مخدر، تجویز و مصرف منطقی داروها و بیماریهای قلبی و عروقی' را از دیگر اولویتهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد در سال جاری برشمرد.
وی همچنین گفت: كمبود اعتبارات پژوهشی یكی از بزرگترین دغدغه ها است و این موضوع متولیان پژوهش را در كل كشور نگران كرده است.
دكتر تفقدی افزود: هم اكنون اعتبارات پژوهشی حدود نیم درصد تولید ناخالص ملی را شامل می شود و این در حالی است كه قرار بود هر سال نیم درصد به بودجه پژوهشی اضافه شود اما در طول چهار سال گذشته این امر محقق نشده است.
وی گفت: امسال هفت دهم درصد از كل اعتبارات دانشگاه علوم پزشكی مشهد به میزان 70 میلیارد ریال به حوزه پژوهش اختصاص یافته كه 20 میلیارد ریال از این میزان صرف حقوق كاركنان می شود.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد همچنین از برنامه جشنواره تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه در روز 11 دی ماه خبر و ادامه داد: در این جشنواره 50 نفر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشكی مشهد در تمامی حوزه ها مورد تقدیر قرار می گیرند.
7487/660
مشهد - ایرنا - معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: به منظور حمایت از پروژه های فناورانه و تولید محصولات، دو مركز رشد در این دانشگاه فعالیت دارند.