يكي از معروفترين زمين هاي خاكي ورزش ايران ،زمين دولاب تهران بود كه بسياري از ورزشكاران دهه 40تا 70فوتبال ايران در اين زمين رشد كردند.
يكي از اين فوتباليست ها علي پروين بود كه هميشه آغاز فوتبال خود را از اين زمين خاكي مي دانست و علي جباري ستاره جادويي فوتبال ايران ،ايرج دانايي فرد ،حسن روشن و بازيكنان ديگر از اين زمين خاكي ، در فوتبال نامدار شدند.
اما از زمين هاي خاكي مشهور ورزش ايران كه هرگز از آن ياد نشد ،زمين خاكي شلمزار بود كه در آن چند بار ركورد جهاني پرتاب ديسك جا به جا شد.
شلمزار شهري كوچك در چهارمحال و بختياري،مدعياني را راهي مسابقات بين المللي كرد، كه مثل هيچ كدامشان مانند فوتباليست ها حقوق و دستمزد ميلياردي و ميليوني نگرفتند.
زمين خاكي كوچك شلمزار چهارمحال و بختياري در پرتاب ديسك سه برادر را با سه ركورد در سه دوره مختلف معرفي كرد كه اگر از اين سه برادر در سطح فوتباليست ها حمايت ،مي شد حالا هر سه نفر مدال طلاي المپيك ها را بي برو و برگردد در حافظه ورزش كشور اندوخته بودند.
از اين زمين خاكي شلمزار ، ورزشكاراني بروز و ظهور كردند كه هر كدام در تاريخ ثبت ركوردهاي دووميداني ايران اثر گذار بودند.
شلمزار در چهارمحال و بختياري به دليل كسب مدال هاي پرتاب ديسك از سوي ورزشكاران اين استان اكنون در جدول رده بندي (رنكينگ)فدراسيون جهاني دووميداني از ارزش و اعتبار بالايي برخوردار است.
برادران عباس ،محمد و محمود (ميلاد)صميمي موفق ترين ورزشكاران ايران در آسيا از نظر كيفيت دريافت مدال مي باشند و در دو دوره از بازي هاي آسيايي در بوسان كره و گوانجو چين ، اين برادران ،براي ايران مدال كسب كرده اند.
ركورد آسيايي پرتاب ديسك از سوي ورزشكاران شهر شلمزار شش بار در زمين خاكي اين شهر در چهارمحال و بختياري جا به جا شده است.
اين ركوردها در ماده پرتاب ديسك در رده سني جوانان، نوجوانان و بزرگسالان به ثبت مي رسد.
ركود جهاني پرتاب ديسك پيش از اين 66متر بود، كه اين ورزشكاران شلمزاري موفق به كسب ركورد 69متر و 30سانتيمتر در تمرينات شدند اما چون اين ركورد ها در زمين خاكي به دست آمده بودند ،ثبت جهاني نشد.
با كسب اين حد نصاب ركورد جهاني، ورزشكاران چهارمحال و بختياري نشان دادند كه شلمزار قطب واقعي پرتاب ديسك در ايران است.
اين ركورد جهاني در پيست غير استاندارد و زمين هاي خاكي شهر شلمزار كسب شد،كه اگر در پيست استاندارد ثبت شده بود براي هميشه اين ركورد دست نيافتني مي شد.
جوانان و نوجونان از همين پيست خاكي شلمزار خود را به ورزش دووميداني ايران و آسيا معرفي كرده اند و حالا ديگر قرار است اين زمين خاكي براي هميشه به خاطره ها سپرده شود و يك سايت تخصصي پرتاب ديسك در اين استان احداث شود.
هر كدام از روساي فدراسيون هاي دووميداني به چهارمحال و بختياري آمدند،قول داده بودند كه شهر شلمزار را با احداث يك پيست استاندارد به قطب اصلي پرتاب ديسك ايران تبديل كنند اما هزار وعده خوبي يكي به ثمر ننشست.
تا اين كه دولت يازدهم تمام توان خود را در حوزه ورزش به كار گرفت تا در شهري مانند شلمزار پس از دهه ها چشم انتظاري ركورد دارن،اين شهر صاحب يك زمين اختصاصي پرتاب شود.
علي شيريان، محمد صميمي ،محمود صميمي ، محمود حمزه ، محمد شيريان، عباس صميمي و داريوش صميمي در رده هاي مختلف تيم هاي ملي دووميداني در رشته پرتاب ديسك هر از گاهي در زمين خاكي شلمزار فعاليت كردند.
محمد صميمي نيز با ركورد 64/35متر و محمود صميمي با ركورد 64/15در رنكينگ تاپ چهاردهم و پانزدهم جهاني جاي دارند.
اين شهر يكي از شهرهاي مهم ايران در پرورش قهرمانان رشته پرتاب ديسك است و وجود پرتاب گران ديسك در شهر شلمزار اين شهر را به عنوان مهد قهرمان پروري تبديل كرده است و سرمايه گذاري و فراهم كردن زير ساخت رشته پرتاب ديسك در اين شهر ضروري است.
مديركل ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري پس از سالهاي چشم انتظاري از احداث پيست ديسك شلمزار خبر داد و گفت: پس از سالها، بخشي از زمين پرتاب ديسك شلمزار عملياتي شد و پرتاب گران صاحب زمين اختصاصي شدند.
'عبدالرحمان قاسمي ' روز سه شنبه در گفت وگو با ايرنا افزود:
با تخصيص 900 ميليون ريال، ورزشكاران پرتاب ديسك شلمزار صاحب زمين اختصاصي شدند.
وي گفت:عمليات احداث پيست و حصاركشي زمين اختصاصي پرتاب ديسك شلمزار از تيرماه امسال آغاز شد و دو دهه انتظار ورزشكاران اين استان براي زمين پرتاب ديسك محقق شد.
قاسمي اظهاركرد: شلمزار به عنوان قطب پرورش قهرمانان دووميداني كشور فاقد زمين ويژه پرتاپ بود بر همين اساس سايت پرتاپ در مركز شهرستان كيار با زير بناي هفت هزار و 800 متر مربع احداث شده است.
به گزارش ايرنا، از زمين هاي خاكي چهارمحال و بختياري در يك دهه اخير عباس صميمي،سجاد مرادي ، محمد ارزنده ، روح الله عسگري ، روح الله اماني ، محمد صميمي ، محمود صميمي و محمد شيريان بر بلنداي قهرماني آسيا ايستادند.
گزارش از محمود رييسي
7359
شهركرد-ايرنا- بيست و سي نفر از اين فوتباليست ها كه ادعا دارند در زمين خاكي فوتبال را آغاز كردند،هرگز پايشان به مسابقات الميپك نرسيده است.