به گزارش ايرنا به نقل از سنا، فردين آقابزرگي افزود: حركت بورس و فرابورس شاخصي از اقتصاد كلان است. بورس نسبت به تصميماتي از قبيل سياست هاي پولي، تعيين نرخ سود سپرده (افزايش يا كاهش سود سپرده)، محاسبات ارز حاصل از صادرات و تعيين نرخ ارز در بودجه واكنش نشان مي دهد زيرا متأثر از همين عوامل است.
مديرعامل كارگزاري سهام انديشه برتر گفت: سود شركت ها متأثر از عوامل داخلي و خارجي و تصميمات اقتصادي كلان كشور است. به عنوان مثال اگر در بودجه نرخ ارز را 2850 تومان تعيين كرده باشند اما در پيش بيني يك شركتي 2650 تومان در نظر گرفته شده باشد، وضعيت شركت صادراتي از اين افزايش قيمت ارز دولتي متأثر مي شود و تعديل درآمد خواهد داشت و بالعكس اگر بر مبناي 2650 تومان خريد مواد اوليه اش را محاسبه كرده باشد از اين افزايش قيمت نرخ رسمي ارز متأثر شده و هزينه هايش افزايش پيدا مي كند در نتيجه سودش كاهش مي يابد.
وي به واكنش بورس به مسائل غيراقتصادي اشاره كرد و اظهار داشت: در كنار مسايل اقتصادي، موضوعات بين المللي، سياست خارجي، قيمت هاي جهاني مواد اوليه از نفت و فلزات گرفته تا خوراك پتروشيمي ها مي تواند حاشيه سود شركت ها را متأثر كند.
اين كارشناس بازار سرمايه به بيان جايگاه دولت در حمايت از بورس پرداخت و گفت: عمدتاً دولت ركن اصلي را در تعيين سياست هاي كلان اقتصادي و سياسي دارد به عبارتي اينگونه مي شود نتيجه گرفت كه تصميم گيري اقتصادي و پولي مالي دولت، بورس را متأثر مي كند.
مديرعامل كارگزاري سهام انديشه برتر در خصوص صنايع پيشروي بازار در شرايط فعلي بازار گفت: صنايعي پيشرو خواهند بود كه اقتصاد جهاني و تصميماتي كه در حال حاضر و آينده در مسائل كلان اقتصاد داخلي گرفته مي شود سوددهي اين صنايع را نه تنها به حاشيه نبرد بلكه باعث عايدي بيشتر براي آنها شود.
آقابزرگي دراين باره با تأكيد بر لزوم ثبات در سياست ها و تصميمات كلان اقتصادي گفت: البته از آنجا كه در برخي تصميمات مانند نرخ سود سپرده ها، تعيين قيمت خوراك محصولات و عوارض و ماليات ها هر از گاهي تغييراتي حاصل مي شود، در يك بازه زماني كوتاه مدت نمي شود قاطع پيش بيني كرد كه كدام صنعت پيشرو است و پيشرو مي ماند چون گاه حتي در يك دوره ميان مدت هم تصميمات تغيير دارند.
اين كارشناس بازار سرمايه افزود: علاوه بر مسائل داخلي و حتي مسائل عمومي خارجي مانند مذاكرات سياسي ايران با كشورهاي 1+5 حتي شكل رابطه ساير كشورها با يكديگر مثل رابطه امريكا و روسيه به عنوان رابطه بين قدرت هاي جهاني مي تواند بازار سهام ما را متأثر كند اما با همه اين احوال كه عوامل قابل پيش بيني دقيقي وجود ندارد، اما نتيجه و برآيند كلي اين است كه قيمت هاي فعلي با توجه به اصلاح قيمتي كه طي اين مدت صورت گرفته به نقطه اي رسيده كه ريسك شديدي در انتظار هيچ كسي نيست.
آقابزرگي بازدهي بلند مدت بورس را در مقايسه با ساير بازارهاي رقيب، بي رقيب خواند و گفت: تجربه نشان مي دهد سهامداراني كه با نگاه بلندمدت سرمايه گذاري كردند بيشترين بازدهي را نسبت به بازارهاي رقيب مانند ارز و سكه و حتي مسكن كسب كرده اند.
اين كارشناس بازار سرمايه با اشاره به اهميت كاهش نرخ سود بانكي گفت: يكي از عوامل موثر در بي رغبتي به بازار سرمايه كسب بازدهي بدون ريسك از طريق بانك ها بود كه آثار منفي خودش را در بازار گذاشت.
وي به نقش حقوقي ها در شرايط فعلي پرداخت و گفت: حقوقي ها نقش موثري در حمايت از بازار دارند، سرمايه در اختيار آنها متمركز است و اين شركت ها اگر در اين گونه مواقع ورود و خروچ پيدا نكنند و سياست نگه داشت را پيشه كنند خيال سهامدار خرد را راحت مي كنند.
اقتصام(1)9141**1558
مديرعامل كارگزاري سهام انديشه برتر
بورس نيازمند ثبات سياست هاي كلان اقتصادي است/ سهام داران حقوقي نقش موثري در حمايت از بازار دارند
۱۲ دی ۱۳۹۳، ۱۴:۳۷
کد خبر:
81447930
تهران - ايرنا - مديرعامل كارگزاري سهام انديشه برتر گفت: رشد يا افت ناگهاني بازار به بي ثباتي در تصميمات برمي گردد اما با توجه به سياست هاي پولي مالي كه دولت در پيش گرفته و انضباط مالي كه در بودجه مشهود است، وضعيت؛ متعادل و با ثبات است لذا پيش بيني نزديك به واقع مي تواند اين باشد كه شايد بورس در كوتاه مدت رشدي چشمگير نداشته باشد اما كاهش بيش از اين محتمل نيست.