به گفته این مقامات، با ثبت علائم جدید این بیماری زمان آن رسیده است كه اقدامات جدی برای كنترل این بیماری صورت گیرد.
براساس این گزارش ،رشد سریع بیماری آنفلوآنزای خوكی به حدی رسیده است كه درایالت اندراپرادش هند براثر این بیماری 22 نفر جان باختند.
به نظر می رسد با توجه به هزینه های بالای درمان و وجود بیش از 300 میلیون نفر از جمعیت زیر خط فقر در این كشور كه كمتر از یك دلار در روز درآمد دارند بر تعداد افراد فوت شده ناشی ازاین بیماری افزایش یابد.
این ویروس اولین بار در سال 1918 میلادی در آمریكا شناخته شد و پس از یك دوره طولانی در آوریل 2009 دوباره این بیماری به نام انفلوآنزای نوع A یا خوكی با شكل، قدرت و توانایی بیماری زایی متفاوت از گذشته در ایالات كالیفرنیای جنوبی از كشور آمریكا گزارش شد و پس از آن در كشورهای مكزیك، كانادا و اروپا مشاهده شد.
اگرچه این بیماری آنفلوآنزای خوكی نام گرفته ولی به معنای آن نیست كه از خوك به انسان انتقال می یابد بلكه در آزمایشهای به عمل آمده مشخص شد كه تعدادی از ویروس های مشخص شده آن شبیه ژن های آنفلوآنزای ویروسی در خوك های شمال امریكا است .
قدرت بیماری زایی این ویروس سه برابر ویروس آنفلوآنزای معمولی بوده و بیشترین شیوع آن در فصل سرد از انسان به انسان منتقل می شود.
تب، سرفه، گلو درد، سردرد، لرز، كوفتگی عضلانی و در برخی از افراد اسهال و استفراغ از علائم آنفلوآنزای نوع آ (N1H1 )است .
دوره انتقال این بیماری از یك تا هفت روز بعد از آغاز علائم بیماری و با داشتن تماس نزدیك صورت می گیرد.
معمولا قسمت فوقانی سیستم تنفسی را درگیر می كند و تنها در یك تا دو درصد می تواند منجر به مرگ شود .
شبكه خبری زی نیوز هند جمعه شب اعلام كرد بدنبال شیوع بیماری آنفلوانزای خوكی (N1H1 ) و مرگ 80 نفر باید هرچه زودتر اقدامات بهداشتی و درمانی سرعت گیرد.
دكتر 'كی نارسیمولو' رئیس نظارت بر كنترل بیماری آنفولانزای خوكی در هند گفت:اكنون با ثبت موارد بیشتری از افراد مبتلا به این بیماری زمان آن رسیده است كه اقدامات جدی برای كنترل این بیماری انجام شود.
همچنین در هفته گذشته در دهلی نو پایتخت هند نیز 12 نفر فرد مبتلا به این بیماری در بیمارستان های این شهر بستری شدند.
با توجه به اطلاعات منتشر شده توسط وزارت بهداشت هند در یك سال گذشته 35 نفر مبتلا به بیماری آنفلوآنزای خوكی در دهلی نو درمان شده اند.
پیش از این وزارت بهداشت هند به مردم این كشور اطمینان داده بود كه اقدامات لازم برای كنترل این بیماری در حال انجام است و جای نگرانی نیست .
تاكنون 17 بیمارستان در دهلی نو برای پذیرش بیماران مبتلا به این بیماری تجهیز شده اند .
بیماری آنفلوآنزای خوكی معمولا در فصل زمستان شیوع پیدا می كند و از نشانه های ان گلو درد ، بدن درد و مشكلات تنفسی است.
روشهای پیشگیری عمومی این بیماری شستن دست ها با آب و صابون ، پرهیز از حضور در مناطق شلوغ و غیر بهداشتی و پوشاندن دهان و بینی با استفاده از ماسك است.
*آساق*2*267*1600/1547
دهلی نو- ایرنا- مقامات بهداشتی هند اعلام كردند :بدنبال شیوع بیماری آنفلوآنزای خوكی ( H1N1) در هندوستان تاكنون بیش از 80 نفر از مردم این كشور جان خود را از دست داده اند.