خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي روز شنبه با ارسال نمابري به خبرگزاري جمهوري اسلامي در مشهد به نقل از «حسن حسيني» اعلام كرد: مصادره واحدهاي صنعتي بدهكار مغاير با سياستهاي اشتغالزايي دولت و حمايت از توليد است.
وي بدون اشاره به هرگونه آمار و اطلاعاتي در اين زمينه، گفت: مصادره واحدهاي صنعتي بدهكار در كشور به بهانه بدهي بانكي يا مالياتي و يا پلمپ انبار آنها، راهكار منطقي نيست.
رييس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي همچنين با قدرداني از تلاشهاي ارزنده دولت تدبير و اميد براي رفع موانع توليد افزود: هم اكنون علت بسياري از مشكلات ايجاد شده در برخي از واحدهاي صنعتي مربوط به ضعف مديريت و يا مسائل داخلي واحدها نيست و توليدكنندگان در ايجاد آن نقشي نداشته اند.
وي همچنين خواستار كاهش نرخ سود تسهيلات اعطايي به صنعتگران براي رونق توليد ملي شد و گفت: خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي به عنوان فراگيرترين تشكل توليدكنندگان استان نرخهاي فعلي را به نفع توليد، اشتغال آفريني و اقتصاد ملي نمي داند.
حسيني ادامه داد: توليدكنندگان براين باورند همانطور كه نرخ سود سپرده هاي مردم در چند روز اخير مديريت شد و ارقام كاهش يافت، نرخ سود تسهيلات به ويژه تسهيلات اعطايي به كارآفرينان نيز بايد كاهش يابد.
وي افزود: صنعتگران خراساني با استقبال از تصميمات اخير بانك مركزي به منظور مديريت و حذف رقابت ناسالم بانكها براي اعطاي سود به سپرده ها، خواستار كاهش نرخ سود تسهيلات اعطايي به صنعتگران به منظور رونق توليد ملي هستند.
رييس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي افزود: از سوي ديگر نرخ سود دريافتي بانكها از كارآفرينان ايراني چندين برابر توليدكنندگان خارجي است كه اين موضوع علاوه بر جلوگيري از توسعه صنعت منجر به افزايش قيمت تمام شده و كاهش قدرت رقابت كالاهاي ايراني با مشابه خارجي مي شود.
شش هزار و 70 واحد صنعتي داراي پروانه بهره برداري با ايجاد 195هزار اشتغال و سرمايه گذاري ثابت 94 هزار ميليارد ريال در خراسان رضوي مشغول فعاليت هستند.
حدود چهار هزار و 760 طرح نيمه تمام صنعتي نيز در اين استان وجود دارد كه با اجرايي شدن آنها 137 هزار شغل و 243 هزار و 786 ميليارد ريال سرمايه گذاري به بخش صنعت خراسان رضوي افزوده مي شود.
در بخش فولاد 39 واحد توليد فولاد در خراسان رضوي در حال بهره برداري و يا ساخت است. سهم خراسان رضوي از كل ارزش افزوده در كشور بدون محاسبه نفت و گاز 6،6 درصد و با محاسبه آن كمتر از 5،5 درصد است.
همچنين اين استان از لحاظ تعداد معادن در كشور رتبه سوم را دارد. 658 معدن فعال داراي پروانه بهره برداري و 71 معدن متروكه در خراسان رضوي وجود دارد كه ذخيره قطعي آنها نزديك به سه ميليارد تن و ظرفيت اسمي استخراج آنها 26.4 ميليون تن در سال است.
حجم سرمايه گذاري دو هزار و 700 ميليارد ريال در اين معادن براي هشت هزار نفر اشتغال ايجاد كرده است.
در بخش بازرگاني نيز طي هشت ماهه امسال 15 ميليون و 191 هزار تن كالا به ارزش يك ميليارد و 173 ميليون دلار از گمركات و بازارچه هاي مرزي خراسان رضوي به ترتيب حجم آنها به كشورهاي افغانستان، تركمنستان، تاجيكستان و امارات متحده عربي صادر شد.
كالاهاي عمده صادراتي شامل زعفران، سيب زميني، رب گوجه فرنگي، شيريني و شكلات سفيد است.
همچنين در اين مدت 615 هزار تن كالا به ارزش 363 ميليون دلار از گمركات و بازارچه هاي مرزي خراسان رضوي به ترتيب حجم آنها از كشورهاي قزاقستان، امارات متحده عربي، ازبكستان و پاكستان به خراسان رضوي وارد شد.
كالاهاي عمده وارداتي نيز شامل دانه گندم سخت، پنبه، برنج نيمه سفيد شده، جو و ساير غلات به صورت دانه به جز گندم دامي بود.
همچنين در اين مدت 587 هزار تن ترانزيت داخلي و دو هزار و 670 تن ترانزيت خارجي در خراسان رضوي محاسبه شد.
30 درصد صادرات ايران به افغانستان و 50 درصد صادرات آن به آسياي ميانه مربوط به خراسان رضوي است و عمده بازرگانان ايراني فعال در آن كشورها نيز خراساني هستند.
7487/660 / 1539
صنعتگران خراسان رضوي
واحدهاي توليدي بدهكارتوسط بانكها مصادره نشوند
۱۳ دی ۱۳۹۳، ۱۹:۴۷
کد خبر:
81449509
مشهد - ايرنا - رييس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: صنعتگران خراسان رضوي خواستار جلوگيري از مصادره واحدهاي توليدي بدهكار از سوي بانكها هستند.