۱۵ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۳۵
کد خبر: 81451921
T T
۰ نفر
ايت الله مكارم شيرازي:خودكفايي در همه بخش ها بويژه كشاورزي ضروري است

قم - ايرنا - آيت الله ناصر مكارم شيرازي از مراجع تقليد گفت: در شرايط فعلي هر ملتي نيازمند بيگانه باشد مجبور است به آنها امتياز بدهد، بايد در تمام قسمت‌ها به ويژه كشاورزي به خود كفايي برسيم.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از پايگاه اطلاع رساني آيت الله مكارم شيرازي، اين مرجع تقليد در ديدار جمعي از مسولان حوزه‌هاي نمايندگي ولي فقيه در جهاد كشاورزي با وي افزود: شما بايد همه مسوولان به ويژه وزارتخانه‌ها را متوجه مسووليت سنگين انان كنيد و كاري كنيد كه ما در تمام قسمت‌ها به ويژه كشاورزي كه آمادگي كامل داريم روي پاي خود بايستيم و آبرويي براي اسلام و مسلمانان شود و بگويند كه جمهوري اسللامي ايران چنين خدمتي كرد.

وي در ادامه گفت: دنيا ابزاري براي رسيدن به آخرت آباد است، از اين ‌رو بايد تمام مسائل مربوط به زندگي بشر از نظر مادي را تحت نظر داشته باشيم تا بتوان به وسيله آن جنبه‌هاي معنوي را اداره كرد؛ در فقه اسلام، براي تمام مسائل مربوط به زندگي بشر دستور آمده است، حتي براي مسائلي كه ظاهرا كوچك هستند دستور داريم، در حالي كه در قوانين بشري نسبت به اين موضوع اشاراتي نشده است.

آيت الله مكارم شيرازي با بيان اين ‌كه قرآن قانون اساسي زندگي بشر است، اظهار داشت: قرآن حتي در باره نشستن فرد در مجلس و طريقه صحبت كردن بانوان نيز مطالبي را گفته است و اين نشان مي‌دهد كه اسلام تمام مسائل كلي و جزئي را در نظر گرفته است؛ آيا مي‌شود كه چنين آييني در باره مسائل مربوط به كشاورزي دستور جامعي نداشته باشد.؟

وي ادامه داد: روايات زيادي در باره مسائل كشاورزي است؛ در روايت آمده كه ثواب كاشت درخت در نامه اعمال افراد نوشته مي‌شود، اميرمومنان(ع) نيز خود به كشاورزي، آبياري زمين و كاشت درخت مي‌پرداختند و اين‌ها همه براي ما درس است.

آيت الله مكارم شيرازي گفت: آب و زمين فراوان داريم ولي مديريت كامل نداريم، ‌اگر مديريت صحيح شود در مسائل كشاورزي به هيچ كس نيازي نخواهيم داشت و مي‌توانيم حتي در بخش‌هاي مختلف صادر كننده باشيم، كشور ما چهار فصل است كه در طول سال در نقاط مختلف آن محصول وجود دارد.

اين مرجع تقليد با تاكيد بر اين‌‌ كه امروزه كشاورزي سنتي جواب نمي‌دهد و بايد به مكانيزه تبديل كرد، اظهار داشت: شما آقايان نيز بايد كشاوران را متوجه كنيد كه اين كار عبادتي است كه انجام مي ‌دهند، يكي از بهترين عبادت مسائل مربوط به كشاورزي است، بايد به اين افراد توجه داد كه آلوده احتكار نشوند، حقوق همسايه‌هاي خود را ضايع نكنند و سر موقع به وعده‌هاي خود عمل كنند، اگر اين‌ها رعايت شود همه چيز درست مي‌ شود.

آيت الله مكارم شيرازي تاكيد كرد: تفاوت ما با دنياي امروز اين است كه تمام مسائل مادي كه ما داريم در كنار آنها مسائل اخلاقي است، يعني تجارت،‌ قضاوت، زارعت و ديگر مسائل ما بدون اخلاق نيست، تمام احكام دنياي مادي ما با احكام اخلاقي آميخته است و بي قيد و شرط نيست، ‌در عين اين‌ كه مي ‌گوييم تجارت آزاد، در كنار آن مسائل اخلاقي را نيز بيان مي‌ كنيم.

وي گفت: شما آقايان نيز حافظ اين مسائل اخلاقي هستيد كه آن را تضمين و اداره مي ‌كنيد؛ وقتي مي ‌گوييم جمهوري اسلامي يعني جمهوريت با اسلام آميخته شده است، تمام وزارتخانه و شوون با اسلام آميخته ‌اند و چه ابتكار خوبي است كه در تمام وزارتخانه ‌ها گروهي از روحانيان به مسائل اخلاقي نظارت كرده و مسائل فرهنگي را پاسداري مي ‌كنند، اين ابتكار خوبي است كه اسلاميت جمهوريت را در تمام بخش‌ها تضمين مي‌كند.

وي اضافه كرد: به بركت نظام جمهوري اسلامي اين اختيار به ما داده شده است كه اين‌ گونه باشد، در حالي كه در سابق مشاوران آمريكايي‌ در وزارتخانه‌هاي مختلف ناظر بودند و با منافع خودشان همه چيز را مي‌ آميختند و اكنون روحانيان در مراكز حساس، دانشگاه ها و وزارتخانه‌ها هستند، اين از بركات جمهوري اسلامي است، حالا بايد كاري كرد كه ما در تمام زمينه‌ها در مسير اسلام حركت كنيم و خودكفا شويم.

وي خاطرنشان كرد: قوانين اسلام جوابگوي تمام نيازها در تمام زمان‌ها و مكان‌ها است؛ شما بايد اين جوابگو بودن اسلام را منعكس كنيد، در روايتي از پيامبر(ص) آمده 'ايمان هفتاد و چند باب دارد، افضل آن شهادت به توحيد و وحدانيت است و كوچك ‌ترينش اين است كه اگر در جاده‌اي سنگي يا چيز مزاحمي افتاده با پاي خود كنار بزنيد مبادا رهگذري آسيب ببيند'، اين جامعيت اسلام را نشان مي‌دهد. ك/1

553 / 605
۰ نفر