۱۵ دی ۱۳۹۳، ۱۶:۳۹
کد خبر: 81452292
T T
۰ نفر
وزارت بهداشت:افزايش نرخ باروري مهمترين برنامه هاي تحولي دولت است

زاهدان- ايرنا- مدير كل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: افزايش نرخ باروري كلي كشور به 1/2 درصد، از برنامه هاي تحولي دولت است.

به گزارش ايرنا، 'محمد اسماعيل مطلق' روز دوشنبه در همايش تبيين سياست هاي كلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و كودك در راستاي ارتقا نرخ باروري در زاهدان، افزود: هم اينك نرخ باروري كشور 8/1 است.

وي، افزود: جمعيت شناسان و كارشناسان بهداشت جهاني اعلام كردند وقتي ميزان باروري جمعيت يك كشور زير دو باشد يك تهديد براي آن جامعه به شمار مي آيد به همين سبب يكي از اولويت هاي اصلي وزارت بهداشت افزايش نرخ باروري كشور به 1/2 درصد است.

وي ادامه داد: عوامل مختلفي در اين زمينه دخيل هستند كه از آن جمله مي توان به مرگ و مير مادران، افزايش طلاق، بالا رفتن سن ازدواج، تك فرزندي در خانواده ها و انجام بارداري پر خطر در سنين زير 18 سال و بالاي 35 سال و فرزندآوري زوجين بعد از پنج تا شش سال بعد از ازدواج اشاره كرد.

مدير كل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به بخشي از سياستهاي كلي جمهوري اسلامي در مورد جمعيت گفت: ارتقا پويايي، بالندگي و جواني جمعيت با افزايش نرخ باروري به بيش از سطح جانشيني، رفع موانع ازدواج، تسهيل و ترويج تشكيل خانواده و افزايش فرزند، كاهش سن ازدواج و حمايت از زوج هاي جوان و توانمندسازي آنان در تامين هزينه هاي زندگي و تربيت نسل صالح و كار آمد از جمله اين سياست ها است.

مطلق تصريح كرد: وزارت بهداشت و درمان در راستاي سياست هاي كلي مقام معظم رهبري و تاكيد رييس جمهوري، امسال 50 ميليارد تومان اعتبار را براي افزايش نرخ باروري با تشكيل كميته هاي استاني افزايش ازدواج و كاهش طلاق در نظر گرفته و در اين زمينه تاكنون 20 ميليارد تومان اعتبار به استان هاي كشور اختصاص داده و 30 ميليارد تومان ديگر آن در حال برنامه ريزي است.

وي با بيان اينكه هم اكنون سه ميليون زوج نابارور وجود دارد كه رفع مشكل آنان به افزايش باروري كمك خواهد كرد گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت براي رفع مشكل بيمه و دارو اين قشر از جامعه اقدامات مناسب انجام داده است.

وي افزود: ممانعت از بچه دار شدن بسياري از زوجين بعد از ازدواج نيز چالش سياست هاي جمعيتي به شمار مي رود.

وي ميزان باروري كلي سيستان و بلوچستان را 5/3 ذكر كرد و گفت: اين آمار بالاتر از حد جايگزيني كشور يعني 1/2 است.

وي با بيان اينكه سيستان و بلوچستان از جوانترين استان هاي كشور است به گونه اي كه 69 درصد جمعيت آن زير 30 سال هستند، گفت: مشكلاتي از جمله بالا بودن آمار مرگ و مير مادران و كودكان نسبت به ميانگين كشوري و افزايش طلاق و سن ازدواج در سالهاي اخير در استان، ايجاب مي كند مسوولان در اين زمينه توجه بيشتر به ازدواج مناسب و به هنگام و مشاوره هاي مختلف در زمينه سلامت بارداري داشته باشند.

وي گفت: بارداري در سنين پرخطر زير 18 سال و بالاي 35 سال، فاصله بارداري كمتر از سه سال و كاهش اميد به زندگي در زنان نسبت به متوسط كشوري (74 سال) از ديگر مشكلات سيستان و بلوچستان است.

وي ادامه داد: بي سوادي از عوامل موثر در اين زمينه است كه با رفع اين مشكل مي توان از تهديد هاي سلامتي در زمينه زنان پيشگيري كرد.

مدير كل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: به طور كلي براي افزايش نرخ باروري در كشور علاوه بر وزارت بهداشت ديگر بخش هاي فرهنگي، روحانيون، بزرگان خانواده براي تغيير نگرش جامعه نسبت به ازدواج و تشكيل زندگي مي توانند تاثير گذار باشند.

وي اجتناب از تك فرزندي، افزايش آگاهي جامعه در مورد اهميت فرزندآوري، مشاوره براي كاهش فاصله زماني بين فرزندان، مراقبت هاي دوران بارداري و جلوگيري از فوت مادر و نوزاد را از جمله راهكارهاي ارتقاي باروري پايدار در كشور برشمرد.

به گزارش ايرنا، همايش يك روزه تبيين سياست هاي كلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و كودك در راستاي ارتقاي نرخ باروري امروز/ دوشنبه/ با حضور مسوولان وزارت بهداشت و مسوولان استاني دانشگاه علوم پزشكي زاهدان و ايرانشهر در تالار فردوسي دانشگاه سيستان و بلوچستان برگزار شد.

7316 / 653 /1596
۰ نفر