به گزارش ايرنا هم اكنون تعداد صنايع استان از يك هزار و 200 واحد فراتر رفته، گذشته از فشار تحريم ها و محدوديت هاي مالي كه برخي از اين صنايع را با مشكل مواجه كرده و به اذعان مديريت عالي استان و مديران بخش صنعت، هم اكنون اين بخش با چالش هاي ديگري نيز مواجه است كه تامين آب يكي از مهمترين مشكلات مقابل روي طرح هاي صنعتي استان است.
بر اساس اطلاعات اداره كل هواشناسي در بين مناطق مختلف استان شهرستان بروجن از مناطقي است كه بيشترين كاهش بارش را داشته و اين در حالي است كه بخش قابل توجهي از صنايع در شرق استان به خصوص شهرك هاي صنعتي شهرستان بروجن استقرار يافته و اين مسئله تامين آب صنايع را با چالش جدي مواجه كرده است.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال وبختياري چندي قبل در گفت و گو با ايرنا تامين آب صنايع كه بخش قابل توجهي از آنها مانند سيمان و فولاد در شرق استان قرار دارد را از مشكلات صنعت نوپاي استان دانست.
'سيد نعيم امامي' ادامه داد: به جرات مي توان مي گفت كه ادامه بحران خشكسالي، توسعه و توليد را در صنايع استان متوقف مي كند.
وي اظهار داشت: بخش عمده شهرك هاي صنعتي و واحدهاي توليدي چهارمحال و بختياري در شرق استان واقع شده كه اين مناطق بيشترين آسيب را در بحران خشكسالي و تقليل منابع آب متحمل شده است.
وي افزود: سيمان و صنايع فولاد كه مهم ترين واحدهاي توليدي و جزو صنايع آب بر استان است نيز در شرق چهارمحال وبختياري واقع شده و با چالش كم آبي دست به گريبانند.
امامي تصريح كرد: واحدهاي توليدي و صنايع شرق استان با كمبود آب به ميزان 250 ليتر بر ثانيه روبه رو هستند.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ادامه داد: طرح هاي انتقال آب بن - بروجن و خط انتقال آب تالاب چغاخور به سفيددشت كه با هدف تامين آب شرب، صنعت و كشاورزي برنامه ريزي شده به دليل كمبود اعتبار، پيشرفت قابل توجهي نداشته و صنايع به رفع مشكل تامين آب اميد ندارند.
معاون امور صنايع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري نيز چندي قبل به ايرنا گفت: اغلب شهرك هاي صنعتي و واحدهاي توليدي استان با كمبود آب به خصوص در فصل تابستان روبه رو هستند.
'ˈمحمد كاظم منزوي' گفت: برخي واحدهاي توليدي استان از جمله كارخانه سيمان براي توليد در فصل تابستان با تانكر آبرساني مي شود.
به گفته وي كارخانه هاي سيمان، فولاد چهارمحال، فولاد يك ميليون تني و ورق خودرو با وجود عقد قرارداد با شركت آب منطقه اي و پرداخت هزينه، هنوز آب مورد نياز آنها تامين نشده است.
وي افزود: خشكسالي سال هاي اخير واحدهاي توليدي و صنعتي استان را با مشكلات فراواني روبه رو كرده و اگر اعتباري باهدف جبران خسارات خشكسالي به استان اختصاص يابد، بايد اين اعتبار هزينه تانكرهاي آبرسان يا حفر چاه جديد مي شود.
مديرعامل كارخانه سيمان شهركرد نيز در اين رابطه گفت: فعاليت اين شركت و شركت هايي مانند فولاد و ورق خودرو وابسته به آب است و اين در حالي است كه كمبود آب هم اكنون مهمترين چالش مقابل روي اين صنايع است.
'باقر اميني دهكردي' اظهار داشت: فاز دوم كارخانه سيمان در دست اقدام بوده و اگر مشكل آب آن حل شود هرچه زودتر اين طرح نيز اجرايي خواهد شد.
وي تصريح كرد: در سال هاي اخير بخشي از نياز آب اين كارخانه به وسيله تانكر تامين شده است .
اميني يكي از تعهدات وزارت نيرو را تامين آب مورد نياز سيمان شهركرد از سد چغاخور بيان داشت و افزود: تا كنون دولت به تعهدات خود در اين خصوص عمل نكرده و اين در حالي است كه صنايع قسمتي از لوله گذاري از سد چغاخور تا دشت حلوايي را انجام داده اند.
وي تصريح كرد: درصورت تداوم مشكل كمبود آب، هزينه توليد به واسطه آبرساني با تانكر افزايش يافته و به تبع آن قيمت تمام شده محصولات نيز بالا مي رود.
مديرعامل شركت آب منطقه اي استان نيز اخيرا در بازديد ازطرح خط انتقال آب از سد چغاخور به صنايع شرق استان گفت: در صورت تامين نشدن اعتبارات استاني اين طرح، عمليات اجرائي اين طرح مهم با مشكل جدي مواجه مي شود.
'حسين صمدي' افزود: با توجه به اينكه تامين اعتبار پيش بيني شده از سوي استان تاكنون محقق نشده، روند اجراي پروژه با كندي پيش مي رود و در صورت ادامه اين روند، عمليات اجرائي طرح متوقف خواهد شد.
وي با بيان اينكه اعتبار تعهد شده از محل اعتبارات استاني 38 ميليارد ريال بوده ادامه داد: تاكنون اين اعتبار محقق نشده و اميد آن مي رود كه مديريت ارشد استان درخصوص تامين اعتبار مورد نياز براي اجراي اين طرح عنايت ويژه داشته باشد.
صمدي تصريح كرد: هم اكنون صنايع مستقر در شرق استان با مشكل كم آبي مواجه بوده و تامين نشدن آب اين صنايع، فعاليت اين واحدها را با مشكل مواجه كرده و اثرات منفي زيادي به همراه دارد.
/558/
صنايع چهارمحال وبختياري چشم براه تامين آب، آب چشم براه تامين بودجه
۱۶ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۱۲
کد خبر:
81453128
شهركرد - ايرنا - استان چهارمحال وبختياري را كمتر به عنوان استاني صنعتي مي شناسند، اما در يك دهه گذشته تعداد قابل توجهي صنعت در شهرك هاي صنعتي و خارج از محدوده شهرك هاي صنعتي استان ايجاد شده است.