وزارت امور خارجه چین روز سهشنبه با اعتراض شدید نسبت به اقدام اخیر آمریكا، از این كشور خواست ضمن پایبندی به قوانین بین المللی، از انجام هرگونه رفتار نامناسب در رابطه با این جزیره بپرهیزد.
براساس این گزارش، چین منطقه تایوان را كه در سال 1949 میلادی در پایان یك جنگ داخلی از این كشور جدا شد، بخشی ازخاك خود می داند و استفاده از اقدام نظامی در صورت اعلام استقلال از سوی این منطقه را منتفی ندانسته است.
هر چند تنش بین چین و تایوان از زمان روی كارآمدن «ما یینگ جئو» رییس جمهوری تایوان در سال 2008 میلادی كاهش یافته و زمینه ای برای تحكیم روابط تجاری و جهانگرد «پكن» و «تایپه» پدید آورده است، اما دخالتهای آشكار آمریكا در خصوص این رابطه باعث بروز برخی مشكلات شده است.
وزارت امور خارجه امروز با صدور بیانیه ای، اقدام اخیر آمریكا را غیرقابل قبول دانست و از این كشور خواست نسبت توافقات انجام شده در رابطه با «سیاست چین واحد» پایبند باشد.
خبرگزاری شینهوا روز سه شنبه اعلام كرد كه در مراسم به اهتزاز در آمدن پرچم تایوان بر سردر دفتر نمایندگی فرهنگی و اقتصادی این منطقه در شهر واشنگتن بیش از 100 نفر از جمله «شن لیو شون» فرستاده ارشد تایوان در آمریكا حضور داشتند.
اهتزاز پرچم تایوان در آمریكا پس از سال 1972 و برقراری روابط رسمی واشنگتن و پكن، برای نخستین بار صورت می گیرد كه این موضوع باعث برانگیخته شدن خشم چین شده است.
آمریكا بر اساس بیانیه های مشتركی كه با چین امضا كرده متعهد شده است ضمن تبعیت از سیاست چین واحد با مسئله استقلال تایوان یا پیوستن آن به عضویت سازمان ملل متحد یا سایر نهادهای بین المللی مخالفت كند.
چین و آمریكا اصول مربوط به نحوه برخورد با موضوع حساس تایوان را بر اساس بیانیه های مشتركی كه در سال های 1972، 1978 و 1982 امضا شده است تعیین كرده اند كه مخالفت با هر گونه حركت استقلال طلبانه تایوان از چین مهمترین بخش این توافقات است.
دخالتهای آمریكا در مسائل داخلی تایوان پیشتر نیز با فروش انواع سلاح و تجهیزات نظامی به این كشور سابقه داشته است.
به عنوان نمونه، مجلس سنای آمریكا اوایل آذر ماه به اتفاق آراء طرحی را به تصویب رساند كه فروش ناوچه های دارای موشك هدایت شونده به تایوان را میسر می سازد. مجلس نمایندگان آمریكا نیز در ماه آوریل طرح مشابهی را تصویب كرده بود.
چین معتقد است كه فروش سلاح به تایوان از سوی آمریكا، بر خلاف سه اعلامیه مشترك چین و آمریكا به ویژه اعلامیه هفدهم اوت (بیانیه 8.17) است.
چین از آمریكا می خواهد كه بر اساس اصول سیاست «یك چین» و سه اعلامیه مشترك دو طرف؛ تبادلات رسمی و نظامی خود را با تایوان قطع كند.
اعتراضات چین به آمریكا در حالی صورت می گیرد كه این كشور، بیش از سه دهه گذشته بزرگترین فروشنده سلاح به جزیره تایوان بوده است.
آساق**1597**1577
پكن - ایرنا - چین، به اهتزاز در آمدن پرچم تایوان بر سردر دفتر نمایندگی فرهنگی و اقتصادی این جزیره در آمریكا را خلاف قوانین بین الملل دانست و به این رفتار بشدت اعتراض كرد.