'دی.پی سریو استاوا' عصر چهارشنبه در سفر به استان گلستان برای دیدن خطوط ریلی در مرزهای شمالی ایران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: كریدور جنوب - شمال ایران مسیر بسیار خوبی برای ترانزیت كالاهای صادراتی هند به كشورهای آسیای میانه و روسیه است.
وی هدف از سفرش به گلستان را بررسی مسیرهای ریلی این استان دانست و گفت: خطوط ریلی ایران برای تجارت خارجی هند بسیار مهم است بنابراین دراین سفر كاری دبیركل بازرگانی كشور هند، سر كنسول وزارت خارجه هند و تعدادی از نمایندگان شركت های تجاری و حمل و نقل كشورش حضور دارند.
سفیر هند در ایران اضافه كرد: هند در سال های اخیر دو محموله كانتینری بصورت آزمایشی از طریق خاك ایران و از بندرعباس به امیر آباد و بندرعباس به آستارا ارسال كرد كه نتیجه آن بسیار خوب و به صرفه اقتصادی بوده است.
وی تصریح كرد: شخصا در بازگشت به هند از ایران برای حضور در یك كنفرانس مشترك كه با حضور نمایندگانی از سه كشور هند، ایران و روسیه برگزار می شود، راههای استفاده از ظرفیت های ریلی ایران بررسی خواهد شد.
سفیر هند در ایران همچنین با اشاره به تجارت 15 میلیارد دلاری ایران و هند در سال كه شامل نفت نیز می شود، گفت: این میزان تجارت می تواند افزایش یابد ضمن اینكه هند از كشورهای دیگر نیز می خواهد از مسیر ایران استفاده كنند.
دی.پی سریو استاوا افزود: هند از ایران تقاضا دارد برای توسعه تجارت خارجی با كشورهای آسیای میانه و روسیه به ما كمك كند.
عضو هیات مدیره راه آهن جمهوری اسلامی در این خصوص به خبرنگار ایرنا، گفت: هدف از سفر سفیر هند و هیات همراه به استان گلستان بازدید از ظرفیت های خطوط ریلی و حمل بار یكسره از هند به كشورهای آسیای میانه است.
ˈ'آنه محمد كوسه غراوی' افزود: در این سفر هندی ها از نزدیك مسیر كریدور شمال - جنوب را مورد بازدید و در جریان زمان سیر و صرفه اقتصادی مسیر قرار می گیرند تا كانتینرهای باری خود را به مقصد كشورهای آسیای میانه و روسیه بصورت یكسره و از طریق قطارهای برنامه ای بفرستند.
وی گفت: ایران زیرساخت های ریلی لازم را برای اهداف اقتصادی هندی ها به كشورهای آسیای میانه و روسیه از طریق كریدور شمال جنوب و نیز از طریق سرخس - بندرعباس و اینچه برون - بندرعباس دارد.
غراوی اضافه كرد: خطوط ریلی جمهوری اسلامی ایران برای تزانزیت كالاهای هندی بهترین خطوط هستند و از حیث كوتاه بودن مسیر، زمان سیر و صرفه اقتصادی به نفع این كشور است.
عضو هیات مدیره راه آهن كشورمان خاطرنشان كرد: هم اكنون قطارهای برنامه ای از سرخس به بندرعباس برقرار است و می توانیم این ظرفیت را از بندرعباس به اینچه برون نیز فعال كنیم.
به گفته غراوی، هم اكنون زمان سیر قطارها از بندرعباس به سرخس از 4 به 3 روز كاهش یافته است.
قرار است سفیر هند و هیات همراه طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه از زیرساخت های ریلی استان گلستان از جمله در مرز اینچه برون دیدن كنند.
7479/2729/686
سفیر هند در ایران
بدنبال توسعه تجارت با كشورهای آسیای میانه از طریق ایران هستیم
۱۷ دی ۱۳۹۳، ۱۹:۰۰
کد خبر:
81455547
گرگان - ایرنا - سفیر هند در ایران با اشاره به خط ریلی بین المللی اینچه برون كه اخیرا با حضور دكتر روحانی و روسای جمهوری دو كشور همسایه بهره برداری شد، گفت: با در نظر گرفتن كریدورهای ریلی ایران، هند بدنبال توسعه تجارت خارجی با كشورهای آسیای میانه و روسیه از این طریق است.