۲۰ دی ۱۳۹۳، ۱۹:۱۹
کد خبر: 81459137
T T
۰ نفر
فاروج پيشگام در گسترش زراعت چوب در خراسان شمالي

فاروج - ايرنا- مسئول آموزش و ترويج اداره كل منابع طبيعي خراسان شمالي گفت: شهرستان فاروج با 120هكتار اجراي طرح زراعت چوب، پيشگام در اجرا و گسترش اين طرح در استان است.

دكتر 'مرتضي بهزادي فر' روز شنبه در حاشيه برگزاري نخستين كارگاه آموزشي انتقال يافته هاي پژوهشي حوزه زراعت چوب در فاروج اظهار داشت: بخاطر پيشگام بودن اين شهرستان در زراعت چوب نخستين كارگاه انتقال يافته هاي پژوهشي اين حوزه امسال در فاروج برگزار شد.

وي هدف از برگزاري اين كارگاه را قرار دادن دانش بومي در كنار آخرين يافته هاي علمي و پژوهشي براي كمك به افزايش توليد وا قتصادي كردن زراعت چوب دانست.

بهزادي فر اظهار كرد: مديريت اين كارگاه بر عهده يكي از پژوهشگران اين حوزه با 20 سال سابقه پژوهشي در حوزه صنوبر كاري و از صاحبنظران اين رشته بوده است.

طرح زراعت چوب با هدف كاشت درختان چوب از نوع سريع الرشد و زودبازده است كه از پروژه هاي مهم در بخش جنگل محسوب مي شود؛ تاكنون 80 درصد اين طرح در بخش مركزي و دهستان سنگر فاروج اجرايي شده است.

از ديگر اهداف اجراي اين طرح، استفاده بهنيه از آب و خاك و جلوگيري از تخريب و فرسايش و از سويي صرفه جويي ارزي با هدف كاهش واردات محصولات چوبي و كاسته شدن از فشار بي رويه وارده به عرصه هاي جنگلي عنوان شده است.

همچنين توسعه فضاي سبز و درختكاري، تامين نيازهاي چوبي، ايجاد فرصت هاي جديد شغلي و ايجاد انگيزه هاي لازم براي مشاركت هاي مردمي در امر تامين چوب از اهداف ديگر اجراي طرح زراعت چوب است.

با اجراي طرح زراعت چوب زمينه گسترش فعاليت هاي صنايع تبديلي چوب و ارتقاي سطح معيشت ودرآمد زارعان تحقق مي يابد و در شهرستان فاروج نيز تلاش شده اين طرح به صورت تلفيقي انجام شود.

هم اكنون نمونه ها ي موفق زراعت چوب به صورت تلفيقي همراه با كشت محصولاتي چون يونجه كه بازدهي بسيار مطلوبي دارد در شهرستان فعال است.

گستره حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان شمالي دو ميليون و 33 هزار و 36 هكتار است كه از اين وسعت يك ميليون و 414 هزار هكتار مرتع، بيش از 183 هزار هكتار بيابان و 434 هزار و 550 هكتار جنگل است.ك/2

7187/330